Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sami budujemy z162 - komentarze

Kwitko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 881
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kamila my niestety zakup włączników odłożyliśmy na przyszły rok :( Teraz i tak byśmy ich nie montowali, a obawiam się że później mógłby być problem z dokupieniem, zwrotem, wymianą. Tylko nie wiem po co przez tydzień oglądałam i wybierałam, i tak się cieszyłam ;)

franco103 dziękuję za miłe słowa i witam w moim dzienniku. A Ty z12 budujesz czy oliwkę? bo zerknęłam w Twój dziennik i chyba masz tam trochę nieaktualne informację ;)

MSU tynki od początku planowaliśmy robić samodzielnie ale dopiero teraz widzę na co się porwaliśmy. Już CHYBA postanowiliśmy że w sypialni i salonie będą gipsowe sufity tylko musimy sprawdzić jak one się zachowają. Małe pomieszczenia jak wc czy łazienka chyba damy radę. Trochę mam wyrzuty sumienia bo przy tynkach najbardziej napracuje się Przem, a ja nie mogę mu pomóc :( Próbowałam szprycować ale jakoś mi nie idzie. Muszę zajrzeć do Ciebie bo dawno nie byłam :) Edytowane przez Kwitko

compi wydawało mi się że wystarczy wapno i będzie dobrze się kleić, no ale źle mi się wydawało. Muszę poczytać może rzeczywiście są jakieś plastyfikatory. A jak nie no to będzie gipsowy tylko kurcze dlaczego on jest taki drogi :confused:

msdracula ale Ty wcześnie wstajesz ;)

lepiej ze odpada teraz niz za 2 lata mialo by ci spasc np do dzieciecego lozeczka ;)

moze potestujcie piasek z roznych zrodel? u mnie mimo ze teoretycznie zawsze byl taki sam (0-2 suchosiany) do zaprawy to zaleznie od zrodla zaprawa kleila sie bardziej, mniej lub w pizdu wcale i wtedy tesc klal przy zarzucaniu spoin :)

wg mnie opanujecie te sufity tez, kwestia wprawy i dobrania odpowiedniego skladu ktory niekoniecznie musi byc taki sam jak na sciany

powodzenia i samozaparcia zycze (niekoniecznie w fizjologicznym znaczeniu) :)

• 3 weeks później...