Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - kolory, farby, style, realizacja

Gość eres@

Recommended Posts

szafka świetna, wrzucam do ulubionych :)

Czy zasłonki będą pasować, to ze zdjęcia trudno powiedzieć, beż beżowi nierówny... Taki beż taupe (beż złamany szarością, pastelowy) być może będzie pasował, ale musiałabym to zobaczyć na żywo.

Witam,

Masz rację Piu z tym beżem. Jak przykładałam zasłonki do łóżka i ściany to wg mnie wyglądają dobrze. A jak myślisz jakie oświetlenie będzię pasować, lampki nocne będą musiały stać na półce za zagłówkiem, więc wymyśliłam takie lampy

forsa.jpg lampka-nocna-lounge-chrom-50310106-bydgoszcz.jpg

Czy może z białym kloszem lub czarnyma górne oświetlenie chciałam lampę dającą jakąś poświatę na suficie i ścianach. Ale nie mam koncepcji.

I jeszcze choruję na taką narzutę, jest śliczna :)

narzuta.jpg

Edytowane przez milkowska

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piu dziękuję bardzo :)

Lampki może faktycznie są trochę duże, ale niestety nie było miejsca na większe stoliki - poszukiwanie tych również nie było łatwe :), a lampy miałam upatrzone od dawna - i nie mogłam ich sobie darować :)

Narzuta z Home and You

http://home-you.com/pl/salon-narzuty/144763477-narzuta-stamp-ecru-5901162234973.html

Piu dziękuję bardzo :)

Lampki może faktycznie są trochę duże, ale niestety nie było miejsca na większe stoliki - poszukiwanie tych również nie było łatwe :), a lampy miałam upatrzone od dawna - i nie mogłam ich sobie darować :)

Narzuta z Home and You

http://home-you.com/pl/salon-narzuty/144763477-narzuta-stamp-ecru-5901162234973.html

Dziękuję za namiary :) Już mnie wciągnęły dekoracje i chyba jutro podjadę do sklepu :lol2:

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Jaki kolor ścian będzie pasował do mebli w kolorze olcha / czereśnia? Chcę uzyskać efekt przytulności.

Pierwszy pokój jest bardzo nasłoneczniony (sypialnia), drugi mniej (pokój dziecięcy).

Aktualnie przy takich meblach mam w jednym pokoju kolor żółty. Wybierałam najbardziej intensywny, a na ścianie wygląda raczej blado, nienachalnie. Dominuje kolor mebli.

W drugim mam 3 kolory: intensywna zieleń, intensywna pomarańcz i ten sam żółty (pokój był malowany resztkami farb z innych pomieszczeń). Widać zieleń i pomarańcz. Żółć i kolor mebli gubią się.

A co chcesz wyeksponować, kolor ścian??? Do olchy, której osobiście nie cierpię, dałabym coś totalnie ztonowanego, w chłodnej tonacji, zimna oliwka np.

Zobacz tutaj:

http://www.pytanieomieszkanie.pl/zapytaj_eksperta/p-r-m-a-2349-kolory_scian_do_mebli_olcha/sciany_i_kolory.htm

Dzięki za odpowiedź i za linka.

Nic nie chcę eksponować. Chciałabym żeby było przytulnie i spójnie.

Olcha olsze nierówna. :)

Te chłodne kolory zupełnie nie są dla mnie. Kupiłam jasny beż. Mam nadzieję, że jakoś to będzie grało.

Pomocy. Chciałabym na ścianie z panelami gipsowymi uzyskać efekt dekoracyjny taki jak na zdjęciu - generalnie chodzi o taka perłową poświatę.

http://www.dunes.pl/img/galeria/panele-dekoracyjne-040.jpg

Macie jakieś doświadczenia jesli chodzi o tego typu malowanie dekoracyjne? Jakimi produktami można uzyskać taki efekt?

• 1 month później...

Witam,

Również potrzebuję pomocy przy doborze tapety do sypialni. Ogólny zamysł już jest, czyli chciałabym umieścić ciemniejszą tapetę u wezgłowia łóżka ( już jest wybrana a nawet kupiona), ale nie mam pojęcia jaką tapetę dobrać na pozostałe trzy ściany. Nie chciałabym aby było bardzo ciemno w pokoju. Czy ktoś miałby jakiś pomysł?

Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Umieszczone zdjęcie nie do końca oddaje kolory... Tapeta jest czarna z miedzianymi wzorami.

tapeta.jpg

jeśli musi być tapeta, to wybrałabym pasy albo coś super delikatnego. ale nie jestem do tego rozwiązania przekonana - za dużo wzorów, pewnie jeszcze faktura,no i kolor. machnęłabym ściany na jakiś pasujący do tapety kolor. niestety nie podpowiem - nie czuję zupełnie tego,co wybraliście (ale pewnie zbliżałoby się to gdzieś tam go tej miedzi)

Witam,

Również potrzebuję pomocy przy doborze tapety do sypialni. Ogólny zamysł już jest, czyli chciałabym umieścić ciemniejszą tapetę u wezgłowia łóżka ( już jest wybrana a nawet kupiona), ale nie mam pojęcia jaką tapetę dobrać na pozostałe trzy ściany. Nie chciałabym aby było bardzo ciemno w pokoju. Czy ktoś miałby jakiś pomysł?

Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Umieszczone zdjęcie nie do końca oddaje kolory... Tapeta jest czarna z miedzianymi wzorami.

[ATTACH=CONFIG]195536[/ATTACH]

jeśli tapeta nie ma koordynatu (tapety z jednej serii, gdzie jedna jest gładka, a inne z wzorami na identycznym tle), to nie dawaj żadnej, bo nie znajdziesz, ale pomaluj te 3 pozostałe ściany.

taką opcję też biorę pod uwagę chociaż niechętnie, ponieważ ściany nie są idealnie gładkie (trzeba by było zrobić je gładzią). Łatwiej jest położyć tapetę. Zastanawiam się tylko jakie kolory można użyć aby wszystko ładnie ze sobą współgrało.