Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sami budujemy z162 - komentarze

Kwitko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 881
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przyszłam i ja się przywitać, jestem pełna podziwu dla Was inwestorów, którzy sami podjęliście się budowy:) my budowę oddaliśmy w ręc fachowców, ale już po dachu resztę sami będziemy ciągnąć:) my już nie tacy młodzi i siły nie takie co u młodzieży ahhahahahaha pozdrawiam, trzymam kciuki i będę kibicować

Dla nas - samorobów ;) cenna każda rada i opinia.

Rada to nie będzie bo za późno, ale opinia...

Beton z betoniarki nijak się ma do betonu z gruchy! A przeliczaliśmy, że jakby dać prawdziwe proporcje na B20, tylko takie naprawdę prawdziwe, głównie o żwir się rozchodzi (żwir=małe kamyczki), to cena m2 jest niewiele niższa niż tego z gruchy.

Nie chcę straszyć, od straszenia to są duchy, nad rozlanym mlekiem też płakać nie będziemy... ale ławy/fundamenty to nie jest odpowiednie miejsce na oszczędności.

Pozdrawiam

Wszystko sami jak do tej pory, poza tynkami i wylewką.

Jesteśmy na etapie elewacji, ale nie mamy jeszcze ścian wew. w domu ponieważ będą z g-k, więc nie były stawiane na etapie murowania ścian.

Fizycznie wykończyły nas: fundamenty- babraliśmy się w glinie strasznie długo.

Psychicznie: komin- mamy parterówkę więc murowanie 6 m w górę przypominało pokazy akrobatyczne- ale mąż się spisał :) i przeżył :)

Z rzeczy miłych i łatwych: wszystkie prace ze styropianem, murowanie (szybkie dla oka efekty), pokrycie dachowe.

Najbardziej dumni jesteśmy z samodzielnie zrobionych wiązarów dachowych :D

Piszę my ale tak naprawdę to wszystką mąż:hug:

I jeden plus niewątpliwy- nie kłócimy się z wykonawcami !

Witam. Sorki za posta w dzienniku budowy to był ostatni raz:) Gratuluje założenia dziennika Mi się niestety nie udało;/ pomęczę się kiedy indziej. My również dużo chcemy zrobić sami, ale ze względu na długie załatwianie papierów byłem zmuszony wpuścić ekipy. W sumie to nie tak dużo bym zaoszczędził a zalezy nam w tym roku zrobić wszystkie przyłącza, co by w zimie babrać się w środku. Powodzenia