Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sami budujemy z162 - komentarze

Kwitko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 881
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

chyba wszytskich powoli dopada depresja... nawet do mnie powoli zaczyna pukac...

w pracy nie wiadomo gdzie rece wsadzic, duza realizacja w trakcie, za chwile nastepna, nowe wyzwanie, na budowie jak nie mroz niczym na Kamczatce to znowy sniegiem zasypie i bloczkow M6 przywiezc nadal sie nie udalo, geodety wolac sensu nie ma bo sniegu nasrane a ziemia zamarznieta, jeszcze sie przyczepki zachcialo wiec trzeba w garazu marznac a dziecko za chwile mnie nie pozna...

PKP jednym slowem... pieknie, k...wa, pieknie ;)

Tomasz, ja mam chyba jednak większe prawo do doooła :D No ale nie będziemy się licytować kto ma większą depresję. Przecież zawsze może być gorzej :bash:

Ladybird76

tu masz rzuty projektu po zmianach jakie wprowadziłam

http://img59.imageshack.us/img59/8264/parterv.jpg

http://img829.imageshack.us/img829/4255/poddasze.jpg

Oczywiście że wybaczę :)

Tak myślę że nie masz co się martwić bo te 6 tys. to wcale nie tak mało. My mamy podłogówkę na parterze i poddaszu, do tego w cenie jest jeszce część instalacji kanalizacyjnej i rurki do wody. Trochę mnie uspokoiłaś bo to by znaczyło że my wcale aż tak drogo nie mamy :)

Praca na budowie trochę pomaga, mam się czym zająć i nie mam czasu na myślenie.

właśnie- ja czuję sie fatalnie chyba ze wzgledu na to ze narazie "stoimy z robotą"

kiedy jeździliśmy codziennie na "budowę" czułam się zmęczona ale szczęśliwa-a teraz deprecha...

moja mama mnie pociesza-"jeszcze sie zdążysz córcia napracowac.." ale mnie normalnie nosi i miejsca sobie nie moge znalesc

już miałam plan odśnieżenia całej działki łopatą /na szczescie śnieg stopniał /bo jeszcze popełniłabym to szaleństwo

1370m2 :)

jak na jesieni grabiłam liście-to miałam próbkę swojej wydolności..i wypadłam słabiutko-

tyle ze pamięc bywa krótka i juz zapomniałam jak sapałam ze nigdy wiecej z narzędziem na ten parszywy pseudo ogród ..haha ;-)

p.s czytałam ze sama rozrysowałaś elektrykę /chciałabym prosic o wskazówki o ile to nie kłopot i da się to jakoś wyjaśnic laikowi?

mamy znajomego elektryka ,który zaoferował sie z odbiorem za free itd /ale musimy sami połozyc te "pajęczyny"

Oczywiście chętnie podzieleęsię swoją nowo nabytą wiedzą w dziedzinie elektryki ;) Tylko moja wiedza jest tak skromna że całkiem możliwe że Ty wiesz więcej :D

Masz jakieś konkretne pytania? Czytałaś już coś na ten temat? Myślę że rozłożenie jest dość proste i naprawdę nie warto płacić mnóstwa pieniędzy fachowcowi.

msdracula wy nie powoli bo was wiosna zastanie z nie ukręconym zbrojeniem! Szybko brać się do roboty bo ja już wiosnę ogłosiłam! I nie zgadzam się na dzisiejszy poranny mróz :evil:

MSU u nas nadproża strasznie drogo by wyszły, a za drut zapłaciliśmy 35 zł :D Gdybym wiedziała gdzie to sie kupuje nadproża za grosze to też bym z drutem nie kombinowała ;) Trochę się obawialiśmy jak to się będzie trzymać, ale trzyma idealnie i mam nadzieje że na głowę nie spadnie :-P

• 2 weeks później...

No masz rację! trzeba działać :D już małża wczoraj zagoniłam i coś tam przygotowaliśmy, zmarzłam strasznie i kurcze trochę szybko ciemno się robi więc czasu mało..ale super, bo już wraca ta adrenalinka, już sezon budowlany czuć w powietrzu :D brakowało mi tego :D

I coś już wiadomo co z tymi instalacjami? jaka różnica w cenie między tymi dwoma?

Między znajomym nr 1 a znajomym kuzyna czyli chłopakiem nr 2 jest jakieś 800 zł różnicy. Ten drugi drożej oczywiście. Czekamy jeszcze na pana fachowca nr 3. Ten ma swoją firmę od wielu lat na rynku. Więc spokojniejsza bym była że wszystko byłoby zrobione dobrze. Już nie mogę się doczekać soboty :D

A dziś przyjeżdża TEŚCIOWA zobaczyć postępy w budowie :D