Tomasz Antkowiak 27.03.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) ja 3 dni po was zalewam lawy w piatek 06.04 Edytowane 28 Marca 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel___z 27.03.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Odnośnie instalacji elektrycznej.Z tego co widzę na zdjęciach ok 30 cm od sufitu będziecie montować puszki skąd wychodzić będą przewody do włączników oświetlenia. Takim systemem instalację robiło się 15 lat temu - należało z przewodem dojść do włącznika oświetlenie i wyjść do lampy. Kolejny obwód do kolejnego pokoju ciągnąć od wyłącznika(w przypadku dużej ilości obwodów od rozdzielnicy). Wówczas wszystkie połączenia schowane są za włącznikami oświetlenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 28.03.2012 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 pawel___z my wiedzieliśmy że teraz robi się inaczej ale chcieliśmy tak z różnych powodów. Tak więc wszystko było przemyślane. Ale bardzo dziękuje za czujność i sugestie Tomasz no to po świętach pewnie ruszysz ze ściankami. To w kwietniu wszystkim się na zalewanie zebrało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel___z 28.03.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 pawel___z my wiedzieliśmy że teraz robi się inaczej ale chcieliśmy tak z różnych powodów. Tak więc wszystko było przemyślane. Ale bardzo dziękuje za czujność i sugestie Witam. Nie zapomnijcie o przewodach do anteny. Minimalnie to dwie sztuki do salonu (tuner z nagrywarką). No i wypadałoby po sztuce do innych pomieszczeń gdzie będzie stał TV. Pozdrawiam. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.03.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ładnie idzie, najgorsze sa docinki styro przy rurach, szlag czlowieka moze trafic na tych wycinankach. Kupilas juz wlokna polipropylenowe.?Roznica pomiedzy Casto, Liroyem a Internetem jest jak 2:1. Warto zamowic przez Internet Zdecydowalam sie dac wlokna i plastyfikatory na cale wylewki ( ze wzgledu na podlogowke) a w garazu, pod wanna i kozą dodatkowo siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.03.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 nas też to czeka.. po tynkach (pon-wt) mąż będzie układał rury od OC, reku i wody.. i potem styro.. a czasu coraz mniej.. Szybciutko Wam to idzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.03.2012 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Paweł dzięki, coś Przem mówił o tych przewodach ale jeszcze o tym nie myślałam. Ale chyba najwyższy czas. MSU włókien jeszcze nie kupiłam. Kurcze nie wiedziałam że taka różnica jest. Teraz to już chyba nie zdążę zamówić bo na wtorek posadzkarze umówieni. A może... My też dajemy siatkę pod schodami, kominkiem, piecem o wannie zapomniałam ale już mi przypomniałaś, dziękuję. Ja miałam szczęście bo przy rurach Przem docinał styro. Ja tylko układałam i docinałam co łatwiejsze A tak naprawdę to nie szczęście tylko paskudne stawy mnie zaatakowały i bolą jak choinka Kamila to Wy c.o i wodę też sami robicie? Podziwiam! Nam brakło odwagi. No i czytałam u Ciebie że termin przeprowadzki już blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.03.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 CO robi nam ekipa od pompy ciepła:)ale wodę sami kładziemy.. jeśli chodzi o termin to na bank będzie obsuwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 30.03.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witam:) Naprawde kawał solidnej roboty wykonaliście razem:) i to naprawde w rozsadnych pieniądzach. Podziwiam. Dziennik czyta sie całkiem sympatycznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voyt77-v1 31.03.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 super tempo tyle zrobione u was od mojej ostatniej wizyty ja nadal walczę z odgruzowywaniem mojej przestrzeni projekt instalacji według twoich wskazówek rozrysowany skorzystam jeszcze z polecenia sprzedawcy na allegro - na materiały do wod kan i co pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 31.03.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Cześć Mat&Domi Dziękuje za słowa uznania. Zaraz zajrzę do Waszego dziennika zobaczyć co tworzycie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 31.03.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 voyt77-v1 Wam też nieźle idzie. Mam nadzieję że z elektryką nie będziecie mieli problemów. Jak projekt zrobiony to teraz już z górki Będę podglądać postępy w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.04.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Spojrzalam na zdjecia podlogiowki i bardzo estetycznie jest rozlozona. Czasem sie widzi takie niechlujne rozlozenie, a z tego co widac u Ciebie sa bardzo rowne odstepy.W takim razie teraz tylko "zasypac" wylewkami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 01.04.2012 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Bo ja zrobiłam zdjęcia w tych pomieszczeniach w których najładniej wyszło Ale generalnie całkiem dobrze im poszło. W pierwszym pokoju trochę nam się nie podobało ale poprawili i teraz może być. Już się nie mogę doczekać zalewania/zasypywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 03.04.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Pozazdrościć, piękne posadzki, u nas tynki się kładą, a gdzieś w okolicach 20.04 myślę, że wysypia posadzki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 03.04.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 A u nas tynki jeszcze do zrobienia. Biorąc pod uwagę że Przem sam będzie je robił, oczywiście z pomocą betoniarkowej to dajemy sobie jakieś dwa miesiące. Bo nie wiem czy pisałam że tynki jednak cementowe a nie gipsowe. Jak my skończymy tynki to Ty pewnie będziesz już meble przenosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 04.04.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Kwitko, no posadzki piekne. Ale koszt robocizny i materialu to chyba z innej planety masz. Mi wyszedl kosmos i w porównaniu do Ciebie i masakra cenowa.Mam nadzieje,ze nie liczyłaś styropianu ? Jak tak to ide sie ubić Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 04.04.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Kwitko pięknie już jest!!!! Cena fajna rozumiem, że bez styro? A kiedy zacznacie tynki robić? nie mogę się doczekać zdjęć i instruktażu samoroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 04.04.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Kwitko nie nie.. nieeee tak szybko będziemy meble przenosić.. mi się marzy ten sierpień, ale wczoraj jak mąż przez ramię podpatrzyłam jak pisałam, że wysypki na 20 kwietnia to mi powiedział, że może na 20 maja, bo chce urlop.. na co odrzekłam, że urlop może wziąć po przeprowadzce i to na tarasie:) my mieliśmy tynki też sami kłaść, ale stwierdziliśmy, że zlecimy to ekipie, 3-4 dni i po sprawie a tak mąż by się grzebał z miesiąc albo i dłużej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 04.04.2012 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 MSU oczywiście że bez styropianu. Nie bardzo wiem dlaczego ale styropian wrzuciłam do kosztów ogrzewania Posadzkarze policzyli 10 zł za metr. Kupiliśmy 90 worków cementu czyli jakiś 1000 zł, siatki 28 zł, włókna 100 zł, piasek chyba 430 za 17 ton. msdracula tynki zaczniemy jak tylko skończymy wszystkie doróbki. Czyli ocieplania poddasza, ale to dopiero jak odwiedzi nas pan dekarz bo okazało się że kominki wentylacyjne nam ciekną , jeszcze dwa kabelki trzeba pociągnąć, jakąś dziurę wykuć. Jak pogoda pozwoli myślę że na koniec kwietnia zaczniemy. Kamila nas też kusiło żeby zlecić tynki ekipie ale jak przeliczyliśmy ile musielibyśmy zapłacić to stwierdziliśmy że jednak pieniądze są dla nas ważniejsze niż czas Z tym że my planujemy przeprowadzkę dopiero na przyszły rok więc mamy trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts