sebo8877 16.08.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 U mnie sufit - łososiowyściany - pachnący cynamon Farby z Dekoralu Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.08.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Sebuś, a mógłbyś pokazać zdjęcie? Moja wyobraźnia szwankuje w ten upał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamaria 17.08.2007 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Słoneczko, cieszę sie, że komuś jeszcze podoba się mój "malinowy krzew". Ja wciąż jestem zadowolona z wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 17.08.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 KOM44 napisał: Polecam błekity i niebieskie, wyczytaliśmu z żona, że uspokajają wyciszaja i podobno dobrze wpływaja na pozycie Ja też tak czytałam...że podobno delikatny błękit, niebieski- jest kolorem do sypialni. Aczkolwiek nigdy tak nie miałam. Może jest tu ktoś kto ma te kolorki i wypowie się na ten temat...bo sama jestem ciekawa. No właśnie pisałam już wyżej! Tylko błękity. Mam tak 10 lat i jestem baaaardzo zadowolona. Pan Koala też W nowym domku też będą błękity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 17.08.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Sebuś, a mógłbyś pokazać zdjęcie? Moja wyobraźnia szwankuje w ten upał Sloneczko -musisz uzbroić się w cierpliowść. Nie mam w pracy możliwości uplołdowania mojej www. Chyba że chcesz zdjęcia na maila (to zapodaj namiar) Ale dopiero w poniedziłek. sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopki 17.08.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 sebo8877...a ja tez bym chciala zobaczyc Twoja sypialnie !! a malinowy krzew rzeczywiscie jest slicczny!!juz dodalam do ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.08.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Knife_Girl, możesz powiedzieć jakie farby zastosowaliście? Pięknie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 17.08.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Też w sypialni mam błękit a własciwie taką błękitna lawendę/ lawenda dekoralu/. W pozostałych pomieszczeniach ,po dwóch latach od zamieszkania, juz kombinuję na jaki kolor by zmienić ale z lawendy nie zrezygnuję. Miodowy u syna jest taki sobie, groszkowy u drugiego syna tez taki sobie, w salonie morela jakaś w sumie blada. A jak wchodzę do sypialni to myślę - to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia80 17.08.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 my też będziemy mieć niebieski...bo nie wyobrażam sobie sypialni w innym kolorze... teraz w mieszkaniu mamy tapetę ciemny błękit z żółtymi gwiazdkami, taką, że jak się zgasi światło to gwiazdki jeszcze 20 minut świecą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 17.08.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 kurczę, a ja właśnie z błękitu w sypialni rezygnuję.... Nie podobaja mi sie odcienie niebieskiego w zestawieniuz pochmurnym niebem-nie chce mi sie wstawać z łóżka... może gdyby to był taki lazurowy niebieski byłoby inaczej? ale ten mój nie jest wcale zimny.... w sypialni chce kolorek, który nas ozywi przed wstaniem z łozka i nie będzie męczacy wieczorem. Okno ozdobię lekkim pomarańczowym woalem, inne dodatki tez w pastelowej pomarańczy a ściana będzie ecru- bo przy takim kolorze nie mozna przesadzić W sumie każdy powinien wybierac to co lubi-my nie znosimy ciemnych kolorów-liczy się przestrzen i jasność. Nie przepadam tez za mocnymi akcentami-wsciekła pomarancza, intensywna zieleń, bijacy po oczach zółty-wyjatek stanowi czerwona sofa w salonie na tle bladobezowych scian i takiejż podłogi- ten akcen daje nam sporo energii i pozytywnego nastawieni:a) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.08.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Chyba że chcesz zdjęcia na maila (to zapodaj namiar) Ale dopiero w poniedziłek. sebo8877 Pewnie że chcę, ale będą chcieli i inni Lepiej byłoby pokazać je raz na forum, ale jeśli nie dasz rady, to kliknij w "email" pod moim postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.08.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 U mnie sufit - łososiowy ściany - pachnący cynamon Farby z Dekoralu Sebo8877 Sebo, napisz prosze jak Wam sie malowalo, ile wychodzi farby na m2.... U nas jakos dwa razy wiecej niz napisane na opakowaniu. Czy rozcieczales farbe woda czy malowales tak jak jest w opakowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 20.08.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Zelijka powiem Ci że na sufit (20 m2) poszło 2,2 litry Na ściany troche ponad 40m2 - poszlo 6,5 litra (malowałem 2-krotnie czyli ok 80m2) Ściany zagruntowane miałem jedynką - akrylową na gołe gładzie Tak wiec jak widac wychodzi mniej więcej to co podaje producent. 10m2 z litra to wg mmnie wydajność ok. Im jaśniejszy kolor tym mniej schodzi farby - im kolor ciemniejszy tym wydajność (niestety maleje) ja przyjąłem zasadę ze kładę podkład (zawsze) w kolorze zbliżonym do farby ostatecznej Zdjęcia mam nadzieję uda mi się Wam jutro pokazać Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.08.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Dzieki Sebo, to widze ze u nas to gruntowanie ktore bylo robione Unigruntem prawie rok temu, to juz chyba nic nie daje. Bo mi wczoraj na nieco ponad 30m2 poszlo 5l farby - jednokrotnie malowane. A farba gesta jak budyn. Jak te farby do jednokrotnego malowania. Czy Ty rozcieczales farbe? Wydaje mi sie, ze na to pierwsze malowanie bede musiala rozcieczyc, bo taka gesta slabo wchodzi w te nierownosci jakie sa przy tynkach cementowo wapiennych, no i ten unigrunt od roku chyba juz zdarzyl "wyparowac"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 20.08.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Duszku - nic nie rozcieńczaj - bo wyjdzie ci mamałyga. Kup piliestrowy walek i włosiu 10-20mm i do boju. Wałek taki: http://www.sklep.studio-aw.pl/go/_info/?id=1166 Pomijaj wałki sznurkowe i gąbkowe Opisywałem gdzieś w wnetrzach (nie pamiętam juz jaki watek) jakie wałki do jakich farb Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.08.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 a ja mam jakis do farb duluxa hm, gdzie ja znajde taki walek w calej Warszawie... Za duzo do prze-szukania... Dzieki Sebus dam szefowi znac o tym walku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makary 20.08.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 A mi, po obejrzeniu kilku czasopism, zachciało się czerwonego... Tylko wydaje mi się, że dla dziecka nie będzie odpowiedni... Więc pomyslałam, że może za łóżkiem (za głową) na szerokości łóżka zrobię taki pasek cimnej czerwieni, wychodząc trochę na sufit - tak do 1/4 długości... a ręsztę pomieszczenia pomaluję na kremowo... tylko z kolei kremowy nie jest raczej przytulnym kolorkiem... Jak myślicie co możnaby dodać do tej czerwieni? Dodam, że mam jasne mebelki... ja mam ciemny bordo za lozkiem, reszta to krem. tu na zdjeciu zamiast bordo wyszla ognista czerwien ale w rzeczywistosci jest o wiele ciemniej. pokoj jest sloneczny, tez poludniowo-zachodni, efekt swietny http://www.empikfoto.pl/albumy17/168684/431007/previews/11889412_img_0158.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy17/168684/431007/previews/11889443_img_0161.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy17/168684/431007/previews/11889427_img_0159.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 20.08.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Knife_Girl, możesz powiedzieć jakie farby zastosowaliście? Pięknie to wygląda. Cieszę się, że Ci się podoba Ciemny to Dekoral - pachnący cynamon, a jaśniejszy to soczysty melon również Dekoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.08.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Makary a jakie kolory macie, jaka nazwa i firma? Tez planuje u nas bardzo podobnie... Bez to - jasny bez decorala a czerwien - to dojrzala wisnia - decorala... Ciekawe jak u mnie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 23.08.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 ja mam lososiowy w sypialni i nie jestem zadowolony bo mi ciagle kobietka huczy nad uchem ze sie w nim zle czuje. A mi to osobiscie nie robi roznicy. Ale bede musial przemalowac;/ No to tyle na temat lososiowego z mojaj strony . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts