dodazdrowia 12.06.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Witam, proszę pomóżcie mi urządzic moją "sypialnię". Pokój ma 12 m2 więc mieści się tak tylko łóżko. Miałam wizję na sypialnię taką milutką i przytulną i chciałam postawic na kolory dlatego kupiłam różowe łóżko. Później kupiłam wykładzinę brązową ze względów ekonomicznych no i małe dziecko. Córeczka ogólnie nie może wchodzic do sypialni:), ale jak to w życiu.... Żałuję tej ciemnej wykładziny ze wzdlędów estetycznych, ale w użytkowaniu na pewno jest lepsza.... Chciałam miec piękną,przytulną sypialnię, a wyszło brzydko. Nie lubię firan (choc wiem, że one uprzytulniają) i nie wiem co z oknem? Wszystkie sypialnie pokazywane przez PIU są przepiękne!!!!! Ta ostatnia jest niesamowita - mój styl!!! Wiem, że piękne sypialnie to takie z dużym oknem, na piętrze i duże, a moja mała, na północ, ze zwykłym oknem, z dziwnym kolorem łóżka i ciemną wykładziną. Proszę może można coś zaradzic. Wykładziny nie mogę zmienic, koloru łóżka tym bardziej.. proszę o radę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.06.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 moja sypialnia tez ma 12 m2, i to wcale nie jest mało na twoim miejscu zlikwidowałabym te różowe małe lampki i narzutę. neutralne ściany (szary, beżowoszary), neutralne proste zasłony, stoliki nocne i lampy, jakś narzuta do ziemi i poduchy - musisz napisać, jaki masz na to budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodazdrowia 12.06.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 (edytowane) ten kocyk jest chwilowo, aby zakryc przescieradło (higiena), lampki też postawiłam na łóżku, bo kupiłam i na razie nie mam stolików nocnych i tak stoją te kiczowate lampki z castoramy za 9,90 zł. Może narzuta a'la włosie (futerko). Gdzie mogłabym taką kupic? widziałam ostatnio w "home&you", ale cena to ok. 590 zł i były tylko w ciemno-brązowym kolorze... Proszę pomóżcie! Zielony ogród jak Ty masz pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!! Już dodałam do ulubionych, by nasycic swój wzrok takim pięknym ogrodem!! Edytowane 12 Czerwca 2012 przez dodazdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.06.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 (edytowane) oj tylko nie futro....nie chciałabym specjalnie nic doradzać, bo nie czuje się uprawniona, sama się męczę myślami, jak salon urządzić...masz juz matową, futrzaną wykładzinę, która pochłania dużo światła, więc narzuta może lepiej żeby była gładka, a nawet z lekkim, jedwbistym połyskiem (np. karit z ikea - ma delikatny, satynowy połysk)lampki stojące sie nie nadają - są przede wszystkim duzo za małe, nie mówiąc o kolorze. te na ścianach też niekoniecznie. ładne lampy naprawdę "robią" sypialnię, wcale nie muszą być drogie. najwazniejsze, żeby były proporcjonalnie duże - ja np. z moich nie jestem do końca zadowolona, bo sa troszke za małe. Powinny sięgać przynajmniej do wysokości zagłówka. Pooglądaj zdjęcia pieknych sypialni - nigdzie nie znajdziesz lampek nocnych niższych niż zagłówek łóżka. Kolor abażurów raczej neutralny, np. jasna beżowa narzuta i jasne abażury. z takim różowym łózkiem możesz tez pójść w taki sielski styl, różano-zielony. Wtedy sciany koniecznie na jakiś stonowany groszkowo-wiosenno-zielony kolor, narzuta pikowana w różyczki pastelowa (jest w Dekorii taka seria tkanin), stoliki nocne w kolorze naturalnego drewna (tylko nie sosna), może byc ewentualnie trochę metalu. poszukam jakieś zdjęcia, bo to popularny styl, chociaż nie u nas, a szkoda. a stoliki nocne - to wcale nie muszą być typowe dwa jednakowe stolik nocne. może to być np. z jednej strony taboret/mały stolik, a z drugiej komódka, albo zwykłe drewniane krzesło. Edytowane 12 Czerwca 2012 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.06.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 (edytowane) kilka kolejnych inspiracji... http://www.walkergreenbankcontracts.com/images/home_04.jpg to inspiracja od Piu z wczesniejszej strony tego wątku - może takie kolory? tylko odwrócone (ściana jak łózko, łózko jak ściana). Czyli jasne taupe ściana, wzorzysta narzuta, trochę bakłażana (może zasłony? niech ktos doradzi), bardzo dobrze to wygląda, brązowa podłoga będzie też tu dobrze wyglądała. Edytowane 12 Czerwca 2012 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodazdrowia 13.06.