Tatarak 24.10.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 to nie będziesz teraz zalewał chudziaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 24.10.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 niet, na wiosne jeszcze jedno ubicie + zalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 29.10.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 jak chodzi o kase to tego się nie przeskoczy ale według mnie to duży błąd zostawić zasypkę nie zalaną na zimę. Przez zimę i początek wiosny wpuścisz tam b. dużo wody która szybko nie odpłynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 29.10.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 hmm, ciekawy argument. Muszę to sprawdzić. Jeśli to prawda pozostaje mi przykrycie folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 29.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 u mnie (też Oliwka) weszło 17-18m3 betonu. Jeżeli dasz grubą folię i porządnie przymocujesz to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 30.10.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Przykryć folią możesz, zawsze to pewnie mniej wchłonie... Bardziej mnie zastanawia dlaczego już masz kanalize ułożoną, na wiosnę nie będziesz wibrował przed zalaniem płyty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 30.10.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 (edytowane) Przykryć folią możesz, zawsze to pewnie mniej wchłonie... Bardziej mnie zastanawia dlaczego już masz kanalize ułożoną, na wiosnę nie będziesz wibrował przed zalaniem płyty ? kurcze racja, mam nadzieje, ze jak bylo teraz warstwowo ubijane to kanaliza sie nie poprzemieszcza, na wiosne na byc tylko raz ubite.... będzie źle? wywalać kanalizę i na wiosnę układać? czy zalewać szybko jeszcze na zimę? Edytowane 30 Października 2011 przez miloszk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.03.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Miloszk, nie dalej jak wczoraj rozmawiałąm sobie z Awo65 o materiałach na ściany i mówił mi, że mieszkał w domach z pustaka i bk. I w domach z betonu komórkowego w lecie jest po prostu duszno i gorąco, bo kiedy ceramika i silikaty akumulują ciepło, czyli odbierają je z powietrza, to akumulacyjność kb jest dużo mniejsza, co powoduje dyskomfort. to tak pod rozwagę ja mam dom z ceramiki, Awo z silki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.03.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 i właściwie dlaczego masz GWC podłączone do kominka (post z 29.10)? Chyba że chodzi po prostu o doprowadzenie powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 15.03.2012 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 i właściwie dlaczego masz GWC podłączone do kominka (post z 29.10)? Chyba że chodzi po prostu o doprowadzenie powietrza? GWC które być może będzie to po prostu nawiew grawitacyjny (żwirowy), wyprowadzenie do otworów nawiewnych na obudowie kominka, czy dobrze to się okaże A co do BK - Xella BK Ytong do tego odmiana 600. Bywam u szwagra w domku z Solbetu latem i zimą i jak dla mnie było ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 17.04.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Może mi ktoś powie czy warto podłączać wodę pod stan zero? Liczniki sobie tak na świeżym powietrzu leżą? Nie lepiej jak już będą jakieś ściany? Murowanie będzie na cienką spoinę, czyli dużo wody nie pójdzie i mógłbym ją dostawać od sąsiada, ale swoje to swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.04.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 woda Ci będzie potrzebna, licznik możesz zabudować skrzyneczką. niektórzy robią w jakichś studzienkach na zewnątrz. do jakiego etapu chcesz dojść przed zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 18.04.2012 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Przed zimą chcę przykryć dachem, nie wiem co z oknami, jak nie będzie to zabije dechami i mam nadzieję, że woda wytrzyma, albo zakręci się ją w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 25.04.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam.U mnie wody na SSO i murowanie ścianek działowych poszło ok 2m3. Wodę podłączyłem jak miałem ściany zewnętrzne wystawione na 4 bloczki, żeby było do czego skrzynkę samoróbkę przymocować. Mimo ocieplenia wełną, szmatami i styropianem rozsadziło wodomierz, kilka dni temu mi wymienili, bo wcześniej nie używałem i nie odkrywałem wodomierza. Żeby było śmieszniej poprzednia zima mimo, że silniejsze mrozy było bez usterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 05.05.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Hey, co do wody to czy fi32 to nie jest nieco za mala srednica na przylacz ?? Wlasnie niedawno okazalo sie iz sasiad takowy przepust sobie zostawil, a od studzienki przylaczeniowej ma fi 40 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 05.05.2012 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 (edytowane) o nie, więcej komplikacji z wodą już nie chcę W projekcie i warunkach mam PE32 więc akurat to mam nadzieję przejdzie aha ciekawa fasada domku i ten strop, droga taka przyjemnosc? Edytowane 5 Maja 2012 przez miloszk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 05.05.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Strop nawet nie pytaj, fasada juz bardziej przystepna cenowo ale znacznie powyzej ceny tynku Jak w warunkach jest to bomba problemow byc nie powinno. Pozdrawiam Milosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 10.05.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witaj!Strasznie przykra sprawa z tym kuciem chudziaka. Ale chyba lepiej teraz niż później, zawsze mniejsze straty. Swoją drogą, jak można zagęszczać piasek i go nie zagęścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 10.05.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Miloszk, nie dalej jak wczoraj rozmawiałąm sobie z Awo65 o materiałach na ściany i mówił mi, że mieszkał w domach z pustaka i bk. I w domach z betonu komórkowego w lecie jest po prostu duszno i gorąco, bo kiedy ceramika i silikaty akumulują ciepło, czyli odbierają je z powietrza, to akumulacyjność kb jest dużo mniejsza, co powoduje dyskomfort. to tak pod rozwagę ja mam dom z ceramiki, Awo z silki. Bzdura. Jak sobie pootwierasz wszystkie okna to ciepło z zewnątrz wleci do środka i ogrzewa nieważne czy BK, czy ceramika. Zależy też od ilości i powierzchni okien, ustawienia budynku względem stron świata i jeszcze kilkunastu innych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 11.05.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Ludzie, przestancie pisac pierdoly !!! Jak moza obwiniac beton komorkowy, za to ze jest w takim domu duszno i goraco ?? BK mniej akumuluje, ile mniej?? Jak to sie do tego, ze jest duszno ?? Na scianie tynku i farby nie macie ?? Jak silikat obleje farba "silikonowa" to nie bedzie wam duszno ?? Olimp - oswiecona gora forum. Bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts