Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - kolory, farby, style, realizacja

Gość eres@

Recommended Posts

rozbielony beż będzie ładnie wyglądał z tymi meblami. no i jeśli na ścianie ma się znaleźć jakiś zdecydowany element (turkus), to taki kolor ładnie go wyeksponuje.

mając swoje niedawne przeboje z wybieraniem tapety bardzo świeżo w pamięci podpowiadam - najpierw wybierz tapetę i do niej dobierz farbę. w drugą stronę też się da, ale ile to kosztuje cierpliwości... :)))

Dzięki za podpowiedź,szukam takiej tapety od dłuższego czasu ale nie mogę znaleźć ,a dokładnie ma być jasna a na niej delikatne akcenty turkusu(może ktoś widział coś w tym stylu),jednak znajduję tylko na ciemnym tle.Jeśli nie znajdę to pomyśle o szablonie.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :-)

Z góry przepraszam że wyskakuję z pytaniem "od d*** strony" ale może podpowiecie mi co nieco.

Chcę przemalowac sypialnię i dylemat mam taki -- obecnie mam kilka fajnych dodatków w kolorze pomarańczowym, których nie chciałabym sie pozbywać (obrazy, poduszki, świeczki, kilka innych dekoracji). Moja prośba sprowadza się do zapytania jaki kolor ścian dobrać do tychże dodatków? Mam białe meble, ściana, na której jest łóżko jest pod skosem. Obecnie ta ściana ma kolor ecru a pozostałe są w ciepłej pomarańczy. Chciałabym odwrócić zestawienie kolorystyczne tak aby na ścianie pod skosem dać jakiś intensywniejszy kolor, pozostałe ściany w stonowanych barwach. No i koniecznie zostawić pomarańczowe dodatki :-)

Mogę prosić o jakieś porady?

Monika

Chcę do sypialni kupić meble Malm, mam 2 ściany pomalowane na bardzo jasny siwy, na ścianie kolankowej i równoległej ma być taka tapeta: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a10e4a3ce3d4ce4.html, na podłodze takie panele: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b4ac14f81c884ba6.html.

Waham się pomiędzy Malmem w kolorze średniobrązowym a czarnobrązowym. Okna mam w kolorze ciemny orzech, a drzwi tez są ciemne. Który kolor wybrać?

Witam :-)

Z góry przepraszam że wyskakuję z pytaniem "od d*** strony" ale może podpowiecie mi co nieco.

Chcę przemalowac sypialnię i dylemat mam taki -- obecnie mam kilka fajnych dodatków w kolorze pomarańczowym, których nie chciałabym sie pozbywać (obrazy, poduszki, świeczki, kilka innych dekoracji). Moja prośba sprowadza się do zapytania jaki kolor ścian dobrać do tychże dodatków? Mam białe meble, ściana, na której jest łóżko jest pod skosem. Obecnie ta ściana ma kolor ecru a pozostałe są w ciepłej pomarańczy. Chciałabym odwrócić zestawienie kolorystyczne tak aby na ścianie pod skosem dać jakiś intensywniejszy kolor, pozostałe ściany w stonowanych barwach. No i koniecznie zostawić pomarańczowe dodatki :-)

Mogę prosić o jakieś porady?

Monika

Jakoś do pomarańczowego z ciemnych kolorów najbardziej pasowałby mi brąz. :wiggle:

monika3 ale będziesz mieć kolorowy zawrót głowy.

Nie wyobrażam sobie tych połączeń, no może z tą śliwką, ale też kiepsko.

Cięzko mi doradzić, bo nie cierpię pomarańczu. Zawsze widzę go w wyobraźni w bardzo agresywnych wnętrzach, albo w typowo meksykańskich klimatach.

Jedynie szarość go uspakaja ;)

Absolutnie nie mam nic przeciw szarościom -- sama mam salon wymalowany na szaro :-) Z tą jaskinią chodziło mi wyłącznie o to, że mam jedno okno w sypialni i to jeszcze od północnej strony. Pokój nie grzeszy więc jasnością ;-)

Dziewczyny, przeglądam net i już mi się dwoi i troi i w oczach. Albo zdecyduję się na turkus albo taki "burzowy" niebieski na skos, pozostałe ściany szare. Da się przełknąć??

Da się, ale ten pomarańcz nijak mi sie do tego nie widzi. A może pokazać te dodatki? Warte sa dopasowywania całej koncepcji do nich?

Ja mam dużą sypialnię z małym oknem na pólnoc, na poddaszu. Plus małe okna dachowe. Ściany - skosy są szare, główna ściana jest szara w czarny wzór - tapeta. Meble w kolorze "drewnianym" ;) Jedynym kolorem jest kobaltowy zagłówek.

Cześć :-)

Znacie to dziewczyny? --> kobieta zmienną jest :-P

Po nocnych rozmowach z moim mężem bierzemy pod uwage drugą wersję zmian w naszej sypialni :-) Tadaaaammm: zapominamy o pomarańczowych dodatkach, które ograniczają nas z wyborem koloru ścian.

Obojgu nam podobają się fototapety -- może by więc iść w tym kierunku? Ściany pomalować w jednolitym kolorze, ewentulanie pokombinować z odcieniami jednego koloru...

Tym samym mam prośbę -- poradzicie mi jakąś stronkę z porządnymi tapetami?

A gdy już wybiorę kilka propozycji to pomożecie dobrać kolory ścian, plissss :-)

Było tu sporo tematów o fototapetach, poszukaj. Ja konkretnej strony nie polecam, za to namawiam cię do wykonania indywidualnej tapety. To moze byc coś osobistego, możesz dobrać odpowiednio kolorystyke itp. My znaleźliśmy zdjęcie, a firma robiąca wydruki wielkoformatowe przygotowała nam z tego tapetę. Podobnie było z tapetą do kuchni. Podobały mi się pewne gotowe z napisami, ale chciałam inną czcionkę i kolor. Zrobili mi dokładnie taką :)

O! Dzięki za podpowiedź Jaksie :-)

Narazie znalazłam kilka fototapet, które wpadły mi w oko.

Pomogłybyście mi w doborze farb na ściany?

1) pewnie można byłoby zaszaleć w fioletach?

2) to pierwsza taeta która mi się spodobała :-) Nie pytajcie czemu znów pomarańczowy, bo nie wiem :-P

3) taka zieleń potrzebuje pewnie jakiś pastelowych beży?

164..jpg

97048248_1..jpg

2_349602bd0cbc4357b.jpg

Edytowane przez monika3