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 dziękuję bardzo ładna inspiracja..., ale chyba nie moje klimaty. myślę i może coś wybiorę..... Uwielbiam stonowane, eleganckie wnętrza....takie przytulne...Dlatego też pomyślałam o sypialni beżowo-złotej (tylko ten kolor łóżka nieszczęsny oraz ta wykładzina) i nijak mi to nie chce wyjśc brrrrrrrrrr ale dziękuję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 13.06.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 łóżko mozesz sama od nowa obszyć - jak chcesz to zobacz u mnie, sami tapicerowalismy łóżko, jest to dosyc łatwe. brązowa wykłądzina w bezowo-złotej sypialni nie byłaby zła; w sypialni naprawdę podłoga nie jest najważniejsza, bo mało jej widać. Ważny jest zagłówek łóżka, lampy, narzuta i zasłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodazdrowia 13.06.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 już zaglądam (z przyjemnością - thank you Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 17.06.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Przegladając internet dla poprawy humoru postanowiłam kupic pościel - stanęło oczywiście na bardziej standardowej, ale marzy mi się taka... jest piękna, cudna, bossska... tylko na razie poza moim zasegiem (ale może na świeta sobie zrobie prezent albo coś) bawełna egipska, Carlo bruni... http://www.podpierzyna.pl/data/gfx/pictures/medium/0/1/910_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 18.06.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam, Proszę może można coś zaradzic. Wykładziny nie mogę zmienic, koloru łóżka tym bardziej.. proszę o radę pozdrawiam może ja dodam swoje trzy gorsze chociaz sama jeszcze "mecze" sypialnie wydaje mi sie ze pomysl z kolorem capuciono na scianie za lozkiem jest dobry biorac pod uwage kolor wykladziny przy tak malej powierzni ciemny kolor na sciane pomniejszy sypialnie a myslalas co dac na nad zaglowek moze poziome lustro w ramie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leoneq 14.10.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Podoba sie ? kolory w miare pasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.10.2012 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Zdjęcie nad łóżkiem nie. Kolorystyka fajna, może nieco za ciemno jest - ale trochę więcej (o 1-2) elementy w fuksji i będzie ok. A jakie oświetlenie górne? o ile w ogóle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leoneq 15.10.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 lampa ma być na samym środku sypialni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczurek_86 15.10.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ja mam ciemny róż i przez środek pasek ciemnego fioletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 06.12.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 ta niebieska (druga) sypialnia jest cudna - mimo, że cała z Ikei. Dokładnie na taki kolor maluje salon....jestem w trakcie http://www.digsdigs.com/ikea-bedroom-design-ideas-2013/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
costaadeje 09.12.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 dziewczyny jak się teraz maluje? do samego sufitu czy zostawia się pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 10.12.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Generalnie tendencja jest raczej na "do sufitu" ale ja osobiście wolę jednak z paskiem. I tak też malowałam u siebie. Więc - co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shimmy 04.01.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Witam proszę doradźcie mi w wystroju sypialni- brakuje lamp, kinkietów nad łóżkiem, zastanawiam się nad jakąś tapetą oraz jej umiejscowieniem (za łóżkiem, bądź ściana przy garderobie), firanami, artykułami dekoracyjnymi oraz kolorami dodatków (myślałam o szarościach, bieli, brązach a nawet miętowej zieleni). Niedawno wstawiliśmy łóżko, sypialnia nie jest jeszcze używana, muszę szybko ją wykończyć- do początku lutego, gdyż spodziewam się dziecka. W chwili obecnej czekam na listwy, parapety oraz drzwi:) poniżej wrzucam fotki. Dziękuję za wszystkie rady i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shimmy 04.01.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 jeszcze kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gieniastus 05.01.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 moja sypialnia będzie lawendowa z akcentami bieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts