Kwitko 08.11.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Cieszę się że Ci się podoba, u nas też skrzynie odpadały bo wtedy podbitka wyszłaby w połowie okna Deski świerkowe zamawialiśmy z tartaku, gdzieś z okolic Koła. Już nie pamiętam jaka jest szeroka ale wiem że trochę węższa niż w lokalnych tartakach. Generalnie jesteśmy zadowoleni, chociaż popełniliśmy mały błąd i nie uwierzyliśmy sprzedawcy że deski są naprawdę suche. Wszędzie słyszeliśmy że podbitka się "zejdzie" jak drewno będzie schnąć. A nasza w dwóch miejscach się "rozeszła" I deski się lekko wybrzuszyły, ale już poprawione i znów jest pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 08.11.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 a jaka grubość? bo nam mówili, że te cieńsze lubią się rozejść, a te grubsze są sporo droższę i tak się ciągle wahamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 08.11.2012 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Tak mi się bardzo wydaję że 16 mm Czyli za grube nie są i teoretycznie powinny się rozejść? A nasze zrobiły nam na złość i "spęczniały". Mam nadzieję że już skończyły i nie będziemy musieli więcej poprawiać. Drogie nie były z transportem 23 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 08.11.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Cena faktycznie fajna nasz dekarz twierdzi, że najlepiej brać 20mm wtedy się nie rozłażą. Jeszcze trochę czasu mamy do namysłu. No chyba, że faktycznie są porządnie wysuszone to wtedy nic im się nie powinno dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 12.11.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Kwitko gratuluję postępów w budowie Mam do Ciebie takie pytanie. Na pierwszej stronie dziennik napisałaś "Projekt - wiele miesięcy poszukiwań i oto jest z162 ze studia z500. Troche zmian wprowadziłam czego drugi raz bym nie zrobiła." Czy to oznacza, że trochę żałujesz wprowadzonych zmian? Nie wiem czemu, ale jakoś mnie to zdanie zastanawia... Pozdrawiam ciepło w ten deszczowy dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 12.11.2012 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Witaj letniowoc! Powiem tak, zmian jako takich nie żałuje bo były konieczne aby projekt był taki jak chciałam. No może trochę żałuję (a raczej będę żałować w przyszłości) schodów w salonie przez które stał się mniej ustawny i będzie "przechodni". Żałuje konieczności wprowadzania zmian. Zmiany zawsze komplikują budowę. Przestawi się komin, potem strop się nie zgadza, przez krokwie nie pasuje itp. I tak jest praktycznie z każdą zmianą, coś później się komplikuje. Deszczowy dzień? Coś Ty? U nas cały dzień było słoneczko i nawet całkiem ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 17.11.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam się Kwitko :bye: jestem pełna podziwu dla WAS !:no: I dla mnie to wielka kopalnia wiedzy - doświadczeń! Pozdrawiam i trzymam kciuki za spokojne kończenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.11.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Fajnie czytać, ze dzialacie dalej. Jak zobaczylam kotlownie, to myslałam, ze to zdjecie kuchni badz innego holu, tak juz wymalowane na gladziutko:)A tu czytam, ze to kotlownia tak wysmigana jest:) Oby do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 20.11.2012 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 RD2011 cześć! Fajnie że moje pisanie komuś się przydaje. Postaram się częściej uzupełniać dziennik bo ostatnio trochę zaniedbuję. MSU, działamy, bez przerwy działamy! Już mi trochę bokiem to działanie wychodzi, ale się zaczęło trzeba skończyć A kotłownia długo taka ładna nie była Przem mi ją trochę popsuł jak drzwi wstawiał. Gosia, wpadajcie kiedy tylko chcecie. Ale jak chcecie na parapetówe się wstrzelić to raczej na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 23.11.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Witaj Kwitko! Przeczytałam właśnie Twój dziennik ( jeszcze komentarze muszę opanować ) Dzielni i pracowici jesteście niesamowicie! Moje wyrazy uznania. Oczywiście będę tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 24.11.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Cześć Kendra!Dziękuję za miłe słowa i zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 27.11.2012 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 marynata też jesteśmy trochę zaskoczeni wydaną kwotą, pozytywnie oczywiście I mam taką cichą nadzieję że jeszcze jakieś 10 tys. i będzie można wstawiać meble. To ja się nawet do wątku dom za 200 tys. nie naddaje, muszę założyć nowy - dom za 150 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 27.11.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Wiem,wiem że komentarze ale tak się niewygodnie przechodzi z wątku do wątku,zresztą widzę że nie mnie jednej Mistrzostwo świata!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 27.11.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Super!!! Kwota bardzo przyjemna, gratulacje!!! Jak się chce i ma głowę na karku to wszystko można życzę dalszych bezproblemowych etapów Kiedy planujecie kłaść kafle? co wybraliście do łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 27.11.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Jesteście moim niedoścignionym wzorem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 27.11.2012 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Płytki będziemy kłaść jak tylko skończymy gipsowanie i k-g Pewnie na początku roku. Do łazienki jeszcze płytek nie wybrałam, mamy tylko do wc. Oczywiście tanie i ładne Przynajmniej nam się podobają, a to najważniejsze. Jasne, długie, z ceramika color , niestety nie znam nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 27.11.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Serdecznie gratuluję osiągniętej dotąd kwoty - ja też celuję w dom za mniej niż 200 tys, ale i tak mi gały wylazły na wierzch Na dniach zresztą podsumuję nasz ssz, ale nie mamy szans, żeby Was przebić na analogicznym etapie. Niemniej, jesteście dla mnie, jak dla wielu zresztą czytaczy dziennika, wzorem do naśladowania i wsparciem moralnym (co polega na tym, że mówię sobie: Kwitki dają radę, to i my damy ). Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za szybki finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 27.11.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Kocuro, ja bardzo bym chciała żeby to JUŻ się skończyło. Teraz to chyba ja potrzebuję wsparcia Niestety jeszcze sporo gipsowania przede mną. Dziś niestety nie skończyłam dołu Może jutro... Będę zaglądać do Twojego dziennika, mam nadzieję że podzielisz informacją o kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 27.11.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) Czytam czytam i jestem pełna podziwu.. jeszcze trochę i faktycznie na swoim będziecie:) Edytowane 27 Listopada 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 27.11.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Tylko że to "trochę" strasznie się ciągnie. Ty Kamilo masz już to za sobą i wiem że mnie rozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts