Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - kolory, farby, style, realizacja

Gość eres@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny pliss pomozcie.....mam sypialnie 27 metrow,podłoga orzech ,listwy białe,białe skorzane łozko i biały tv....i ..teraz kompletnie nie wiem jaki kolorv scian scian zrobic,jaki dywan,w jakim kolorze stoliki do łozka i komodki. Chcialabym zeby sypialania byłą elegancka,nie infantylna,podobaja mi sie tapety w pasy,ale zadnych łądnych znalezc nie moge,doł domu mam w szarosciach wiec w sypialni juz szarego nie chce ,moze mozecie mi cos podpowiedziec,moze widzialyscie jakies fajne tapety w pasy.....ja juz sie chyba wypalilam bo naprawde nie wiem co z ta moja sypialnia zrobic...

szczerze mówiąc już kupiłam ale nie wiem czy odetchniesz z ulgą :D sama nie wiem co o tym myśleć bo kupiłam je przed pomalowaniem sypialni i teraz nie wiem co o tym myśleć. oświetlenie jest kompromisem (nie tylko ja tam śpię ;) ) gdyby to była moja decyzja to bym zawiesiła cygaretki

http://img1.reuter-badshop.com/artemide-tolomeo-sospensione-decentrata-pendant-light--24-h-76-178-cm-parchment--p--arte-0629000a-0372050a_0.jpg

Odkąd wybrałam ponad rok temu tapetę do sypialni, nikt i nic mnie nie zmusi, bym dobrowolnie przeglądała katalogi w sklepie. Mam dosyc na kilka lat :D Więc nie pomogę.

Wszystkie białe meble - to będzie wariant bezpieczny, ale może być nudnawy. Może warto byłoby pokombinować i np. szafki nocne dac drewniane.No chyba, że chcesz mieć wszystko z kompletu.

Nie spiesz się tak. Na twoim miejscu poszukałabym tapety. Z doświadczenia wiem, że trudnojest znaleźć taką z wyobraźni ;). Potem meble, a dopiero dodatki. Zastanów sie, czy nie poszuakć jakichś oryginalnych drewnianych stoliczków nocnych, ewentualnie resztę w bieli.

A możesz pokazać to łóżko?

jonaw te lampki są z Ikei :). W jadalni mam większy abażur- czarny ale nie daje dobrego światła niestety :(. Może jest to wina żarówki, bo mam energooszczędną też z Ikei chyba 14W i świeci tym trupim światłem. Muszę ją wymienić i sprawdzić jakie będzie wtedy. Ogólnie abażurki są bardzo ładnie wykonane i nie brudzą się pomimo tego, że są plisowane.Pzdr.

iza, a te kremowe dają dobre światło- można przy nim czytać? Ja akurat myślę o lampkach do sypialni, przy których dziecko będzie mogło spokojnie spać w łóżeczku stojącym obok naszego łóżka, więc może dla mnie czarne klosze byłyby wystarczające (zdecydowanie bardziej mi pasuje ten kolor w sypialni). No i myślę też o dużej lampie stojącej do dużego pokoju, też z czarnym kloszem. Stałaby przy kanapie - takie nastrojowe światło chcę tam mieć.

Jesteś zadowolona z jakości tych podstaw? Są dość tanie, co budzi moje podejrzenia ;)

O Efilo jakie zaskoczenie :) Spodziewałam się sypialni w jakichś offwhite'ach a tutaj proszę proszę jaka niespodzianka! Ale muszę przyznać, że sypialnia prezentuje się bardzo ciekawie i przytulnie :yes:

To jakiś grafit?

jonaw ja mam klosze Ekas czarne (ale mniejsze) i muszę przyznać, że prezentują się naprawdę ładnie na żywo. Podstawę też mam tą najtańszą (Hemma zdaje się?) i jest bardzo stabilna i fajnie się komponuje z tym kloszem.