Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - kolory, farby, style, realizacja

Gość eres@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, dzięki za porady i info :)

Pojechaliśmy dziś z mężem wieczorem do Ikei zobaczyć wszystko na żywo (miałam listę z kilkoma pozycjami) i kupiliśmy te klosze Ekas czarne- ale, dopiero przy kasie okazało się, że nie te najmniejsze 14cm za 19,99 tylko te średnie 23cm za 29,99. A podstawy lampy stołowej Hemma te mniejsze. Na zdjęciach Izy mamy są chyba te mniejsze klosze - czy się mylę? Nie wiem teraz czy ściągać z nich folię czy wymienić je jednak na mniejsze...:???:

No i muszę stwierdzić, że ten czarny klosz daje naprawdę solidne światło - żarówkę mamy założoną zwykła 40W. Właśnie mąż stwierdził, że musimy mieć słabsze żarówki, bo za jasno będzie w sypialni ;)

Po 2 dniach ogólnego milczenia muszę stwierdzić, że mój poprzedni post się zdezaktualizował - już namierzyłam w IKEA te małe Ekasy - są tak małe, maluteńkie, że moim zdaniem wyglądają bardzo biednie nawet na tej niższej podstawie Hemma. Z kolei te większe Ekasy są zbyt duże, w moim odczuciu, do naszej sypialni. Ostatecznie stanęło na kloszach Skimra - czarnych. Dają fajne, nastrojowe światło, które wydaje mi się odpowiednie do przewijania i karmienia noworodka w nocy ;)

jonaw nie miałam wcześniej dostępu do internetu by cokolwiek odpisać.

Iza mama gabora ma te średnie klosze u siebie, ja natomiast mam te najmniejsze na najmniejszej podstawie. U mnie są wystarczające, ale zdaję sobie sprawę z tego, że w innym pomieszczeniu mogą się prezentować nieciekawie. Ja kiedyś planuję jakieś zupełnie inne lampki, ale póki nie ma kasy to te są ok :)

pysiaczek, ja po prostu sobie nie byłam w stanie wyobrazić, że te ekasy najmniejsze są aż tak malutkie - zupełnie nie mam wyobraźni, jeśli chodzi o jakieś wymiary. Gdybym na początku obserwując klosze w necie zmierzyła sobie centymetrem jaką one mają wysokość to od razu bym je wykluczyła, jako zbyt małe. Za to do dużego pokoju kupiliśmy ten największy Ekas i jesteśmy z niego b. zadowoleni (kupiliśmy do niego podstawę Rood, bo ta Hemma wysoka była mega niestabilna)

aha26 czy spałaś już na tym łóżku? Zastanawiamy się nad jego zakupem i zastanawiamy się czy jest warte tej ceny. Czy możesz jeszcze napisać, gdzie kupowaliście materac i jaki?

Tak spie na tym łozku od czerwca 2010 , moim zdaniem jest BARDZO wygodne,ale pewnie to kwestia materaca,materac kupilismy rowniez w klerze,tam PAn nam pokazal kilka rodzai i na kazdym polozylismy się,wyralismy najwygodniejszy dla nas połtwardy chyba jesli dobrze pami etam,ma strone letnią i zimową...jak znajdę fakture to napisze co ta za materac był:-)

Aga, dzięki za wiadomość i to taką pozytywną, jesli znajdziesz nazwę materacu, to napisz mi proszę. Ponieważ użytkujesz już to łóżko, to chciałabym zapytać Cię jeszcze, czy zagłówek jest tak wygodny na jaki wygląda, bo ja to łóżko chcę wybrać, bo dużo czytam w łóżku i muszę mieć wygodne podparcie pod plecy?

POwiem tak,ja tez duzo czytam w łozku i jak dla mnie jest ok:-)...tyle tylko,ze nieco chłodny bo to skóra:-) chyba,ze podusie tam sobie podłozysz to będzie Ci cieplej....jak bedziesz w salonie klera to poprostu poloz sie na tym łozku,poopieraj o zagłowek i sama stwierdzisz czy Ci pasuje,ja jestem naprawde zadowolona bo ładnie wygląda,wygodne i bardzo łatwo sie czysci:-)....moim problemem jest to,ze nie potrafie dobrac do niego szafek nocnych,juz jaksie mi troche podpowiedziala co tam pasuje wiec juz teraz wiem:-)

• 3 weeks później...