Kwitko 18.08.2011 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 A czy wam też korniki zjadają stemple? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettyk 19.08.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 PODZIWIAM!!! I dach zrobiliście sami My do dachu jednak ekipę weźmiemy , mamy poddasze mieszkalne i jakoś boimy się sami. Mamy nadzieje ,ze to będzie jedyna ekipa na naszej budowie. A z czego macie pokrycie dachu? mąż miał jakieś doświadczenie w tego rodzaju pracach? Mamy blacho-dachówkę ale tylko dlatego, że mąż stwierdził, że samemu najłatwiej ją będzie położyć. Babrać się pojedynczymi dachówkami nie chciał, bitumiczne nam nie leżą. Mąż samouk. Na co dzień bardzie umysłowo pracuje Ależ macie niesamowite tempo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 20.08.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Kwitko, podziwiam Piękny projekt, często sobie go przeglądam kiedy wchodzę na z500 Macie zabójcze tempo! Życzę powodzenia na dalej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 23.08.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Gratulacje, kawał roboty już za wami, a z tą więźbą to ile m3 wychodzi, a najtańsza więźba to na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 23.08.2011 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Wychodzi trochę ponad 7 kubików czyi jakieś 7000. Do tego łaty i konrłaty które liczone są na metry i deski podrynnowe i się uzbierało A nawet nie pomyślałam żeby więźby szukać na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 24.08.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Faktycznie sporo tego się uzbierało, a ja będę budował z162 wersje z garażem to jeszcze więcej tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 24.08.2011 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 super że jeszcze ktoś będzie budował z162! Kiedy zaczynacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 25.08.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 My do dachu jednak ekipę weźmiemy , mamy poddasze mieszkalne i jakoś boimy się sami. Mamy nadzieje ,ze to będzie jedyna ekipa na naszej budowie. ..i to jest słuszna decyzja! wydasz ze 3 koła na robociznę i machną wam więźbę w trzy dni. ... bedzie jeszcze jedna ekipa;) ... no chyba że wylewki tez sami opierdzielicie... pozdro NETbet ... będę se czasem zaglądał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 25.08.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Dzień dobry Dzisiaj natknęłam się na Twój dziennik i szybciutko przeczytałam go od początku . Muszę przyznać że jestem pełna Podziwu i uznania dla was , kawał roboty odwalacie sami . My też większość prac wykonywaliśmy sami , ale do murowania mieliśmy 1 murarza który murował z moim mężem i tatą, a z takich profesjonalnych ekip to mieliśmy , dekarzy, tynkarzy, wylewkarzy i hydraulika , resztę zrobiliśmy sami . Jeśli chodzi o dach to my też planowaliśmy blachodachówkę ale po wielu rozmowach stanęło na dachówce i to chyba najlepsza decyzja w trakcie całej budowy . Działkę macie piękną i Domek też bardzo ładny i ma bardzo funkcjonalne rozmieszczenie . Życzę wam dużo sił i wytrwałości bo czeka was ogrom ciężkiej pracy , wiele radosnych chwil ale także przyjdą gorsze dni , zmęczenie zwątpienie ( wiem autopsji) no kasiory bo ta na pewno wam się przyda . Będę wam mocno kibicować i podglądać wasze postępy pozdrawiam Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 25.08.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 OOO netbet!!! Witam! Fajnie że zajrzałeś! Ja co chwila zaglądam do Twojego dziennika żeby podejrzeć jak co robiłeś A potem mówie mężowi - A netbet to robił tak... Pawciuniu (Anko) Ciebie również witam bardzo serdecznie i dziękuje za wsparcie. A teraz pędze do Waszego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 25.08.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witaj Kwitko, ja też myślałam początkowo o blachodachówce, ale kiedy nasz dekarz dał nam wycenę, a do tego była jeszcze promocja na dachówkę, którą brałam pod uwagę wyszło 300 zł różnicy więc nie było nad czym się zastanawiać. Dachówka to zawsze dachówkaPozdrawiam i trzymam cały czas kciuki za Wasze budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 25.08.2011 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 DZiękuje za kciuki proszę mocno ściskać U nas różnica jest trochę większa bo ponad 2000 zł. Ale i tak myślę że warto. Ciągle czekam na wyceny i nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 26.08.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) super że jeszcze ktoś będzie budował z162! Kiedy zaczynacie? Jeszcze czekamy plan zagospodarowania, potem cała papierologia i wiosną zaczynamy. Odnośnie pokrycia kiedyś zrobiłem sobie wstępne obliczenia dachówka cementowa 20zł/m2 x 200m2 4000zł wy macie troszkę mniejszy dach mębrana 1200zł dachówki boczne 22szt x 4 1760zł gąsiory 16 szt x 16zł 560 taśma szczotka 240zł razem 6680zł ceny z wiosny Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez mura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 26.08.2011 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Tak patrze i na swoje wyceny to jeszcze musisz dodać dachówki wentylacyjne zakończenie gąsiora lub gąsior początkowy spinki do dachówki ( niby nic ale prawie 200 zł) blacha płaska na obróbki (700 zł ) no i ja jeszcze mam kominki wentylacyjne za ponad 1000 zł A z jakiej firmy robiłeś wycenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mura 26.08.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 tak, jeszcze parę rzeczy się uzbiera, kominków nie planuje wentylacja mechaniczna,Dachówka Braas wszystko na jakiejś stronie internetowej z akcesoriami dachowymi nie pamiętam już adresu,Ogólnie do miejscowych hurtowni nie zamierzam zaglądać. blacha 700zł !!! 15mb 30cm szer. 0,5mm 110zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 26.08.2011 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 No właśnie 700!!! Też mi się to nie podoba, chyba muszę się z Panem od dachu skonsultować ile i jakiej blachy będzie potrzebował. Czyli będziesz przez internet kupować? Też pisałam to kilku firm ogłaszających się na allegro ale nikt mi wyceny nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.08.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 http://cottopossagno.pl/photos/mini/temax-francia.jpg. w necie znalazłem takie i podobne dachówki ceramiczne ceny wyższe niż za robena ale chyba tańsze dodatki. Może zainteresuje Cię coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 26.08.2011 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Wygąda jakby stara była Do nowoczesnego domu raczej nie pasuje. Na dachu do jeszcze nigdy nic takiego nie widziałam, pewnie jakaś nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.08.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Mają też takiehttp://www.cottopossagno.pl/photos/unicoppo-ex-ardesia.jpgSam zastanawiam się nad wyborem dachówek tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 26.08.2011 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 O, ta ładna! A możesz podać linka do stronki z tymi dachówkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts