OK 05.11.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Spróbuję coś wieczorkiem popełnić na maila. Na pewno musisz sobie album założyć w internecie i tam wrzucić zdjęcia - bo z dysku ze swojego komputera nie wrzucisz. Pozdrawiam Już umie wklejac zdjecia Zauważyłam w "łazienkach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 05.11.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 znalazlam przypadkowo w necie moze komus posluzy jako inspiracja http://www.farbqualitaet.de/Trends/aw2005/images/room_tr3_2.jpg http://www.innenarchitektur-jany.de/uploads/pics/gruen.jpg http://www.ferien-miete.de/objectpics/img43da3be1d22c36.18466503.jpg http://www.urlaub-altea.de/SZ_gruen_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 14.03.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Odświeżam wątek bo szukam inspiracji na sypialnię. Wymarzyłam sobie zielony kolor na ścianach. Na zielonym ślicznie prezentują się olchowe mebelki, a ja takowe posiadam. Więc jeśli macie we wnętrzu kolor zielony, to czekam na podpowiedzi. Myślę, o dość nasyconej barwie bo mam dużą sypialnię i ciemny kolor optycznie ją pomniejszy. Ale to dość ryzykowne więc wolę się podeprzeć waszymi opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 14.03.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 ...niebieski lubię tylko kolor nieba i... chabry. Gdzie indziej mnie, nie wiedzieć czemu- przeraźliwie drzaźni. Ech,już chyba zostanę przy białym. pozdrawiam. mam dokladnie to samo....niebieski zle mi sie kojarzy dawno temu mieszkalam w takim starym bloku gdzie toalety byly na dworze ....jedna na trzy rodziny .....i pamietam, ze jedna z tych toalet miala sciany koloru niebieskiego .....nie przeszkadzaloby mi to gdyby nie fakt, ze tam zawsze strasznie śmierdziało i w ogole bylo bardzo brudno ...... Od tego czasu mam zboczenie psychiczne i nigdy w zyciu nie pomaluje w domu scian na niebiesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 14.03.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 A moj mąż marzy o kolorze w odcieniu bordowo-malinowym.A że jest śpiochem i trudno mu rano sie dobudzić to chyba kolor dla niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.03.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 u nas dominuje kolor JESIEN z Nobilesa (numer , to taki amarant czy cos takiego jest cieply, nastrojowo sie komponuje z ciemna stolarka .... eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 14.03.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Tak jak napisałam chodzi mi o zielony kolor inne już przerabiałam. Decyduje tu kolor mebli które najogólniej mówiąc są rudawe. Dlatego kolory o których piszecie nie będą pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzx 02.06.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 ja konsultowałem wybór kolorów z panią architekt i dostałem 2 propozycje, kolory z wzornika PARA i odpowiedniki z Tikkurila, ale oczywiscie te dwa wzorniki różnią się więc odpowiedniki są przybliżone.. ja w końcu wybrałem przygaszone fiolety ale ponizej wklejam te propozycje, moze komus się spodoba.. ponoć te pary kolorów dobrze ze sobą grają, ale ciężko było mi to stwierdzić przykładając kartoniki do siebie.. musiałbym zobaczyć na żywca. wrzos z żółcienią ściana za łóżkiem: PARA = P319-4 [Tikkurila = X419] reszta ścian: PARA = P722-4 [Tikkurila = Y303] czerwień z brązem ściana za łóżkiem: PARA = P308-4 [Tikkurila = N332] reszta ścian: PARA = P411-1 [Tikkurila = J476] pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 03.06.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Najbardziej neutralnym kolorem jest kolor brzoskwiniowy. Mam podobną kolorystykę sypialni do Ciebie i tez od strony zachodniej i mogę Ci śmiało polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 03.06.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam; chcemy z mężem wkońcu przeksztalcić nasze mieszkanko na bardziej przytulne. prosze o jakąs koncepcje... Mam mała sypialnie na poddaszu - około 16-18 metrów, i jedno okno dachowe, strona zachodnia. W sypialni jest łózko (IKEA) Malm, ciemy brąz, do tego dwa nocne stoliczki (ciemny brąz +szklana półka), komoda 5 szuflad (ta sama seria) oraz panele na podłodze (kolor jasny brąz,mieszany z biela i bardzo widoczne słoje). Bardzo lubie drewno i jego wszelkie odcienie,ale jak wprowadzaliśmy sie - nie było czasu na marudzenie-wiec nie wszystko gra jak powinno. Bardzo prosze o porade - jaki kolor dobrac do tego wszystkiego (aby był ciepły,dodawał energii)aby tak mała sypialnia i meble w niej - miały ajkis charakter. Nie chciałabym nic z palety niebieskiej ..Ps: chciałabym pokazac zdjęcie sypialni,tylko nei bardzo wiem, jak je tutaj umieścić ... Z kolorami jest tak, że odbieramy je bardzo subiektywnie Dla mnie kolory typu ostry -niebieski, -pomarańcz, -zielony (o ile nie są zastosowane w dodatkach) odbierają wnętrzu przytulność. Ale to tylko mój pogląd ... u nas podłoga jesion,okna- mahoń, sypialnia ma 18m2 i wybraliśmy na ściany szary w połączeniu z bielą- lubimy ciemne kolory- sypialnia to miejsce do odpoczynku i "ponura" atmosfera tych szarych ścian dodaje naszej sypialni przytulności. Przynam, że myślałam też o kolorze "musztardowym " czyli żółtawej zieleni z spokojnym tonie, a teraz wiem, że mogłabym nawet wykorzystać czerń w tym pomieszczeniu. Z tą myślą pozostanę do następnego malowania co do wklejania zdjęć 1. otwórz stronę http://www.imageshack.us 2.za pomocą przeglądarki dodaj konkretne zdjęcie 3.kliknij "host it! 4. za przetworzeniu zdjęcia program wyrzuci kilka adresów , wybierz ostatni z nich 5. umieść go na w poście pomiędzy znakami [/img] i gotowe, powodzenia M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 04.06.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 http://forum.muratordom.pl/kolor-w-sypialni,t23174.htm?highlight=sypialn* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 08.06.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Ja mam w sypialni cafe late Doluxa, podłoga jasny brąz z ciemno-brązowymi, wyrażnymi słojami, okna orzech, lóżko i reszta mebli też będzie ciemna. Te jasne ściany świetnie wyglądają z zestawieniu z podłogą i dają tło dla ciemnych mebli i okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 08.06.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 swojego czasu skrytykowano mnie na tym forum za pomysł na pastelowozółta sypialnię. Pokój nie należy do jasnych i delikatny żółty w ciepłym odcieniu plus parkiet la pacho plus meble w podobnym odcieniu co podłoga. Załony mam długie na przelotkach białe i dodatki białe (wazon donica). Efek bardzo mi sie podoba bo rano wstaję w słonecznym otoczeniu. Wieczorem przy zaciagnietych zaluzjach koloru nie widać, więc ten pobudzający kolor mi nie przeszkadza. Drugą sypialnie mam w beżo-brązach. Niby fajnie, jak z prospektu ale mniej przytulnie. Wolę ta delikatnie zółtą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulka84 08.06.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 my mamy nastepujace kolory, nie przerazajcie sie, bo my uwielbiamy zywe kolorki przedpokoj- karmazynowy przyplyw duluxa cudnyyyyyyy salon i kuchnia brzoskwiniowy z jesieni nobilesa a w sypialni na poczatku kupilismy wiosne konicynowa nobilesa, ale za bardzo razila w oczy i kupilismy o ton ciemniejszy czyli leszczynowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 09.06.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Słuchaj a moze spróbowałabyś drewanianą boazerię??? Drewno pasuje wszędzie i tworzy dobry klimat w pokoju. Masz panele ze słojami więc będzie pasowało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.06.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Słuchaj a moze spróbowałabyś drewanianą boazerię??? Drewno pasuje wszędzie i tworzy dobry klimat w pokoju. Masz panele ze słojami więc będzie pasowało:) A wtedy będzie jak w małym górskim schronisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 09.06.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Nasza sypialnia ma kolor-biała czekolada Duluxa.Jest to bardzo spokojny kolor.Okna i podłoga to kolor dębu.Natomiast ściany będą ożywione kolorem mebli i dodatkami na ścianie (nieco inna tonacja kolorystyczna,żeby nie było monotoni kolorów)http://images34.fotosik.pl/278/506573f03ce0ddb9med.jpgPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 09.06.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam Cię Wiekszość przystaje za beżem brzoskwinią, dla mnie to już takie monotonne "beż i ciemny brąz"... może to co już masz w drewnie to wystarczy tych brązów.... A może ściany pastelowa wiosenna zieleń ,pościele w słodkiej zieleni z wzorem koloru śliwki lub wrzosu, wazoniki ,poduszki fioletowo śliwkowe a'la renkloda, koc , narzuta ... hm mnie sie podoba.... dodatki wrzos, lawenda lub śliwkowy z zielenią(seledynem)???http://img380.imageshack.us/img380/6779/sypialniabe7.jpghttp://img516.imageshack.us/img516/8195/wrzosizielefe5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 09.06.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 My od dawna właśnie w sypialni stosujemy kolory żywe i słoneczne (ciepłe pomarańcze, żółcienie). Gdy kladziemy się spać, to po zgaszeniu światła kolory w niczym nie przeszkadzają przecież w spaniu, bo ich nie widać, a rano nawet jak jest pochmurny dzień ma się wrażenie, że świeci słońce. Źle się czuję zwłaszcza rano w smutnych, depresyjnych odcieniach lub zbyt ciemnych, ale także w bieli. Choć w katalogach takie sypialnie mi się podobaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weda 10.06.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 A ja mam różowy z czerwonym )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts