DEZET 02.08.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Sznur do rusztowania rozbroił mnie Czy między belkę a ścianę też dawaliście styropian? Szkoda, żeby tam mostek termiczny był. Wysokości też mi nie straszne- po prostu się człowiek przyzwyczaja. Komin (7m) stawiałem "prawie" bez rusztowania, bo tylko 4 ramki poniżej krokwi, a ponad dachem z drabiny - da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 03.08.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Dezet, pomiędzy belką a ścianą na razie nic nie daliśmy, jest tam szczelina 3 cm więc albo tylko pianka albo kawałek styro i pianka. To może rzeczywiście mężczyźni bardziej odważni są..... edit: Przemek dopiero teraz mi wytłumaczył o jaką belkę Ci chodziło Między belką od dachu a ścianą jest upchnięty styropian. I to tak bardzo dokładnie że nawet się denerwowałam na Przema że się grzebie Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez Kwitko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 04.08.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Nie ma się co denerwować- ma być dobrze zrobione!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 05.08.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam Kwitko:) Jesteśmy po lekturze Waszego dziennika i jesteśmy pełni podziwu!!! W szczególności dla Inwestora- ze zdjęć widać, że to na prawdę "złota rączka". My również zaczynamy bez kredytu, nie powiem mój mąż też bardzo dużo sam sobie zrobił, ale murarkę powierzył fachowcom w tej dziedzinie. Bardzo szybko Wam to poszło, też już chcielibyśmy być na tym poziomie... Pozdrawiamy i zapraszamy do odwiedzin naszego dziennika. Będziemy tu zaglądać i śledzić poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 06.08.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 oo wowww Kwitko! Noooo ja też jestem pełna podziwu! Oczywiście nie od dziś, rzecz jasna Ale dla małżonka to już w ogóle! W życiu nigdy przenigdy nie weszłabym na takie wysokości...nooo przynajmniej na chwilę obecną tak mi się wydaje;P Gratuluję serdecznie, jak będziemy kiedyś w pobliżu to wlecimy na kontrolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.08.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Kwitko, jesli Wy to w osiem dni zrobiliscie- suma 6 ( bo dwa się obijaliście to dla mnie jestescie jak torpeda, pisz jak bedzie Wam szlo z siatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 07.08.2012 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Gosia oczywiście zapraszamy zawsze jak tylko będziecie w okolicy. MSU dziś pierwsze wrażenia z siatki. Co do szybkości, uwierz że da się szybciej, znaczy dałoby się gdyby sił więcej było I bardzo dziękuję za miłe słowa. Jak sobie tak wieczorem poczytam to rano zapał do pracy o wiele większy Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez Kwitko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 08.08.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Pozdrawiam ludzi którzy buduja nie daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 08.08.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witaj byry007. No wreszcie jakiś "sąsiad" Z naszego regionu jest naprawdę niewiele osób więc tym bardziej miło mi jest Ciebie gościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.08.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Jestem pod wrażeniem, pięknie Wam poszło z tym ociepleniem.. co następne będziecie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 10.08.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Na razie korzystając z lata chcemy zrobić ile się da na dworze. Więc w najbliższych tygodniach w planach mamy zagruntowanie ocieplenia, zrobienie tarasów, wykopanie dołu i zamontowanie szamba i jak starczy czasu to może rynny zamontujemy. A jesienią wchodzimy do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 11.08.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Bardzo fajnie idzie wam ta budowa, podziwiam. Ale mam małe pytanie odnośnie kołkowania styropianu, specjalistą nie jestem ale nie zapomnieliście o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 11.08.2012 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 dez nie zapomnieliśmy Świadomie zrezygnowaliśmy z kołkowania. Oczywiście po zapoznaniu się z tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 11.08.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Nie wytrzymam i muszę to napisać - to, że Was podziwiam i będę chciała zmałpować pewne poczynania, to nie nowość - pewnie powinnam się zapisać do jakiegoś fanklubu na forum Ale muszę dodać, że czytanie Waszego dziennika jakoś mi dobrze robi na samopoczucie - zaczynam uważać, że wszystko damy radę zrobić, że wystarczy pieniędzy itd Dzięki za pozytywny zastrzyk energii (chociaż i tak jestem z natury optymistką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 11.08.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 bury_kocur bardzo Ci dziękuje za miłe słowa:) Takie komentarze dodają mi energii i przede wszystkim chęci. Cieszę się że moje wpisy komuś pomagają. Wam na pewno też się uda! Wierze w Was Pokażmy wszystkim że można spełniać marzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 11.08.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Ja też podziwiam i życzę Wam żeby cała budowa szła w tak szybkim tempie jak to ocieplenie.Dobrze wiem ile to trzeba się natyrać bo też robimy sami,ale to bardzo cieszy,bo po każdej naszej skończonej pracy wiemy ile byśmy zapłacili fachowcom,a tak to możemy je zainwestować w dom.Nie mamy kredytu,nie mamy jakichś większych pieniędzy,ale powoli jakoś nam to idzie,Życzę miłego i spokojnego budowania,a myślicie już o kolorku elewacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 11.08.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Cześć nazwa12! Miło witać kogoś kto również buduje samodzielnie Taż zawsze myślimy ile zaoszczędziliśmy robiąc coś sami. Kolejny plus to taki że przez ten czas zawsze można zaoszczędzić na kolejny etap. Napisz jaki macie projekt, ile już zrobiliście. Elewacje będziemy robić dopiero w przyszłym roku, ale już wiemy że będzie biała albo szara Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 11.08.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 projekt mamy indywidualny,nic specjalnego prosta stodoła,dom tani w budowaniu i prosty.ale przesadziliśmy z metrażem i teraz cztery lata grzebiemy.Wprowadzaliśmy się praktycznie w betony,ale jakoś przeżyłam,pytałam o kolorek elewacji ,bo my właśnie malujemy elewacje i bardzo się cieszę bo całkiem inny dom się robi,taki ładny :)a kolorek to piaskowy,a w koło okien biały,podmurówkę robimy w kamieniu,kupiliśmy formy na allegro i robimy sami kamień,wychodzi to bardzo tanio ,a taki kamień to kosztuje no niestetyi dlatego pisałam że jakoś to wszystko klecimy do kupy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 12.08.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Pięknie Wam poszło z elewacją. Kołkowanie styropianu nie jest obowiązkowe bodajże do 2,5 kondygnacji... choć pewnie dużo zależy od kleju i montującego. nazwa12 - co to za forma do "kamienia", jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 12.08.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Sąsiad daj znać na pw gdzie dokładnie budowa jest może bym kiedy zawitał z kontrolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts