firewall 31.08.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ładnie i szybko budujecie. No, ale wiadomo ELITA FORUM:).Gratulacje szybkich postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 31.08.2012 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ha, awansowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 03.09.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 max-maniacy witaj u mnie! A ja się przyznam że do Ciebie zaglądałam Czytamy chyba sporo tych samych wątków. tak nasz Plany, ach te plany.... ja planuje przeprowadzkę na święta Wielkanocne, a Przem kilka miesięcy później O ciekawe kto mu bedzie przez te kilka miesiecy gotowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 03.09.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ha, awansowałam gadula jestes wschodnia "somsiadko" szanowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.09.2012 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Oj tam od razu gaduła Po prostu mam dużo mądrych rzeczy do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.09.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Po prostu mam dużo mądrych rzeczy do powiedzenia Oj tak, oj tak Ja już od dawna podczytuję Wasz dziennik, coby wiedzy tajemnej liznąć Pisz, zdjęcia wklejaj, ja tu budowlany kurs korespondencyjny zaliczam właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 05.09.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Kwitko powiem tak: jak wody (czy z wodociągów czy ze studni) sąsiada na mapie nie ma, to sąsiad tak czy siak nie ma nic do gadania.. tzn że przyłącze było na lewo.. gratulacje prundu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.09.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Przyłącze na lewo to na pewno było. Podejrzewam że kiedyś sąsiedzi nie chcieli rozkopywać swojej działki więc rozkopali moją Nie chciałam iść na noże więc daliśmy sąsiadom czas do jutra na usunięcie przyłącza. Ale jak można było wpaść na pomysł zrobienia przyłącza na czyjejś działce do dziś nie rozumie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 06.09.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 teraz dla odmiany ja Ci się władowałam z rozpędu nie tam gdzie trzeba. SORRY:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 10.09.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Witam Po pierwsze gratuluję postępów na budowie, Wasz domek cieszy oko, a zapału do pracy i umiejętności można się od Was uczyć Po drugie bardzo fajny wybraliście projekt. Nam się podoba bardzo podobny projekt do Waszego, nowość w pracowni z500- projekt z92 Ma fajną dużą kotłownię połączoną ze schowkiem pod schodami. A to nam bardzo odpowiada Mam pytanie: jak usytuowaliście dom na działce względem stron świata i drogi dojazdowej? I drugie pytanie w jaki sposób kuchnia będzie zamknięta? Będzie ścianka tam, gdzie byłby barek, tak? A jadalnię gdzie planujecie? Pozdrawiam serdecznie, trzymam kciuki i będę zaglądać żeby śledzić postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 12.09.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Cześć letniowoc!Domek usytuowany jest oknami sypialni i salonu (czyli tył domu) na południowy wschód. Od zachodu mamy okno w kuchni. Kuchnie oddzieliliśmy częściowo od salonu ścianą właśnie w miejscu barku. A jadalnia, no cóż będzie w salonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 12.09.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Gratulacje z podłączeniem prądu , a czemu wybraliście szambo betonowe a nie plastikowe ??juz nie długo będę musiał myśleć o swoim szambie . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 13.09.2012 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 byry007 betonowe wyszło taniej. Może kiepsko szukałam ale na plastikowe miałam wszystkie oferty dużo powyżej 3000 zł. A betonowe kosztowało 2500. Znaczy szambo 1800 + 700 zł transport z Radomia. Z Poznania za transport chcieli 800 zł. a sam zbiornik też droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 14.09.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witaj ponownie. Jaki możesz polecić program do aranżacji wnętrz? Wiem, że gdzieś tu padła nazwa ale za nic nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 20.09.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Hej! My też niedługo będzie kopać pod wodę i o ile samo kopanie i rurki to nie wielki koszt to zostaje jeszcze cała biurokracja do tego ile płaciliście za projekt przyłącza i samo wpięcie do sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 20.09.2012 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 No właśnie nic. U nas w gminie urzędnicy chyba nie bardzo znają się na tym co robią. Wodociągi wymagają tylko zapewnienia o przyłączeniu które wydali na początku budowy, a potem wystarczy zgłosić wykonanie przyłącza u nich. Nic się za to nie płaci, za licznik także. Nie wiem jeszcze czy nie będzie jakiejś opłaty przy podpisaniu umowy. Nie wiem jak to jest z przyłączami wodociągowymi ale z energetycznymi jest tak że energetyka nie musi robić projektu przyłącza i uzyskiwać zgody starostwa ale mimo tego to robi. Według moich wodociągów mam przyłącze wykonane zgodnie z prawem, a ja nie wnikam z jakim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.09.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 u nas też było bez żadnych opłat i projektów. ale jeszcze nie ma licznika, może za to każą sobie zapłacić. a propos samowoli, to jak kopali u nas pod tą niebieską rurkę to przecięli jakąś inną. zadzwonili do komunalki, przyjechał sam dyrektor i twierdził, że tego nie ma na mapie. nie wie skąd się wzięła i do kogo należy uszkodzona rura. fakt, że nie na naszej działce. pół wsi nie miało wody. ale załatali, zasypali i po sprawie. i znowu jestem pełna podziwu dla Was. jak zwykle Zosie-samosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 20.09.2012 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Ja o licznik się pytałam, jest za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 21.09.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Pierwsze płytki rulezzz Drugie są bardzo ładne, ale będą trudniejsze w utrzymaniu. Ja niestety doszłam w swoich wyborach do punktu, w którym funkcjonalność ma pierwszeństwo przed całą resztą A z cyklu ciotka dobra rada - poszukaj w sklepach z glazurą drugich gatunków. To wcale nie znaczy, że płytki będą słabe, krzywe czy wybrakowane - często są w bardzo dobrych cenach i opisane jako II gat, bo np. kolor wyszedł w danej partii ciut inny niż powinien. Ba, widziałam już takie, którym wyszło to na dobre - były ładniejsze od wzorcowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 21.09.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Mam dokładnie taki zamiar! Wielu moich znajomych kupowało drugi gatunek i są bardzo zadowoleni. Tyle że u mnie w okolicy kiepsko z takimi sklepami więc szukam w necie. Dziękuję za radę, też mi się wydaję że te pierwsze będą łatwiejsze w utrzymaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts