Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sami budujemy z162 - komentarze

Kwitko

Recommended Posts

MSU oczywiście że bez styropianu. Nie bardzo wiem dlaczego ale styropian wrzuciłam do kosztów ogrzewania :oops:

Posadzkarze policzyli 10 zł za metr. Kupiliśmy 90 worków cementu czyli jakiś 1000 zł, siatki 28 zł, włókna 100 zł, piasek chyba 430 za 17 ton.

No teraz juz wiem skad taka roznica ;(

Poszlo mi wiecej materialu, posadzkarze wzieli 11 zl za metr, a do tego gruba papa i bitumity na piwnice, podwojne folie i tu jest pies pogrzebany, dokładnie w mojej piwnicy

• Odpowiedzi 881
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Kwitko. Gratulacje dla kolejnych ,,samorobów". Jakies niecałe 4 lata temu byłem w pracy w waszych okolicach pezy samej dolinie Warty (w połowie drogi między Słupcą a Pyzdrami a dokładniej w Pietrzykowie). Miło popatrzeć na wasze efekty.

Nam idzie troszkę wolniej ale pomału do przodu. Na razie bez zadnych ekip - własnymi siłami z pomoca wujka, teścia, braci (kiedy było to niezbędne).

Mam pytanie odnośnie waszej źle zrobionej więźby. Co pierwsza ekipa źle zrobiła? Na co wasza kierownik uwagę zwróciła? Pytam bo sam niedługo będę kładł więźbę i chcę się ustrzec przed błędami. Proszę o odp np u nas w komentach

Pozdrawiam i szybkiego zamieszkania zyczę.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dokładnie, złączki wago tylko te duże 8 pinowe jakiejś innej firmy.

Teraz trochę wolniej idzie bo sporo jest dorubek. Tu zapomniany kabelek, tu dziura do rury wentylacyjnej i cały dzień z głowy. Osadzanie listew do tynkowania też sporo czasu zajmuje. No ale ciągle do przodu :). Mamy nadzieję że w dwa miesiące z tynkami się wyrobimy i lipiec/sierpień zaczniemy ocieplanie domu , podbitki i rynny.