Maluszek 29.03.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 gorgu77 - wg mnie raczej nie sprawia zimnego wrażenia (a ja jestem ciepłolubną osóbką ) Tylko u mnie zamiast parkietu jest niebieściutka wykładzinka - może ona robi cieplejsze wrażenie? Muszę jeszcze kupić do okien białe podfruwajki i jakieś białe lampioniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.03.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Oj Maluszku, to u ciebie jest b.ładnie. Aż Ci zazdroszczę. Kiedy u mnie będzie też ładnie- nie mogę się doczekać. Oczywiście te białe panele zostaną w części przykryte jakimś fajnym pluszakiem. Podoba mi się jeden dywanik z Comfortu w kwiaty (kolor czerwony) Jeśli wybiorę opcję z tym dywanikiem to ściany- jasny błękit odpadają- może zdecyduję wtedy na kość słoniową. Oj pomysłów dużo tylko jak przyjdzie do wyboru to katastofa- który pomysł lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rethman 30.03.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Sypialnia może być urządzona tematycznie, np jesli mamy kolekcję figurek, porcelany japońskiej lub chińskiej ( lub jakiejkolwiek innej), aranżacja może mieć charakter orientalny. Jeśli jesteśmy zwariowani na punkcie naszego hobbby lub zajecia , elementy związane z uprawianej dziedziny mogą znależć tam również miejsce. Doskonałym przykładem jest sypialnia dla chłopca-futbolisty, na 1 ścianie namalowana murawa piłkarska (zielona farba), lampa w kształcie piłki, na pozostałych ścianach elementy związane lub kojarzące się z grą, dywanik w tym samym temacie. Dla dorosłych sypialni warto wprowadzić nastrój i atmosferę intymności , romantyzmu - świece mile widziane. Np, jesli chcemy aby nasza sypialnia była naszą oazą, warto się skusić na baldachim i urządzić sypialnię w hinduskim stylu. Dużo miękkości, tkanin , poduszek, Mnie pomysłów nie brakuje , a Wam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalina 30.03.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Hmmm... wydaje mi sie, ze to zalezy od tego co jest wazniejsze dla danej osoby - pobudka, czy kladzenie sie spac. Jesli to 1-wsze to raczej polecane sa "zywe" kolory, pobudzajace (czerwien, pomarancz, zolty) Jesli 2-gie, to raczej zimne lub pastelowe. Albo takie jakie sie podobaja... Lepiej brac tez pod uwage strony swiata i slonce ( mocno oswietlony letnim sloncem zolty lub rozowy moze zabic,chyba ze ktos lubi mocne wrazenia) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 07.05.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 RÓŻOWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia.bee 22.06.2004 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Witajcie! Mam małą sypialnię (3x4). Wymarzyłam sobie bordowe ściany z dodatkami w kolorze starego złota. pasowałoby mi to do mebli. jednak obawiam się, że to zbyt ciemna kompozycja, na takie pomieszczenie.Jakie kolory najlepiej zastosować w sypialni? Brak mi pomysłów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.06.2004 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 To zależy do czego sypialnia będzie ci głównie służyć ... Bo jeśli do spania to moze jasne lekkie kolory a jeśli nie tylko, to ta czerwień jest dobrym pomysłem Ale tak poważnie to może być za ciemno do niewielkiego pomieszczenia i po paru latach może ci się po prostu znudzić. Jeśli meble ciężkie, stylowe lub stylizowane na stare to może za ciężkie kolory A jeśli lekkie, jasne nowoczesne mebelki to ta czerwień/bordo ale bez złota może bardzo fajnie wyglądać do tego jasne/białe /ecru firaneczki albo jeszcze lepiej zasłonki (sama nie znoszę firanek - za to podobają mi się kremowe zasłonki z lekkim wzorem typu Ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 22.06.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Cześć,mamy podobną kolorystykę, ale w dużej sypialni - bordo na ścianach, z tym że nad łóżkiem namalowaliśmy taką geometryczną kompozycję - bodrdo z jasnym różem i okna na przeciw zostały od podłogi do sufitu (białego) ujęte takimiż różowymi pasami. Podłoga jest z desek sosnowych, meble częściowo białe, jedna ze ścian ma być docelowo zakryta lustrzano-białą szafą. Tak więc inne elementy rozjaśniają wnętrze - mamy zamiar powiesić tam także sporo jasnych grafik.Może spróbuj tylko jedną, lub dwie ściany pomalować na ciemno w kontraście do reszty (np. ścianę przy łóżku), lub zastosuj wiele innych rozjaśniających elementów.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia.bee 22.06.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Chyba jednak będzie za ciemno... niestety. Mam bukowe meble i podłogę. Bardzo lubię żywe kolory, może poradzilibyście jak mogłabym pomalować tą sypialnie. Odpada niebieski - bo tego koloru nie znoszę. W innych mam już pomaranczowe ściany, zielone i żólte. Na sypialmnie nie mam pomysłu.. A to wkońcu będzie najważniejszy pokój w moim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 22.06.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 a jakiś jasny typu ecru być nie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia.bee 22.06.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 musze się na tym zastanowić, wprawdzie uwielbiam ciemne, wyraziste kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.06.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Moja będzie w kolorze lawendy. Brałam pod uwagę bordo, pomarańcz i intensywną żółć. Pomalowałam kawałki ścian- jeden kolor koło drugiego. Wygrała lawenda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.06.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Aha- Kasiu masz małą sypialnię- ciemne kolory mogą ją optycznie jeszcze bardziej zmniejszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.06.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 kasia.bee - bukowy to taki raczej jasny kolorek, prawda? A mebelki proste czy fikuśne? Bo jeśli w miarę proste to spróbuj w kolorze właśnie bordo-ciemnym, burgund, kolor wina etc. Będzie pięknie, do tego faktycznie grafiki - czarno-białe - w prostych jasnych ramkach zasłonki ecru (żeby konweniowały z meblami i ramkami obrazków) z rzucikiem np. w ślimaczki żeby było wesoło, są takie w Ikei. Jak nie lubisz jasnych, nudnych kolorów to nie rób nic wbrew sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia.bee 22.06.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 tak, moje mebelki są w jasnym, ciepłym kolorze. Lewande mam w obecnym mieszkaniu i nie chce się powtarzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 22.06.2004 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Może morelowy, piaskowy, jasno-morski (to nie niebieski), różowy, kakaowy, złoty, gołąbkowy (to też nie niebieski), ceglasty ?Ciekawie wygląda połączenie dwóch kolorów.Twoja sypialnia powinna być raczej jasna, bo nie jest duża a ciemne kolory zmniejszają optycznie wnętrza.Efekt końcowy zależy w dużym stopniu od dodatków typu: firany, zasłony, lampy, kinkiety, narzuty, pościel, ozdoby na ścianach typu lustra, obrazy oraz dodatków typu flakon z kwiatami dobranymi kolorystycznie, dywanik z ciekawym wzorem....trzeba przyjąć jakiś styl: wiejski, nowoczesny, romantyczny, ekstrawagancki, nie wiem jaki jeszcze.Sporo pomysłów przedstawiają projektanci wnętrz w czasopismach, naprawdę można coś podpatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 22.06.2004 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Przepraszam ale jeżeli nie będziesz czuła się jak w pudełku( do tego ciasnym) ( ja osob. czułabym się jak w trumnie) - to wszystko jak w przysłowiu " degustibus non disputandum est" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkaik 23.06.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 A może koral? w polączeniu z ecru dla rozjaśnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia.bee 23.06.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Dziekuje za pomysły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.06.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Kasiu Powtórzę posta z kuchni skocz do kisku i Kup nowego Muratora z załącznikiem, fajna zabawa i swiatopogląd inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts