Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sami budujemy z162 - komentarze

Kwitko

Recommended Posts

Kwitko.. Kuchnia fajniutka.. widzę plan napięty, trzymam kciuki i czekam na dalszą fotorelację :)

odnośnie kuchni my za swoje szafki daliśmy 5500 plus do tego Marcin blat robi dębowy.. dodatkowo dokupiłam dwa carga do szafek narożnych (550 x2), okap około ok.1100, indukcja plus zmywarka za ok.3300, piekarnik plus mikrofalówka za ok. 2200, lodówkę mieliśmy z poprzedniego mieszkania, bo była stosunkowo nowa.. zlew granitowy chyba coś około 350 i bateria 290zł (z ruchomą wylewką) co daje łączną kwotę około 13840 (chciałam się w 12 000) zmieścić i prawie się udało.. bez carg też dałoby się żyć :) także możesz sobie porównać ceny.. jeśli chodzi o szafki to kupowaliśmy ze sklepu gama-sklep.pl można w nim dowolnie kompletować meble..

• Odpowiedzi 881
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kamilo tylu szafek co Ty masz to ja bym pewnie nawet w salonie nie zmieściła ;) Ale zważywszy na ilość płaciliście niewiele. Jeszcze czekam na wycenę kuchni którą linkowałam wyżej. W poniedziałek idziemy też do lokalnego stolarza i dopiero podejmę decyzję.

Dzięki za ceny Twoich sprzętów, my raczej tak nie poszalejemy, chociaż kto wie bo sprzęty obiecała nam kupić moja mama ;)

Kwitko.. niby dużo szafek a wszystkie prawie pełne :wiggle:

Jeśli chodzi o sprzęty to kupowaliśmy przez net, bo taniej i ponadto Mastercook dawał gratisy.. dlatego też na niego się skusiliśmy.. wiedziałam ile mogę wydać i była opcja albo płyta z Amici i jakaś zmywarka (czyli około 3700-4000) a znalazłam promocje, że dostanę do płyty zmywarkę więc wzięłam i mam dużo większą płytę..bo aż 92cm.. nam piekarnikiem tez zastanawialiśmy się nad Hotpointem za 1700 i do tego mikrofala (za praktycznie 1000 zł by pasowała) więc wychodziło 2700.. troszkę żal mi było dawać tyle za mikrofalę.. dlatego tez znów wygrał Mastercook z pyrolizą.. i tak to mnie więcej było u nas.. a okap to musiał być po prostu 80cm.. bo nie mam więcej miejsca między szafkami:)

dobra już nie śmiecę:)

U różnych.. pod koniec kwietnia indukcje w net24.pl a piekarnik w electro.pl a gratisy kurierem przyszły.. wszystko wyszukiwałam przez ceneo, ale zanim kupiłam dodawałam do koszyka i sprawdzałam koszty dostawy.. u niektórych to nawet 100zł jest, więc czasem tam gdzie ciut większa cena wychodzi taniej (darmowa dostawa), niz tam gdzie najniższa

Kwitko !

Wiesz co ! Co bym nie napisała , to i tak nie odda to tego ,co się Wam należy !!

JESTEŚCIE WSPANIALI ! Ty i Twój M ! i tyle !

Twoje relacje z budowy pomagają wielu tu czytającym , budującym ,

i planującym swoją budowę :yes::yes:

Cieszę się, że możliwa jest budowa w kwocie jaką Wy wydaliście !

Daje to nadzieję na budowę innym , a przynajmniej mnie !

No i potwierdzasz ,że nie zwariowałam z moimi planami

co do Okinawy !

Wielkie dzięki ! I dużo sił i pozytywnej energii Wam ślę

na dokończenie domu - tak jak sobie życzycie !:):)

Jesteś Fajna babka !! :bye::bye:

bury_kocur jakoś wcześniej nie zauważyłam że byłaś. Spokojnie, jak tylko zaczniecie robić sami to też zejdziecie z kosztów i wtedy ja będę zazdrościć że da się jeszcze taniej ;)

Kendra, tak mi to skąpstwo w krew weszło że nawet teraz jak już nie musimy aż tak bardzo oszczędzać liczę każdą złotówkę. A Przem sprytny, bo znalazł sobie taka żonę :p

RD2011 bardzo dziękuję za miłe słowa, fajnie usłyszeć że mój dziennik komuś się przydaję. Wy również dacie rade, chociaż czy to nie wariactwo, nie wiem ;)

Cześć Kwitko....czerwono-szara łazienka zapowiada się super, fajnie wygląda też skrytka...pierwszy raz widzę, aby ktoś tak się starał o pozytywne doznania wizualne w spiżarni (ściany)...hehe:) ale jest to jest oczywiście na plus ;) podobają mi się również drzwi wewnętrzne - jaki to kolor? też chciałabym mieć u siebie jasne...pozdrawiam coraz bardziej wiosennie ;)

Gosia muszę się przyznać że skrytka jest efektem lenistwa, a nie starań żeby było ładnie :oops: Tak nam się nie chciało jej gipsować że znalazłam w necie bardzo tanią winylową tapetę i po prostu przykleiliśmy ją bezpośrednio na tynk. A że wyszło ładnie to bardzo się cieszę. Drzwi mają kolor dąb ryfla chyba, fajny taki szaro beżowy, na zdjęciu tego dobrze nie widać.

Pozdrawiam, dziś deszczowo ;)

Heloł,

zostawić Was na chwilę, bo człowiek nie myśli tak szybko, jak Wy robicie i patrz - łazienki gotowe, skrytki gotowe - no kochana można zzielenieć z zazdrości :p

Super wszystko wygląda, robotni jesteście jak mrówki i tylko patrzeć, jak parapetówkę wyprawicie i u mnie będzie to słychać po sąsiedzku ;)