piu 12.06.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 dasz kwiatek na toaletce i będzie tzw kompromis http://tematmoda.pl/wp-content/uploads/2015/02/9.jpg http://3.bp.blogspot.com/-fKpyHUg8AtY/U0rp_kwDG7I/AAAAAAAAK6w/xXWpuRagVBQ/s1600/1.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hpr 12.06.2015 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 dasz kwiatek na toaletce i będzie tzw kompromis PIU kompromis bardzo podoba mi się, lecz muszę jeszcze brać pod uwagę futra, które z chęcią obskubią kwiaty, w szczególności te w pięknym wazonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.06.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Moim zdaniem clou Twojej sypialni HPR zasadza się na tkaninach... Za wszelką cenę walczyłabym o karnisz i zasłony Klimatowi i kolorystyce sypialni przeszkadza pomarańczowa elewacja za oknem... Na okna białe, lekkie zasłony z elementem szarości. Na łóżko sporo zróznicowanych fakturowo poduszek: różowych (pudrowych), białych i szarych (od srebrzystości do grafitu). Obok drzwi komoda w kolorze drzwi szafy (biel), na niej lampa z materiałowym kloszem, dająca miękkie, nastrojowe światło, puzdreka, pojemniki na biżuterię, świeca itp. Na ścianę nad komodą kilka obrazków/grafik w tonacji szarej w różnych rozmiarach, w białych ramkach. [ATTACH=CONFIG]320607[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alcudia 15.06.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Ratunku . Potrzebuję Waszej pomocy w ogarnięciu kolorystyki w mojej sypialni .Znacie się tu na rzeczy więc bardzo proszę o pomoc. Z góry przepraszam jeśli piszę nie w tym wątku co trzeba . Nagle okazało się że musimy zaraz kupić łóżko , stoliczki nocne i zrobić szafę .mam tylko kilka dni na ogarnięcie tematu. Sypialnia pomalowana jest na kolor beżowo /szary czyli greige ncs s1502-y50r ( tzn taki beż od szarości lub beżowa szarość )coś takiego http://blog.inkspotworkshop.com/wp-content/uploads/2011/06/900x900xLayla-Grayce-Tips-and-Trends-Color-Greige-2.png.pagespeed.ic.cMGDJHktZs.png, podłoga drewnopodobna Rovere giallo ( miodowe drewno ) okno złoty dąb , drzwi dąb polski . Spodobało nam się łóżko tapicerowane ( wezgłowie w kostki czekolady ) kolor chyba ciemny , grafitowy . Wolelibyśmy w szarości ,ale w szarości jest tylko w tkaninie . W sztucznej skórze mamy do wyboru czarne lub grafitowe . Chciałabym żeby miało kolor w miarę uniwersalny i żeby pasowało w przypadku zmiany koloru sypialni ( np. na kolor ścian szary lub granatowy ) Największy problem mam z dużą szafą z drzwiami przesuwnymi. Szafa będzie na całą ścianę , czworo drzwi . Do tej pory myślałam że zrobimy białą ral 9003 , ale jakoś mi nie pasuje biała do beżowo szarej ściany i grafitowego łóżka . Jak myślicie ? Czy Waszym zdaniem lepiej będzie wyglądać szafa z drzwiami 2x lustra i 2x płyta drewnopodobna pod kolor podłogi?Czy może 2x lustra i 2x biały lacobel 9003 ? Czy może czworo drzwi lustrzanych ( ale kto to będzie mył ) A może coś innego ? Stoliki nocne bym dobrała pod kolor łóżka albo szafy . Jaki by pasował kolor zasłon? Oglądam na google grafika ale w sypialniach greige raczej nie ma szaf przesuwnych żebym mogła sobie to dobrze wyobrazić . Może lepiej do tej kolorystyki pasowało łóżko kremowe , ale wtedy jaka szafa ? Łóżko grafitowe pasowałoby mi gdybym chciała w najbliższej przyszłości przemalować sypialnię na inny kolor ( np szary , granatowy , biały ) :confused::confused: Edytowane 15 Czerwca 2015 przez alcudia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.06.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Mój ukochany do niedawna kolor Wybierz tapicerkę materiałową - jest dużo ładniejsza, bardziej elegancka itd. Jasne łóżko może być, ale bez nuty żółci czy wanilii, bo będzie wyglądać na żółte przy takim otoczeniu - dobierzesz potem dowolny kolor ścian. I tu moim zdaniem kolejny argument za tkaniną się pojawia - ekoskóra w kremie nie jest ładna Drzwi szafy zrób w szarości lub w bieli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hpr 15.06.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 JOLISKA, PIU - dziękuję za sugestie Macie rację, że clou sypialni będą dodatki. Mam jeszcze pytanie - w jakim stylu zakupić szafki nocne i komodę? Stylizowane, nowoczesne? Czy na wysokości węzgłowia dodać takie kinkiety? i do tego skompletować lampę wiszącą i lampę na komodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.06.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 HPR, komoda musi pasować do szafy Kinkiety i lampa na komodzie mogą być z jednej serii, ale lampę wiszącą zrób inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hpr 15.06.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Joliska, tylko co do tej szafy może pasować...? Może taka, tylko w macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 15.06.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Ratunku . Potrzebuję Waszej pomocy w ogarnięciu kolorystyki w mojej sypialni .Znacie się tu na rzeczy więc bardzo proszę o pomoc. Z góry przepraszam jeśli piszę nie w tym wątku co trzeba . Nagle okazało się że musimy zaraz kupić łóżko , stoliczki nocne i zrobić szafę .mam tylko kilka dni na ogarnięcie tematu. Sypialnia pomalowana jest na kolor beżowo /szary czyli greige ncs s1502-y50r ( tzn taki beż od szarości lub beżowa szarość )coś takiego http://blog.inkspotworkshop.com/wp-content/uploads/2011/06/900x900xLayla-Grayce-Tips-and-Trends-Color-Greige-2.png.pagespeed.ic.cMGDJHktZs.png, podłoga drewnopodobna Rovere giallo ( miodowe drewno ) okno złoty dąb , drzwi dąb polski . Spodobało nam się łóżko tapicerowane ( wezgłowie w kostki czekolady ) kolor chyba ciemny , grafitowy . Wolelibyśmy w szarości ,ale w szarości jest tylko w tkaninie . W sztucznej skórze mamy do wyboru czarne lub grafitowe . Chciałabym żeby miało kolor w miarę uniwersalny i żeby pasowało w przypadku zmiany koloru sypialni ( np. na kolor ścian szary lub granatowy ) Największy problem mam z dużą szafą z drzwiami przesuwnymi. Szafa będzie na całą ścianę , czworo drzwi . Do tej pory myślałam że zrobimy białą ral 9003 , ale jakoś mi nie pasuje biała do beżowo szarej ściany i grafitowego łóżka . Jak myślicie ? Czy Waszym zdaniem lepiej będzie wyglądać szafa z drzwiami 2x lustra i 2x płyta drewnopodobna pod kolor podłogi?Czy może 2x lustra i 2x biały lacobel 9003 ? Czy może czworo drzwi lustrzanych ( ale kto to będzie mył ) A może coś innego ? Stoliki nocne bym dobrała pod kolor łóżka albo szafy . Jaki by pasował kolor zasłon? Oglądam na google grafika ale w sypialniach greige raczej nie ma szaf przesuwnych żebym mogła sobie to dobrze wyobrazić . Może lepiej do tej kolorystyki pasowało łóżko kremowe , ale wtedy jaka szafa ? Łóżko grafitowe pasowałoby mi gdybym chciała w najbliższej przyszłości przemalować sypialnię na inny kolor ( np szary , granatowy , biały ) :confused::confused: Zdecydowanie postaw na biel. To pościel i poduchy nadadzą sypialni charakteru. Co do łóżek, polecam M&K Foam. Ich ekologiczna skóra w białym odcieniu (IV grupa cenowa) będzie idealnie współgrać z laminatami Egger'a (biały bazowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alcudia 15.06.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Mój ukochany do niedawna kolor Wybierz tapicerkę materiałową - jest dużo ładniejsza, bardziej elegancka itd. Dzwi szafy zrób w szarości lub w bieli Joliska tak ,tak to właśnie Ty pisałaś na forum o tym kolorze i się zaraziłam nim:) To mi zabiłaś ćwieka tą tapicerką materiałową . Myślisz że będzie trwała ( seria aqua clean) Masz rację , jasne kolory we wzorniku były właśnie takie waniliowe i rzeczywiście mogą żółknąć przy tym kolorze ścian . W takim razie pozostałby mi wybór z dwóch kolorów . Sztuczna skóra w graficie jak u tej forumowiczki i ona ma czarne chyba http://img11.imageshack.us/img11/9854/img1357t.jpg ( w sumie ten skaj jest taki matowy i to łóżko wyglądało bardzo elegancko ) lub szara tkanina . Jolisko myślisz że przy tym kolorze ścian i ciemnym łóżku ( grafit lub szary ) szafa biała nie będzie się gryzła z tym greigem ? Bo ta szafa to byłoby coś w tym stylu drzwi białe + lustrzane( będziemy robić sami) http://img2.lovingit.pl/u/u/j/w610/22544_ujm9z237.jpg . Mogę wybrać kolor lacobelu 9003 ( czysty biały ) lub 9010 ( przygaszony biały ) Widzisz to oczami wyobrażni czy nie za bardzo? Edytowane 15 Czerwca 2015 przez alcudia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 15.06.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 póki co zostawię tylko inspiracje.. http://www.roughaninteriors.com/images/projects/city/11_westvillagetownhouse_%C2%A9NickGuttridge.jpg http://www.roughaninteriors.com/images/projects/city/12_westvillagetownhouse_%C2%A9NickGuttridge.jpg http://www.roughaninteriors.com/images/projects/city/13_westvillagetownhouse_%C2%A9NickGuttridge.jpg http://www.roughaninteriors.com/images/projects/city/klaynberg_desk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alcudia 16.06.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Zdecydowanie postaw na biel. To pościel i poduchy nadadzą sypialni charakteru Isabela nie widziałam wczoraj Twojej wypowiedzi . Przekonuję się powoli do białej szafy bo nic innego mi nie przychodzi do głowy ( myślałam o kolorze capucino , ale ciemno i przy przemalowywaniu sypialni nie pasowałyby mi do niczego ) . Białego łóżka nie chcę , jakoś nie podoba mi się wcale . Sypialnia jest mała , między łóżkiem a szafą mam tylko około 80 cm przejścia . Z białym łóżkiem byłoby za biało i musiałabym tam wchodzić w okularach słonecznych No dobrze więc myślę tak : ściany mam greige ,biało / lustrzana szafa , grafitowe łóżko (chyba jednak najbardziej nam się podoba ) . Jaki kolor szafek nocnych nocnych ? Czy mogą być białe jak szafa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 16.06.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Isabela nie widziałam wczoraj Twojej wypowiedzi . Przekonuję się powoli do białej szafy bo nic innego mi nie przychodzi do głowy ( myślałam o kolorze capucino , ale ciemno i przy przemalowywaniu sypialni nie pasowałyby mi do niczego ) . Białego łóżka nie chcę , jakoś nie podoba mi się wcale . Sypialnia jest mała , między łóżkiem a szafą mam tylko około 80 cm przejścia . Z białym łóżkiem byłoby za biało i musiałabym tam wchodzić w okularach słonecznych No dobrze więc myślę tak : ściany mam greige ,biało / lustrzana szafa , grafitowe łóżko (chyba jednak najbardziej nam się podoba ) . Jaki kolor szafek nocnych nocnych ? Czy mogą być białe jak szafa ? Jeśli tak Wam się podoba, to nie widzę problemu. Pomysł z sugerowaną przez Ciebie barwą szafek też brzmi dobrze. My sami kupiliśmy łóżko tapicerowane dwukolorowe (grafit z bielą), które ciekawie kontrastuje z panelami quick-step'a dąb biały satynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.06.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 W temacie kolorów......pomagałam koleżance odświeżyć sypialnię. Główne założenie to niskie koszty - bez wymiany mebli (BRW), więc tylko zmiana ustawienia, koloru ścian i dodatków. Wyszło chyba nie najgorzej, bo podobno jest wygodniej...może się komuś przydadzą zdjęcia before and after:) Przed: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.06.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Po (przez zmianę ustawienia mebli pokój wydaje się szerszy). Kolor drzwi przekłamany (nie są czerwone) Edytowane 17 Czerwca 2015 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.06.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 ZO, kawał dobrej roboty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 17.06.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 ZO, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.06.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Dziękuję w imieniu koleżanki, ta przemiana sprawiła mi sporo przyjemności, bo koleżanka od razu załapała, o co chodzi i po prostu kupiła wszystko jednego dnia i zrobiła dokładnie jak w projekcie (ha ha projekcie, po prostu zrobiłam "sklejkę" w paintcie: ", a cała metamorfoza kosztowała 1600 zł, wliczając w to drogą farbę z Benjamina Moore, dwa dywany na obie strony łóżka, żyrandol itd .... w zasadzie wszystko oprócz mebli. Ikea plus BRW:rotfl: Edytowane 17 Czerwca 2015 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 17.06.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Pięknie I chyba nawet Twój salonowy kolor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.06.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Nie, Piu, mój salonowy to Manchester tan, a to jest Balboa mist. Jaśniejszy troszkę, mój wpada czasami w śmietankową oliwkę, a ten w beżową szarość czy szary beż, trudno określić te kolory BM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts