Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - kolory, farby, style, realizacja

Gość eres@

Recommended Posts

dasz kwiatek na toaletce i będzie tzw kompromis :D

http://tematmoda.pl/wp-content/uploads/2015/02/9.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-fKpyHUg8AtY/U0rp_kwDG7I/AAAAAAAAK6w/xXWpuRagVBQ/s1600/1.png

5_wwwhomebookpl_decoroom_1.jpg

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moim zdaniem clou Twojej sypialni HPR zasadza się na tkaninach... Za wszelką cenę walczyłabym o karnisz i zasłony :) Klimatowi i kolorystyce sypialni przeszkadza pomarańczowa elewacja za oknem...

Na okna białe, lekkie zasłony z elementem szarości. Na łóżko sporo zróznicowanych fakturowo poduszek: różowych (pudrowych), białych i szarych (od srebrzystości do grafitu). Obok drzwi komoda w kolorze drzwi szafy (biel), na niej lampa z materiałowym kloszem, dająca miękkie, nastrojowe światło, puzdreka, pojemniki na biżuterię, świeca itp. Na ścianę nad komodą kilka obrazków/grafik w tonacji szarej w różnych rozmiarach, w białych ramkach.

[ATTACH=CONFIG]320607[/ATTACH]

Ratunku .

Potrzebuję Waszej pomocy w ogarnięciu kolorystyki w mojej sypialni .Znacie się tu na rzeczy więc bardzo proszę o pomoc.

Z góry przepraszam jeśli piszę nie w tym wątku co trzeba .

Nagle okazało się że musimy zaraz kupić łóżko , stoliczki nocne i zrobić szafę .mam tylko kilka dni na ogarnięcie tematu.

Sypialnia pomalowana jest na kolor beżowo /szary czyli greige ncs s1502-y50r ( tzn taki beż od szarości lub beżowa szarość ;))coś takiego http://blog.inkspotworkshop.com/wp-content/uploads/2011/06/900x900xLayla-Grayce-Tips-and-Trends-Color-Greige-2.png.pagespeed.ic.cMGDJHktZs.png, podłoga drewnopodobna Rovere giallo ( miodowe drewno ) okno złoty dąb , drzwi dąb polski .

Spodobało nam się łóżko tapicerowane ( wezgłowie w kostki czekolady ) kolor chyba ciemny , grafitowy . Wolelibyśmy w szarości ,ale w szarości jest tylko w tkaninie . W sztucznej skórze mamy do wyboru czarne lub grafitowe . Chciałabym żeby miało kolor w miarę uniwersalny i żeby pasowało w przypadku zmiany koloru sypialni ( np. na kolor ścian szary lub granatowy )

Największy problem mam z dużą szafą z drzwiami przesuwnymi. Szafa będzie na całą ścianę , czworo drzwi . Do tej pory myślałam że zrobimy białą ral 9003 , ale jakoś mi nie pasuje biała do beżowo szarej ściany i grafitowego łóżka . Jak myślicie ? Czy Waszym zdaniem lepiej będzie wyglądać szafa z drzwiami 2x lustra i 2x płyta drewnopodobna pod kolor podłogi?Czy może 2x lustra i 2x biały lacobel 9003 ? Czy może czworo drzwi lustrzanych ( ale kto to będzie mył ;))

A może coś innego ?

Stoliki nocne bym dobrała pod kolor łóżka albo szafy .

Jaki by pasował kolor zasłon?

Oglądam na google grafika ale w sypialniach greige raczej nie ma szaf przesuwnych żebym mogła sobie to dobrze wyobrazić .

Może lepiej do tej kolorystyki pasowało łóżko kremowe , ale wtedy jaka szafa ?

Łóżko grafitowe pasowałoby mi gdybym chciała w najbliższej przyszłości przemalować sypialnię na inny kolor ( np szary , granatowy , biały )

:confused::confused::confused::confused::confused:

Edytowane przez alcudia

Mój ukochany do niedawna kolor :D

Wybierz tapicerkę materiałową - jest dużo ładniejsza, bardziej elegancka itd. Jasne łóżko może być, ale bez nuty żółci czy wanilii, bo będzie wyglądać na żółte przy takim otoczeniu - dobierzesz potem dowolny kolor ścian. I tu moim zdaniem kolejny argument za tkaniną się pojawia - ekoskóra w kremie nie jest ładna :(

Drzwi szafy zrób w szarości lub w bieli:

832e33d8ad0f0782e03818bb04efe228.jpg

JOLISKA, PIU - dziękuję za sugestie :) Macie rację, że clou sypialni będą dodatki.

Mam jeszcze pytanie - w jakim stylu zakupić szafki nocne i komodę? Stylizowane, nowoczesne?

product-207.jpg

komoda-biala-bulasta-1.jpg

5.jpg

Czy na wysokości węzgłowia dodać takie kinkiety?

20130517_143219_grace_kinkiet.jpg

i do tego skompletować lampę wiszącą i lampę na komodę?

Ratunku .

Potrzebuję Waszej pomocy w ogarnięciu kolorystyki w mojej sypialni .Znacie się tu na rzeczy więc bardzo proszę o pomoc.

Z góry przepraszam jeśli piszę nie w tym wątku co trzeba .

Nagle okazało się że musimy zaraz kupić łóżko , stoliczki nocne i zrobić szafę .mam tylko kilka dni na ogarnięcie tematu.

Sypialnia pomalowana jest na kolor beżowo /szary czyli greige ncs s1502-y50r ( tzn taki beż od szarości lub beżowa szarość ;))coś takiego http://blog.inkspotworkshop.com/wp-content/uploads/2011/06/900x900xLayla-Grayce-Tips-and-Trends-Color-Greige-2.png.pagespeed.ic.cMGDJHktZs.png, podłoga drewnopodobna Rovere giallo ( miodowe drewno ) okno złoty dąb , drzwi dąb polski .

Spodobało nam się łóżko tapicerowane ( wezgłowie w kostki czekolady ) kolor chyba ciemny , grafitowy . Wolelibyśmy w szarości ,ale w szarości jest tylko w tkaninie . W sztucznej skórze mamy do wyboru czarne lub grafitowe . Chciałabym żeby miało kolor w miarę uniwersalny i żeby pasowało w przypadku zmiany koloru sypialni ( np. na kolor ścian szary lub granatowy )

Największy problem mam z dużą szafą z drzwiami przesuwnymi. Szafa będzie na całą ścianę , czworo drzwi . Do tej pory myślałam że zrobimy białą ral 9003 , ale jakoś mi nie pasuje biała do beżowo szarej ściany i grafitowego łóżka . Jak myślicie ? Czy Waszym zdaniem lepiej będzie wyglądać szafa z drzwiami 2x lustra i 2x płyta drewnopodobna pod kolor podłogi?Czy może 2x lustra i 2x biały lacobel 9003 ? Czy może czworo drzwi lustrzanych ( ale kto to będzie mył ;))

A może coś innego ?

Stoliki nocne bym dobrała pod kolor łóżka albo szafy .

Jaki by pasował kolor zasłon?

Oglądam na google grafika ale w sypialniach greige raczej nie ma szaf przesuwnych żebym mogła sobie to dobrze wyobrazić .

Może lepiej do tej kolorystyki pasowało łóżko kremowe , ale wtedy jaka szafa ?

Łóżko grafitowe pasowałoby mi gdybym chciała w najbliższej przyszłości przemalować sypialnię na inny kolor ( np szary , granatowy , biały )

:confused::confused::confused::confused::confused:

Zdecydowanie postaw na biel. To pościel i poduchy nadadzą sypialni charakteru. Co do łóżek, polecam M&K Foam. Ich ekologiczna skóra w białym odcieniu (IV grupa cenowa) będzie idealnie współgrać z laminatami Egger'a (biały bazowy).

Mój ukochany do niedawna kolor :D

Wybierz tapicerkę materiałową - jest dużo ładniejsza, bardziej elegancka itd.

Dzwi szafy zrób w szarości lub w bieli

Joliska tak ,tak to właśnie Ty pisałaś na forum o tym kolorze i się zaraziłam nim:)

To mi zabiłaś ćwieka tą tapicerką materiałową:) . Myślisz że będzie trwała ( seria aqua clean)

Masz rację , jasne kolory we wzorniku były właśnie takie waniliowe i rzeczywiście mogą żółknąć przy tym kolorze ścian .

W takim razie pozostałby mi wybór z dwóch kolorów . Sztuczna skóra w graficie jak u tej forumowiczki i ona ma czarne chyba http://img11.imageshack.us/img11/9854/img1357t.jpg ( w sumie ten skaj jest taki matowy i to łóżko wyglądało bardzo elegancko ) lub szara tkanina .

Jolisko myślisz że przy tym kolorze ścian i ciemnym łóżku ( grafit lub szary ) szafa biała nie będzie się gryzła z tym greigem ? Bo ta szafa to byłoby coś w tym stylu drzwi białe + lustrzane( będziemy robić sami) http://img2.lovingit.pl/u/u/j/w610/22544_ujm9z237.jpg . Mogę wybrać kolor lacobelu 9003 ( czysty biały ) lub 9010 ( przygaszony biały )

Widzisz to oczami wyobrażni czy nie za bardzo? ;)

Edytowane przez alcudia

Zdecydowanie postaw na biel. To pościel i poduchy nadadzą sypialni charakteru

Isabela nie widziałam wczoraj Twojej wypowiedzi .

Przekonuję się powoli do białej szafy bo nic innego mi nie przychodzi do głowy ( myślałam o kolorze capucino , ale ciemno i przy przemalowywaniu sypialni nie pasowałyby mi do niczego ) . Białego łóżka nie chcę , jakoś nie podoba mi się wcale :( . Sypialnia jest mała , między łóżkiem a szafą mam tylko około 80 cm przejścia . Z białym łóżkiem byłoby za biało :rolleyes: i musiałabym tam wchodzić w okularach słonecznych 8-)

No dobrze więc myślę tak : ściany mam greige ,biało / lustrzana szafa , grafitowe łóżko (chyba jednak najbardziej nam się podoba ) . Jaki kolor szafek nocnych nocnych ? Czy mogą być białe jak szafa ?

Isabela nie widziałam wczoraj Twojej wypowiedzi .

Przekonuję się powoli do białej szafy bo nic innego mi nie przychodzi do głowy ( myślałam o kolorze capucino , ale ciemno i przy przemalowywaniu sypialni nie pasowałyby mi do niczego ) . Białego łóżka nie chcę , jakoś nie podoba mi się wcale :( . Sypialnia jest mała , między łóżkiem a szafą mam tylko około 80 cm przejścia . Z białym łóżkiem byłoby za biało :rolleyes: i musiałabym tam wchodzić w okularach słonecznych 8-)

No dobrze więc myślę tak : ściany mam greige ,biało / lustrzana szafa , grafitowe łóżko (chyba jednak najbardziej nam się podoba ) . Jaki kolor szafek nocnych nocnych ? Czy mogą być białe jak szafa ?

Jeśli tak Wam się podoba, to nie widzę problemu. Pomysł z sugerowaną przez Ciebie barwą szafek też brzmi dobrze. My sami kupiliśmy łóżko tapicerowane dwukolorowe (grafit z bielą), które ciekawie kontrastuje z panelami quick-step'a dąb biały satynowy.

W temacie kolorów......pomagałam koleżance odświeżyć sypialnię. Główne założenie to niskie koszty - bez wymiany mebli (BRW), więc tylko zmiana ustawienia, koloru ścian i dodatków.

Wyszło chyba nie najgorzej, bo podobno jest wygodniej...może się komuś przydadzą zdjęcia before and after:)

Przed:

sypial1Asia.jpg

sypial5Asia.jpg

sypial6Asia.jpg

Dziękuję w imieniu koleżanki, ta przemiana sprawiła mi sporo przyjemności, bo koleżanka od razu załapała, o co chodzi i po prostu kupiła wszystko jednego dnia i zrobiła dokładnie jak w projekcie (ha ha projekcie, po prostu zrobiłam "sklejkę" w paintcie:

balboamist.jpg",

a cała metamorfoza kosztowała 1600 zł, wliczając w to drogą farbę z Benjamina Moore, dwa dywany na obie strony łóżka, żyrandol itd .... w zasadzie wszystko oprócz mebli. Ikea plus BRW:rotfl:

Edytowane przez Zielony ogród