Kamila i Marcin 09.07.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Drzwi bardzo ładne wręcz przepiękne, takie inne.. my mieliśmy budżet na drzwi początkowo 3500zł, ale w miarę upływu czasu budżet zaczął sie topić i zaczęliśmy szukać i trafiliśmy na polskiego producenta i kupiliśmy stalowe wypełnione pianą poliuretanową za 1087zł i jestem z nich baaaardzo zadowolona.. bo nie są jakieś takie zwykłe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 09.07.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 O to Wy jeszcze taniej drzwi kupiliście Gratuluje! Najważniejsze że polskie. Jaki macie kolor? Bo na zdjęciu dopatrzyć nie mogłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.07.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 W sumie głupim fartem.. Tak sobie przeglądałam allegro i wpadły w oko.. Cena też fajna.. A kolor to orzech.. U nas wszystko białe (bramy, okna, rolety) a drzwi kolorowe, ale mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 10.07.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Trochę jak czytam w postach o drzwiach zewn. za 4-5tys. to serce mnie boli, bo to często wychodzi 1/3 kosztu całej stolarki. Sam kupiłem za 1200zł drzwi zewn. KMT złoty dąb- pasują do okien i całej mojej wizji, a że mogą mieć niższe parametry- jakieś ułamki nie robią różnicy. No i buduję się możliwie tanio- dom do życia, nie na pokaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 10.07.2012 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Nie no, i Ty kupiłeś drzwi taniej niż ja A ja myślałam że taki dobry interes zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.07.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Dezet jeszcze 3k bym przełknęła a są tacy co dają 10k i więcej.. najważniejsze, że użytkownik drzwi zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.07.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Szybko Wam poszly te tynki:) Co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 17.07.2012 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 W najbliższych planach mamy ocieplanie domku, chcemy zrobić tarasy, wykopać dziurę na szambo, a i może rynny zamontować. Czyli spooooro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 21.07.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Jak wytynkowane to już z górki :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.07.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Rynny z rzygaczami czy z odprowadzeniem nad glebą? Pytam bo na dzisiaj mam tylko kolanka z rynien i brak spustowych i nie mam koncepcji jak teraz przy braku wykończonej elewacji rozwiązać w przyszłości ewentualny demontaż rur spustowych, gdy te będą się kończyły w glebie i niejako będą niedemontowalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 22.07.2012 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 aisa222 no mam nadzieję że teraz to już szybciej pójdzie. Jednak to tynkowanie zajęło sporo czasu, ale i sporo kasy pozwoliło zaoszczędzić dlatego możemy działać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 22.07.2012 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 compi no to teraz dałeś mi do myślenia. W ogóle się nie zastanawiałam nad tymi rynnami. Dwie mamy na tarasach więc raczej muszą być w glebę, albo jakoś wyprowadzone pod taras, kurcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 22.07.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Po prostu trzeba podjąć decyzję czy ziemia przyjmie wodę z dachu, czy tez po większym deszczu będzie bajoro. Jak w glebę to gdzieś rozsączanie rurą drenarska i ewentualnie odbiór do kręgów lub jak u mnie plastikowych beczek 300l zakopanych do góry dnem na podsypce z kamieni. Teraz mam komplet bez końcowego kolana/wylewki i musiałbym chyba coś wymyślić, aby strugę wody od ściany chwilowo odsunąć. Tak jest zawsze gdy kasy zabraknie na kompletne dokończenie wszystkich etapów : / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.07.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Po raz ostatni wyraze swoj podziw za porwanie sie na samodzielne tynki i gratuluje zakonczenia tychze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 28.07.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Właśnie przeczytałam, że macie już drzwi. Poka, poka! Bo jestem ciekawa, jak one na żywo, to znaczy na żywo na zdjęciu Myśleliśmy nad tymi samymi, na razie na tapecie KMT, ale kto wie, czy nie wrócimy do tych Waszych (tańsze jednak, a wizualnie w 90% podobne). Gratulujemy postępu prac. Muszę chyba zacząć czytać Wasz dziennik mężowi w długie jesienne wieczory, żeby go zmotywować do samodzielnego wykańczania - jakoś sama nie potrafię wpłynąć na jego zapał do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 28.07.2012 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Kocurze zdjęcia już dodane. Z drzwi jesteśmy jak na razie zadowoleni. Jednak na firmę trzeba uważać, dali nam uszkodzoną ościeżnice, a druga (dla rodziców) była nie od tego modelu i po prostu nie pasowała. Przem się musiał naskręcac, potem rozkręcać, a na koniec musieliśmy zawieść je do firmy. Na szczęście nie robili żadnego problemu z wymianą. Dostaliśmy nowe ościeżnice, no ale straconego czasu nikt nam już nie zwróci. Kiedyś pisałaś że drzwi są jakby z brokatem, wcześniej tego nie widziałam ale rzeczywiście w słońcu widać błyszczące drobinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 28.07.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Dzięki, rzeczywiście dobrze się prezentują - pasują odcieniem do dachu. Mam nadzieję, że mogę liczyć jeszcze na zdjęcia w stanie odpakowanym i z bliższej odległości - jak już ocieplicie pięknie dom na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 29.07.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Fajne tynki, fajne drzwi:) A o jakim kolorze elewacji myślicie? Zastanawiam się jak to będzie, bo okna innego koloru, inne drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.07.2012 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Dezet, w zamyśle to ma być tak: okna mają pasować do elementów drewnianych czyli słupów, podbitki czy w późniejszym czasie elementów elewacji. Następną całość mają stanowić dach, kostka na tarasie, drzwi i elementy metalowe czyli barierki w drzwiach balkonowych, parapety i wykończenie słupów przy tarasie. A żeby nie było zbyt kolorowo elewacja będzie biała ewentualnie jakiś baaaardzo jasny szary. Myślę że będzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 29.07.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Też myślałem o jakimś jasnoszarym kolorze Waszej elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts