monika3 25.08.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 I jeszcze coś Pomożecie dziewczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 25.08.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 1)idealna do sypialni, przy bialych, lub lekko szarych scianach i mocnych, fioletowych akcentach (narzuta, poduszki, moze jakis abażur), ale tylko w nowoczesnym, wnetrzu2)raczej kojarzy sie z łazienką3)ładna, ale strasznie oklepana4)ciekawa, zwazywszy, ze wsponialas o pomaranczowych dodatkach...bylaby idealna, do tego sciany w niebieskich szarosciach....tak, ta zdecydowanie najbardziej pasuje do Twojej sypialni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 25.08.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ha! Leaat....właśnie ta ostatnia fototapeta mnie też się najbardziej podoba W aranżacji, te tapate widziałam naklejoną na ścianie w kolorze ciemniejszej kawy z mlekiem. Całość robiła wrażenie ciepłego wnętrza, a o to mi właś nie chodzi. Czy więc widziałybyście ostatnią fototapetę na ścianie w kolorze kawa latte? Czy raczej trzymać się niebieskich szarości, tak jak radzi Leaat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnk 25.08.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 widzę, że wolisz trochę "spokojniejsze" fototapety, moim zdaniem ciekawym rozwiązaniem może być ta fototapeta: http://decorations.pl/Fototapeta_Komar_Aqua_8_889-363.html do tego białe lub szare ściany i może ciemniejsze dodatki [czarne?], co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 26.08.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Ciekawa ta fototapeta Chyba same mnie rozumiecie, że oczopląsu dostaję :-\ Mąż na moją propozycję fototapety z tymi trzema kamieniami, zrobił zdumioną minę, i zapytał czy to aby nie za kolorowo. No ale skoro ściany utrzymamy w jednolitej kolorystyce to co to za problem? Żeby zbyt łatwo nie było mąż mi jeszcze rzucił temat szablonu malarskiego....Wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 26.08.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 szablony są juz totalnie passe ... jeśli zdecydujesz sie na fototapetę, to nie kombinuj już z kolorowymi ścianami - jeden odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 26.08.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 (edytowane) szablony są juz totalnie passe ... O! Tak właśnie powiedziałam mężowi Toczy się walka między dwoma fototapetami: Tą: http://www.mamita.pl/fototapety/do-sypialni/duze-fototapety/164d.jpg lub http://www.mamita.pl/fototapety/do-sypialni/duze-fototapety/159d.jpg a tą: http://art.widi.pl/img/p/467-2689-thickbox.jpg Czy rzeczywiście Waszym zdaniem ten kwiat można zastosować tylko w nowoczesnych wnętrzach? Kręci mnie on bardzo -- szare lub delikatnie fioletowe ściany i taka fototapeta Edytowane 6 Września 2010 przez monika3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizen girl 26.08.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Najbardziej podoba mi sie kwiat ze srodkiem niebieskim. A sciany do tego zrobilabym biale lub delikatnie szare, inne wydaje mi sie, ze beda juz przesada. A czy tylko do nowoczesnego wnetrza? Chyba nie, ale i nie do ortodoksyjnej klasyki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 26.08.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 MONIKA3- SLICZNE TE TAPETY !! mozesz wrzucic linka tych tapet gdzie mozna je nabyc itd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 26.08.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Najbardziej podoba mi sie kwiat ze srodkiem niebieskim. A sciany do tego zrobilabym biale lub delikatnie szare, inne wydaje mi sie, ze beda juz przesada. A czy tylko do nowoczesnego wnetrza? Chyba nie, ale i nie do ortodoksyjnej klasyki:-) W 100% popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 27.08.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Dziękuję Wam asizo i citizen Utwierdziłyście mnie tylko w moim wyborze !! Zastanawiałam sie jedynie nad kolorem środka kwiatu, ale podobnie jak Wam bardziej podoba mi się turkus, wydaje się taki bardziej "optymistyczny" Ściany wymalujemy na spokojny szary, dodatki wymienię na turkusowe (pomarańczowych szkoda, ale mówi się trudno) i powinno być pięknie Nima --> to sklep internetowy MAMITA http://www.mamita.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 27.08.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Dziękuję Wam asizo i citizen Utwierdziłyście mnie tylko w moim wyborze !! Zastanawiałam sie jedynie nad kolorem środka kwiatu, ale podobnie jak Wam bardziej podoba mi się turkus, wydaje się taki bardziej "optymistyczny" Ściany wymalujemy na spokojny szary, dodatki wymienię na turkusowe (pomarańczowych szkoda, ale mówi się trudno) i powinno być pięknie Nima --> to sklep internetowy MAMITA http://www.mamita.pl/ Koniecznie pokaż jak to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorman 27.08.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Wszystkie sypialnie bardzo mi sie podobają. Niestety sama jestem osobą strasznie niezdecydowaną i nie umiem wybrać koloru do swojej sypialni. Może mi coś doradzicie? Mebelki już mam. Takie jak na zdjęciach. Myślałam nad pomarańczem ale jakiś teraz wściekły mi sie wydaje. Z góry dziekuje za wszelkie sugestie. Meble są w kolorze orzech z dodatkiem bambusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 06.09.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witajcie ponownie moje nadworne doradczynie Fototapeta do sypialni już jest !! Teraz głowię sie nad doborem koloru ścian. To że będą szare nie podlega dyskusji mam jednak dylemat co do odcienia szarości. Nie wiem czy kolor dopasować dokładnie to tej szarości, która jest na kwiatku, czy ściany pomalować ton lub dwa tony ciemniejszym odcieniem szarego. Poniżej przygotowałam takie porównianie i ZNÓW licze na Wasze opinie i rady Przypomnę jedynie, że meble posiadam białe, w sypialni o wym. 3x4 m jest jedno okno. Pomożecie niezdecydowanej koleżance? Fototapeta http://www.mamita.pl/fototapety/do-sypialni/duze-fototapety/159d.jpg Kolory ścian.... http://www.dulux.pl/swatch/mineral_haze_3.jpg http://www.dulux.pl/swatch/mineral_haze_2.jpg http://www.dulux.pl/swatch/mineral_haze_1.jpg Wg mnie drugi kolor jest idealnie dopasowany do tapety. Pytanie tylko czy nie lepiej dać ciut ciemniejszy kolor na ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 06.09.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 ja bym dala pierwszy kolor .My malujemy duluxem i wszystkie sciany sa duzo ciemniejsze niz na probnikach .dlatego idac tym tropem lepszy dla mnie pierwszy .Ale nie wiem jak to jest w przypadku innych firm ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.09.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Ja bym wykorzystała oba kolory, bo są piękne i jedną ze ścian zrobiła ciemniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika3 06.09.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Nima, moja droga....obecnie mamy sypialnię pomalowaną Duluxem. I już podziękujemy za farby tej firmy. W paru miejscach potworzyły się jakby dziurki i gdy drapniesz paznokciem to odchodzi kawałek farby. Ściany malował nam malarz, no bo gdybyśmy sami malowali to podejrzewałabym, że źle przygotowaliśmy ściany. No chyba że trafiliśmy na jakiegos felernego fachowca Niemniej jednak, rzeczywiście potwierdzam że kolory naścianach różnią się odcieniami od tych na próbnikach Słoneczko, pare postów wyżej dziewczyny radziły mi bym nie szalała z kolorami na ścianach -- jeden odcień szarości i raczej tego będę się trzymać Dziękuje serdecznie za opinie !! I czekam na kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.09.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Słoneczko, pare postów wyżej dziewczyny radziły mi bym nie szalała z kolorami na ścianach -- jeden odcień szarości i raczej tego będę się trzymać Z kolorami też bym nie szalała, ale z odcieniami tego samego jak najbardziej Zresztą, co za problem spróbować, a potem zamalować jeśli Ci się nie spodoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 06.09.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Zdecydowanie najjaśniejszy odcień szarości. Już teraz (niestety) wiem, ze oko ludzkie jest dosyć ułomne i inaczej odbiera ten sam kolor na małym prostokąciku, a onaczej na duzej ścianie. Nie posłuchałam dobrej rady, która głosi wybierz kolor, który ci się podoba i kup 2-3 tony jaśniejszy. My praktycznie wszystkie kolory chcieliśmy rozjaśniać, ale nie było na to funduszy. Ograniczyliśmy się do rozjaśnienia szarego. A kolory wyszły dokłądnie takie jak na próbniku, tylko wrażenie było inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.09.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 dokladnie jest tak jak mowi jaksie,niestety ja takze o tym musislaam się na wlasnej skorze( a raczej wlasnych scianach:-) ) przekonac i obecnie czeka mnie rozjasnianie scian:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts