Kwitko 02.02.2013 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 O dziękuję! Już coś wiem! Będę dobrze oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.02.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Jeśli chcesz Kwitko to mogę Ci porobić zdjęcia moich szafek.. tylko powiedz co mam ci obfocić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 02.02.2013 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Te rysy bym poprosiła:DBo cały zestaw widziałam w sklepie, dokładnie taki samiutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 03.02.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Nie ma problemu.. tu jest ta najdłuższa na szafce 90-tce.. ciężko ją uchwycić, bo aparat pod światło głupieje.. i tu ta sama, inny kąt.. i tą w zasadzie widać.. te od noża.. one są mało widoczne, bo szafka dolna na ścianie gdzie okno, więc stojąc naprzeciwko niej nie widać ich.. i na szufladzie delikatna.. też nie widać jej za bardzo: najbardziej razi ta rysa, na górnej szafce (pierwsze i drugie zdjęcie), bo ją widać i non stop pada na nią światło dzienne.. ale jak przełożę fronty to mniej będzie rzucać się w oczy.. jak coś to daj znać usunę fotki.. ponadto szafki dobrze się myje, wystarczy wilgotna ściereczką przejechać potem suchą i są czyste.. ciekawe czy jest jakiś środek na rysy (do aut jest, może i do szafek się nada ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 03.02.2013 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Eeee, malutkie te rysy:D A wiesz że też pomyślałam o tym pisaku do rys na samochodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 03.02.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 ale są podobno też takie pisaki do mebli i drewna pytałam o to kiedyś, jak nam fachman futrynę porysował ( tylko że do dzisiaj tego nie zamalowałam). w sklepie meblowym Pan mówił, że można dobierać takie "mazaki" - potem się troszkę poleruje ( zależy jaka powierzchnia) i nie widać śladu. pamiętam, że mojego koloru nie było i tak się odwlekło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 03.02.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 a mnie się bardzo podoba ta szara kuchnia.... w mieszkaniu mieliśmy trochę podobną do Kamilowej tylko bardziej w bordo wpadającą i już mi się trochę "odwidziała";) tylko dlatego bardziej kuszą mnie teraz szarości lub biel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 04.02.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Kwitko, jaką wielkość ma Wasza kotłownia? Możesz ją obfocić? Bo macie piec na paliwo stałe, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 04.02.2013 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Tak mamy piec na paliwo stałe z podajnikiem. Kotłownia ma coś około 6 m2. Miejsca jest dosyć. Zaraz postaram się odnaleźć jakieś zdjęcia, a jak nie znajdę to dodam wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 04.02.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Olinek, mam tylko takie zdjęcia, jak chcesz jutro mogę zmierzyć piec i jakieś odległości. http://img607.imageshack.us/img607/6822/dsc0706z.jpg http://img191.imageshack.us/img191/1439/dsc0745jq.jpg http://img837.imageshack.us/img837/9830/dsc0746t.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.02.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Kwitko ile kW ma ten piec ? to jest na ekogroszek tylko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwiatki2 04.02.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Wspominałaś, że wybierasz kominek, masz już jakiś typ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 04.02.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Dziękuję. Rzeczywiście jest troche miejsca. tylko piec wydaje się być bardzo blisko drzwi. Tak jest w rzeczywistości? Robiliście chyba jakieś zmiany w projekcie, bo planowo kotłownia jest chyba mniejsza. Jesli tak, to były to kosztowne zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.02.2013 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Kendra piec ma 19 kW. Według forumowych speców jest trochę za duży. Ja też chciałam mniejszy ale instalator i sprzedawca twierdzili że musi być 19 wiec tak zostało. W piecu można palić groszkiem, miałem, peletem, zbożem,ma też dodatkowy ruszt który można włożyć i palić drewnem, węglem czy czym się chcę. Wadą jest to że ruszt nie jest stały (droższe piece taki mają) tylko wkładany i palenisko jest dość niewielkie. Ale jesienią bardzo się przydał bo przepalałam drewnem po budowlanym. Właśnie dzisiaj miałam u Ciebie napisać bo wczoraj widziałam dyskusję o piecach, ale jak jesteś to pisze u siebie. My sobie bardzo chwalimy podajnik, przy dużych mrozach dokładamy co 5 dni, przy temp. dodatnich co 7-8. Więc spokojnie można wyjechać na ferie wrócić i mieć ciepło. Edytowane 5 Lutego 2013 przez Kwitko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.02.2013 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Kwiatki2 kominek w zasadzie już wybrany. Będzie antek z Kratki.pl. ten z dolotem powietrza. http://www.kratki.pl/pl/produkt/wklad-kominkowy-antek-10-kw--dolot_antekdWydaje mi się że jest to najlepszy stosunek jakości do ceny. Wiem że może urodą nie powala, ale nam taki wystarczy. Jeszcze nie kupiłam bo z salonem jesteśmy daleko w lesie, kupię jak tylko skończymy łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.02.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 olinek okrąglinek piec jest bliżej drzwi do przedsionka ale spokojnie dorosły człowiek się tam zmieści bo z tej strony za piecem jest wyczystka komina. Z drugiej strony (przy drzwiach na dwór) jest 60 cm bo tam jest żmijka od podajnika i tyle miejsca potrzeba do jej wymiany. Zmiany robiliśmy i to spore, na początku dziennika o nich pisałam i gdzieś w komentarzach są rzuty po zmianach. Kotłownie powiększaliśmy dwukrotnie, w projekcie miała niewiele ponad 3 m, teraz ma około 6 m. Zmiany nie były kosztowne bo cała moja adaptacja nie była droga, robiła mi ją dobra koleżanka ja pomagałam jak mogłam więc wzięła symboliczną opłatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 05.02.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Dziękuję Ci bardzo za informacje!! Chyba takiego pieca właśnie szukamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.02.2013 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ja też uważam że był to dobry wybór, co prawda ma sporo elektroniki ale mi się to podoba. Ma różne programy, których jeszcze nie używaliśmy, wydaje mi się że będą przydatne. Nie paliliśmy w nim jeszcze miałem więc nie wiem jak to się sprawdzi, w następnym sezonie pokombinujemy bo groszek drogi, teraz płacimy 890 zł za tonę Próbowaliśmy palić tańszym z marketów i naprawdę nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 05.02.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 890 za tonę?? Matko ! Masakra! skąd oni te ceny takie biorą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.02.2013 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Za tonę i to jest jeszcze tanio! Na większości składów ceny dochodzą do 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts