Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sami budujemy z162 - komentarze

Kwitko

Recommended Posts

Sznur do rusztowania rozbroił mnie :) Czy między belkę a ścianę też dawaliście styropian? Szkoda, żeby tam mostek termiczny był.

Wysokości też mi nie straszne- po prostu się człowiek przyzwyczaja. Komin (7m) stawiałem "prawie" bez rusztowania, bo tylko 4 ramki poniżej krokwi,

a ponad dachem z drabiny - da się ;)

• Odpowiedzi 881
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dezet, pomiędzy belką a ścianą na razie nic nie daliśmy, jest tam szczelina 3 cm więc albo tylko pianka albo kawałek styro i pianka.

To może rzeczywiście mężczyźni bardziej odważni są..... ;)

edit:

Przemek dopiero teraz mi wytłumaczył o jaką belkę Ci chodziło :D Między belką od dachu a ścianą jest upchnięty styropian. I to tak bardzo dokładnie że nawet się denerwowałam na Przema że się grzebie :p

Edytowane przez Kwitko

Witam Kwitko:)

Jesteśmy po lekturze Waszego dziennika i jesteśmy pełni podziwu!!! W szczególności dla Inwestora- ze zdjęć widać, że to na prawdę "złota rączka". My również zaczynamy bez kredytu, nie powiem mój mąż też bardzo dużo sam sobie zrobił, ale murarkę powierzył fachowcom w tej dziedzinie.

Bardzo szybko Wam to poszło, też już chcielibyśmy być na tym poziomie...

Pozdrawiamy i zapraszamy do odwiedzin naszego dziennika.

Będziemy tu zaglądać i śledzić poczynania ;)

oo wowww Kwitko! Noooo ja też jestem pełna podziwu! Oczywiście nie od dziś, rzecz jasna ;) Ale dla małżonka to już w ogóle! W życiu nigdy przenigdy nie weszłabym na takie wysokości...nooo przynajmniej na chwilę obecną tak mi się wydaje;P Gratuluję serdecznie, jak będziemy kiedyś w pobliżu to wlecimy na kontrolę:D

Gosia oczywiście zapraszamy zawsze jak tylko będziecie w okolicy.

MSU dziś pierwsze wrażenia z siatki. Co do szybkości, uwierz że da się szybciej, znaczy dałoby się gdyby sił więcej było ;)

I bardzo dziękuję za miłe słowa. Jak sobie tak wieczorem poczytam to rano zapał do pracy o wiele większy :D

Edytowane przez Kwitko

Nie wytrzymam i muszę to napisać - to, że Was podziwiam i będę chciała zmałpować pewne poczynania, to nie nowość - pewnie powinnam się zapisać do jakiegoś fanklubu na forum :) Ale muszę dodać, że czytanie Waszego dziennika jakoś mi dobrze robi na samopoczucie - zaczynam uważać, że wszystko damy radę zrobić, że wystarczy pieniędzy itd :) Dzięki za pozytywny zastrzyk energii (chociaż i tak jestem z natury optymistką):hug:

Ja też podziwiam i życzę Wam żeby cała budowa szła w tak szybkim tempie jak to ocieplenie.Dobrze wiem ile to trzeba się natyrać bo też robimy sami,ale to bardzo cieszy,bo po każdej naszej skończonej pracy wiemy ile byśmy zapłacili fachowcom,a tak to możemy je zainwestować w dom.Nie mamy kredytu,nie mamy jakichś większych pieniędzy,ale powoli jakoś nam to idzie,Życzę miłego i spokojnego budowania,a myślicie już o kolorku elewacji:)

Cześć nazwa12!

Miło witać kogoś kto również buduje samodzielnie :) Taż zawsze myślimy ile zaoszczędziliśmy robiąc coś sami. Kolejny plus to taki że przez ten czas zawsze można zaoszczędzić na kolejny etap.

Napisz jaki macie projekt, ile już zrobiliście.

Elewacje będziemy robić dopiero w przyszłym roku, ale już wiemy że będzie biała albo szara :)

Pozdrawiam

projekt mamy indywidualny,nic specjalnego prosta stodoła,dom tani w budowaniu i prosty.ale przesadziliśmy z metrażem i teraz cztery lata grzebiemy.Wprowadzaliśmy się praktycznie w betony,ale jakoś przeżyłam,pytałam o kolorek elewacji ,bo my właśnie malujemy elewacje i bardzo się cieszę bo całkiem inny dom się robi,taki ładny :)a kolorek to piaskowy,a w koło okien biały,podmurówkę robimy w kamieniu,kupiliśmy formy na allegro i robimy sami kamień,wychodzi to bardzo tanio ,a taki kamień to kosztuje no niestetyi dlatego pisałam że jakoś to wszystko klecimy do kupy:rolleyes: