Grazia-Ol 27.11.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Już przyswoiłam tę zasadę. Ktoś tu na forum wyjaśniał kwestię "kolorowych wpadek" A kolor ścian na zdjęciach ładny. Zapamiętam numer farby, do nastepnego malowania. Kaszak, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 27.11.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 A co to za becers, bo nie znalazlam opisu (pewnie nie umiem się poslugiwac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.11.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 witajcie ja mam na scianach - kawa z mlekiem,żółty wpadający w kanarkowy w zaleznosci od pory dnia i swiatła ,błekit ( blady) żółty i blady pomarańcz - farby tikurilli.tylko w takich moge pomóc.mam numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 27.11.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 NCS 2000 N. Jasny szary neutralny. Co do perłowości to sie nie znam. Tu masz takiego beckersa: http://fotoforum.gazeta.pl/a/32150.html Kaszak pisała o farbie z mieszalnika wg numeru z wzornika kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 27.11.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 poprawiam link:http://fotoforum.gazeta.pl/a/32150.htmlBardzo jasny szary, prawie biały (tylko w polaczeniu z biela widać ,ze to szary)to S1000N. Tylko ,ze on jest naprawdę prawie biały ,myslę ,że następny z wzornika NCS będzie własnie taki o jaki ci chodzi.Możesz też kupić dany kolor tylko w testerze. Oczywiście jeśli dana firma ma kolory NCS. Ja po 10 litrach niepotrzebnej farby,kupiłam próbniki kolorów na farbie Bondex ( w castoramie). Potem te same kolory kupiłam ,już na Tikurilli i wreszcie mam sliczne białe sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 27.11.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 tak ten s1000N jest jasniutki- uwielbiam go- mialam miec cala kuchnie i salon na bialo a bedzie na szaro aby byl perlowy to trzeba go zrobic na farbie ktora ma perlowy stopien połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 28.11.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Kate 25 Kolor oliwki (prawie) to H455. Na ścianie wygląda dobrze. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarthaB 30.11.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 poprawiam link: http://fotoforum.gazeta.pl/a/32150.html Bardzo jasny szary, prawie biały (tylko w polaczeniu z biela widać ,ze to szary) to S1000N. Tylko ,ze on jest naprawdę prawie biały ,myslę ,że następny z wzornika NCS będzie własnie taki o jaki ci chodzi. Możesz też kupić dany kolor tylko w testerze. Oczywiście jeśli dana firma ma kolory NCS. Ja po 10 litrach niepotrzebnej farby,kupiłam próbniki kolorów na farbie Bondex ( w castoramie). Potem te same kolory kupiłam ,już na Tikurilli i wreszcie mam sliczne białe sciany. na wzorniku ten kolor się wydaje szary bardzo. Ja miałam dylemat przy wyborze koloru frontów kuchennych, wybrałam s0500 n i wydają się śnieżno- niałe, dopiero jak przyłożę kartkę zwykłą to widać, że jednak jest to biel złamana. Więc w przypadku s1000n to już chyba powinno być widać, że to nie biały. ale jednocześnie jaśniutki fajny kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia 30.11.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 proszę o rade.Kupiłamtaką tapete do sypialni na ściane za łóżkiem, http://ototapety.eu/112-akoya-tapety-scienne-nowoczesne-winylowe-na-flizelinie-tapeta-scienna-winylowa-na-flizelinie-289088.htmlale jaki kolor łóżka bedzie pasował do tej tapety ( kolor tapety ciemny grafit prawie czarny) napewno nie chce łóżka w kolorze białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 30.11.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Ja robiłam sobie próbki na kawałkach regipsu. Zrobiłam kolory: S0300N,S0500N, S1000N.Między dwoma pierwszymi różnica jest jak dla mnie niezauwazalna. Jeśli chodzi o kolor S1000N to jestabardzo dziwnie.Jeśli regipsy położe na podłodze to wyraznie widać ,ze jest jaśniutki szary,właśnie taki perlowy. Jak regipsy oprę pionowo o ścianę to ten szary robi się duzo jaśniejszy. Jeśli nie stoi koło białego to wydaje się prawie biały.Jedank jak na pomalowanie całego pokoju wydaje sie fajny, ciemniejszy może być zbyt przytłaczający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 30.11.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Sama szukam takich szarości. Najładniejsze odcienie znalazłam we wzornikach Benjamin Moore i Para. Trudno podać konkretne nazwy czy numery kolorów, bo wybór jest ogromny - szarości złamane beżem, ciepłe szarości, perłowe szarości, gołębie szarości. Czego dusza zapragnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 30.11.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Taki, jak ma Kulasiek.Tez mam to lozko, szafki i komode. Sciany pastelowa orchidea i teraz chialabym to wszystko zmieszac z szarym. Narzuta, dywan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 30.11.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 proszę o rade.Kupiłamtaką tapete do sypialni na ściane za łóżkiem, http://ototapety.eu/112-akoya-tapety-scienne-nowoczesne-winylowe-na-flizelinie-tapeta-scienna-winylowa-na-flizelinie-289088.html ale jaki kolor łóżka bedzie pasował do tej tapety ( kolor tapety ciemny grafit prawie czarny) napewno nie chce łóżka w kolorze białym. Też mam dosć ciemna tapetę, srebrną z czarnym wzorem, też nie chciałam białego łożka. Postawiłam na akcent kolorystyczny. cała sypailnia będzie szaro-srebrno-czarna, a zagłowek chabarowy http://images45.fotosik.pl/233/8bcff65ac9859d78med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sysia 30.11.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 ja myślę o orzechu albo wenge bo taki był pierwotny zamiar ale teraz przy tej tapecie to nie wiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness650 30.11.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 proszę o rade.Kupiłamtaką tapete do sypialni na ściane za łóżkiem, http://ototapety.eu/112-akoya-tapety-scienne-nowoczesne-winylowe-na-flizelinie-tapeta-scienna-winylowa-na-flizelinie-289088.html ale jaki kolor łóżka bedzie pasował do tej tapety ( kolor tapety ciemny grafit prawie czarny) napewno nie chce łóżka w kolorze białym. Spójrz na 7 stronę tego wątku, tam jest moja sypialnia. Moja tapeta ma podobny kolor do Twojej, może coś Cie zainspiruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 30.11.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 ... no fajny ten zagłówek rozumiem, że robiony na zamówienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 30.11.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Sysia, wenge bedzie za ciemny. Wez te wisnie primavera. Bedzie ekstra.Albo cos podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 30.11.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 polecam dekoral wloskie impresje 'srebrne refleksy', szczegolnie kolor vino biancohttp://www.dekoral.pl/product.xml?id=203233 wyglada swietnie na scianie, przy odrobinie wprawy jak luksusowa tapeta, zaleznie od uzytego narzedzia. rzuca tez ciekawe refleksy swietlne, no i kolor jak znalazl, perlowy z delikatna nuta srebrzysta... naklada sie go na sciane pomalowana wczesniej bialym lateksem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 30.11.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 dodaję do moich wątków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate 25 30.11.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Dziekuje ci Grazia Znalazłam we wzorniku tę oliwkę H455 i rzeczywiście wpada troche w odcien szarości, tylko boje sie czy nie bedzie to za smutny kolor :(i czy na ścianie wygląda intensywniej niz na karcie kolorów? Fajnie by było jakbys mi podesłała jakąs fotke z ta pomalowaną ścianą jakby ci to nie sprawiło kłopotu to mój e-mail [email protected] szukałam twojego dziennika na forum ale nie znalazłam;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts