Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - kolory, farby, style, realizacja

Gość eres@

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam całą białą sypialnie. Zawsze taką chciałem mieć. Taka sypialnia kiedy już kładę się spać daje mi poczucie spokoju, czystości i odprężenia. Coś w takim stylu

jak ta trzecia od góry http://www.dom.pl/biala-sypialnia-prostota-i-wdziek.html

Ja mam całą białą sypialnie. Zawsze taką chciałem mieć. Taka sypialnia kiedy już kładę się spać daje mi poczucie spokoju, czystości i odprężenia. Coś w takim stylu

jak ta trzecia od góry http://www.dom.pl/biala-sypialnia-prostota-i-wdziek.html

to juz wyglada strasznie nienaturalnie jak dla mnie. Musi byc jakies przełamanie, najlepiej wyraznym niebieskim

A powiedzcie, bo urządzam pokój dość wielofunkcyjny. Planuje w nim część biurową, w jednym rogu biurko na komputer i regal, druga część to łóżko - część sypialna. Pokój jest ok 20m2, widny - 2 duże okna południowo - wschodnie. Zaplanowałem że pomaluje go na kolor szary, dokładnie 'zima mglista' z serii farb Nobilesa.

http://www.narzedziowy.biz.pl/images/big/1340_2.jpg

Na próbę 'maznąłem' na kawałku sciany i odcień jest nieco ciemniejszy jak na opakowaniu.

Boję się że będzie ciemno. Myślałem jedną scianę w innym kolorze, tylko w jakim? W zieleni jest pozostała częśc mieszkania wiec byłoby za dużo. Na podłodze będą panele 'dąb hiszpański'

A może jedno wiaderko szarej rozcienczyć białą i zrobic 3 ściany jasne, a jedną dla kontrastu ciemniejszą - w oryginalnym kolorze?

w jakim kolorze masz meble?

Nie znam tego odcienia, ale osobiście mam Nobiles różane lato i kolor jest piękny, ale sama farba raczej kiepskiej jakości.

Dlaczego niebieskim? A moze brązem, beżem, fioletem, zielenią, szarością, czernią? KAżdy pasuje.

A mnie się cała biała też podoba :)

różne odcienie bieli, oprócz podłogi - nie wyobrażam sobie białej przy ciemnych włosach mojej połówki i czarnym kocie :)

w jakim kolorze masz meble?

Nie znam tego odcienia, ale osobiście mam Nobiles różane lato i kolor jest piękny, ale sama farba raczej kiepskiej jakości.

różne odcienie bieli, oprócz podłogi - nie wyobrażam sobie białej przy ciemnych włosach mojej połówki i czarnym kocie :)

Czemu nie? Niezły kontrast.

Biała sypialnia może i wygląda ładnie, ale chyba nie mógłbym tam spać. Jak w szpitalu trochę:p

mmm, brzoza, pięknie! Moja ulubiona :) Jeśli jest to naturalna brzoza, to drewno to ma wyjątkowy, jakby lekko perłowy połysk. Jedną ze ścian można by tak musnąć perłowym blaskiem, na bazie szarości. Ale tak bardzo, bardzo lekko. Nie dodawałabym innego koloru. Szarość i brzoza to piękne połączenie.

Rozjaśnienie białą farbą to także dobry pomysł. Zrobiłam tak niedawno nietrafioną do sypialni farbą Dekorala - "Harmonia" by Ewa Minge i wyszedł mi przepiękny kolor taupe/kawa z mlekiem w holu :) Zrób próbkę na kawałku ściany :)

dla przykładu kolor "Harmonia" - na fotce wygląda jaśniuteńki, faktycznie jest zupełnie inny, dlatego jego miejsce zajęło u mnie "Natchnienie"

http://www.dekoralfashion.pl/akrylit,akrylit-kolory.xml

Czemu nie? Niezły kontrast.

Biała sypialnia może i wygląda ładnie, ale chyba nie mógłbym tam spać. Jak w szpitalu trochę:p

Przez ten kontrast zajechałabym pewno kolejny odkurzacz hehe

p.s. białe wnętrza wcale nie muszą być zimne, wiele zależy od światła (najlepiej barwa 2700 K i brak oświetlenia sufitowego), wybranych materiałów ( ciepła dodają np. naturalne tkaniny - bawełna, len, kremowobiała wełna, bielone drewno), odcienia bieli ( mleczna biel, a nie śnieżna).

Edytowane przez piu

najgorsze jest to, że ja lubie prawie wszystko, a cos trzeba wybrać

Piu - za twoja rada otworzyłam watek na temat mojego pokoju dziennego - a kolorystyka jeszcze inna niz myslałam wcześniej. liczę na twoje inspiracje. Marzy mi sie coś zadymionego jak w klubie dla dżentelmenów.....