Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sami budujemy z162 - komentarze

Kwitko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 881
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dlaczego jest święto Bożego Narodzenia?

Dlaczego wpatrujemy się w gwiazdę na niebie?

Dlaczego śpiewamy kolędy?

Dlatego, żeby się uczyć miłości do Pana Jezusa.

Dlatego, żeby podawać sobie ręce.

Dlatego, żeby się uśmiechać do siebie.

Dlatego, żeby sobie przebaczać.

ks. Jan Twardowski

Radości i pokoju płynących z tego, że Bóg, narodzony w Betlejem, KOCHA NAS.

A także codziennej odpowiedzi na tę MIŁOŚĆ

w Waszych szczerych i otwartych sercach

w Nowym Roku 2013

życzą, a także dziękują

za okazaną pomoc i wsparcie:

Aleksandra, Paweł, Julia, Mikołaj Gaża - NELKI

:)

• 2 weeks później...
plusultra ciężko mi powiedzieć jak długo, u nas dach trochę przedłużył. Chyba że chodzi Ci o same mury (z ławami, fundamentami, stropem, szczytami, kominami), bez ścianek działowych to zajęło nam prawie 5 miesięcy, głownie popołudniami, w weekendy (niedziele też) i Przem miał chyba 2 tyg urlopu.

msdracula teraz tydzień luzu :D Przem wrócił do pracy, ma popołudniowe zmiany więc odpoczywamy od budowania. Znaczy on odpoczywa, ja zaczynam zakupy, a sporo jest do kupienia - wyposażenie łazienki (umywalki, prysznic, baterie) farba i panele do sypialni, meble kuchenne, kominek, materiał na schody i mnóstwo innych rzeczy.

msdracula teraz tydzień luzu :D Przem wrócił do pracy, ma popołudniowe zmiany więc odpoczywamy od budowania. Znaczy on odpoczywa, ja zaczynam zakupy, a sporo jest do kupienia - wyposażenie łazienki (umywalki, prysznic, baterie) farba i panele do sypialni, meble kuchenne, kominek, materiał na schody i mnóstwo innych rzeczy.

co do wyposażenia łazienek polecam sklep internetowy lazienkaplus, z lubonia... dobre ceny, duży wybór i rewelacyjna obsługa...

ależ teraz są takie atrakcyjne pakiety, raty0% i inne cuda :D a tak całkiem poważnie to widzę że bardzo racjonalnie podchodzisz do wszystkiego. ja jak nie mam to tez nie kupuję ale... czasem coś kupuję tańszego żeby coś innego kupić droższego albo rezygnuję z czegoś i wmawiam sobie że to nie jest dla mnie najważniejsze - i już :) uprawiam sobie swoją filozofię :)

Kendra najważniejsze to żeby szczęśliwym być, nawet jak trzeba sobie coś wmawiać i filozofie uprawiać ;)

Ja na szczęście nie przywiązuje wagi do rzeczy typu umywalka, zlew, lodówka. To ma spełniać swoją rolę i tyle, i nie wydam ani grosza więcej niż jest to konieczne.

Niestety nie do wszystkich spraw podchodzę tak racjonalnie :no: Wystarczy mi powiedzieć jedziemy w góry, do Egiptu, Chorwacji itp. Ostatni grosz wydam i migiem jestem gotowa do jazdy.

Edytowane przez Kwitko

Niestety nie do wszystkich spraw podchodzę tak racjonalnie :no: Wystarczy mi powiedzieć jedziemy w góry, do Egiptu, Chorwacji itp. Ostatni grosz wydam i migiem jestem gotowa do jazdy.

Och jak ja dobrze znam tę chorobę !

Wystarczy rzucić hasło jedziemy w górki i już grzeję silnik.

Edytowane przez krzysztof5426

Jak fajnie że takich jak ja jest więcej :D

Co prawda z wyjazdów pod namiot już wyrosłam ale kiedyś bardzo lubiłam.

Teraz też luksusowe hotele nie są mi po drodze.

Na wrzesień tak po cichu planuję Turcję.....

Polecicie coś?

A na wiosnę jak czas pozwoli zabierzemy rodziców w góry, to taki nasz sposób na tanie wyjazdy ;)