Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sami budujemy z162 - komentarze

Kwitko

Recommended Posts

Cieszę się że Ci się podoba, u nas też skrzynie odpadały bo wtedy podbitka wyszłaby w połowie okna :)

Deski świerkowe zamawialiśmy z tartaku, gdzieś z okolic Koła. Już nie pamiętam jaka jest szeroka ale wiem że trochę węższa niż w lokalnych tartakach. Generalnie jesteśmy zadowoleni, chociaż popełniliśmy mały błąd i nie uwierzyliśmy sprzedawcy że deski są naprawdę suche. Wszędzie słyszeliśmy że podbitka się "zejdzie" jak drewno będzie schnąć. A nasza w dwóch miejscach się "rozeszła" :-x I deski się lekko wybrzuszyły, ale już poprawione i znów jest pięknie :D

• Odpowiedzi 881
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kwitko gratuluję postępów w budowie :)

Mam do Ciebie takie pytanie. Na pierwszej stronie dziennik napisałaś "Projekt - wiele miesięcy poszukiwań i oto jest z162 ze studia z500. Troche zmian wprowadziłam czego drugi raz bym nie zrobiła."

Czy to oznacza, że trochę żałujesz wprowadzonych zmian? Nie wiem czemu, ale jakoś mnie to zdanie zastanawia...

Pozdrawiam ciepło w ten deszczowy dzień :bye:

Witaj letniowoc!

Powiem tak, zmian jako takich nie żałuje bo były konieczne aby projekt był taki jak chciałam. No może trochę żałuję (a raczej będę żałować w przyszłości) schodów w salonie przez które stał się mniej ustawny i będzie "przechodni". Żałuje konieczności wprowadzania zmian. Zmiany zawsze komplikują budowę. Przestawi się komin, potem strop się nie zgadza, przez krokwie nie pasuje itp. I tak jest praktycznie z każdą zmianą, coś później się komplikuje.

Deszczowy dzień? Coś Ty? U nas cały dzień było słoneczko i nawet całkiem ciepło :)

RD2011 cześć! Fajnie że moje pisanie komuś się przydaje. Postaram się częściej uzupełniać dziennik bo ostatnio trochę zaniedbuję.

MSU, działamy, bez przerwy działamy! Już mi trochę bokiem to działanie wychodzi, ale się zaczęło trzeba skończyć ;) A kotłownia długo taka ładna nie była :( Przem mi ją trochę popsuł jak drzwi wstawiał.

Gosia, wpadajcie kiedy tylko chcecie. Ale jak chcecie na parapetówe się wstrzelić to raczej na wiosnę ;)

Serdecznie gratuluję osiągniętej dotąd kwoty - ja też celuję w dom za mniej niż 200 tys, ale i tak mi gały wylazły na wierzch ;) Na dniach zresztą podsumuję nasz ssz, ale nie mamy szans, żeby Was przebić na analogicznym etapie. Niemniej, jesteście dla mnie, jak dla wielu zresztą czytaczy dziennika, wzorem do naśladowania i wsparciem moralnym (co polega na tym, że mówię sobie: Kwitki dają radę, to i my damy :lol2:).

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za szybki finał :)

Kocuro, ja bardzo bym chciała żeby to JUŻ się skończyło. Teraz to chyba ja potrzebuję wsparcia ;) Niestety jeszcze sporo gipsowania przede mną. Dziś niestety nie skończyłam dołu :( Może jutro...

Będę zaglądać do Twojego dziennika, mam nadzieję że podzielisz informacją o kosztach.