max-maniacy 05.02.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 cześć Kwitko. od świąt do Ciebie nie zaglądałam, a tu się dzieje. super, bo zrobiło się domowo. podobają mi się drzwi, początek łazienki, no i jak wszystkim schowek. jak tylko coś nowego zmontujecie, to chwal się zdjęciami. pozdrawiam i trzymam kciuki za szybką wykończeniówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 05.02.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Kwitko a jak szacujesz ile będzie potrzeba ton ekogroszku na rok żeby ogrzać taki domek jak Wasz? Gratuluję postępów, dom z tygodnia na tydzień robi się coraz bardziej "domowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 06.02.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 załamujesz mnie z tymi cenami groszku - musze się rozeznać ile u nas kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 06.02.2013 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 max-maniacy dziękuje za odwiedziny. Oczywiście będę informować o wszystkich postępach. letniowoc nie mam pojęcia ile pójdzie węgla, na razie przez niecałe dwa miesiące spaliliśmy tone ale w duże mrozy w domu utrzymywaliśmy temp. 17 stopni więc to za zimno na mieszkanie. Mam nadzieję że więcej niż 4 tony na sezon nie pójdzie, ale to tylko nadzieja. Kendra u Ciebie pewnie będzie taniej, ja ciągle łudzę się że ceny spadną, może latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 06.02.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Za tonę i to jest jeszcze tanio! Na większości składów ceny dochodzą do 1000 zł. Nie wiem gdzie wy się zaopatrujecie. U mnie 50 km od Wa-wy węgiel orzech po 650 za tonę a eko-groszek 570 za tonę. http://www.energobielsk.pl/asortyment.htm polecam, od nich kupujemy już drugą zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 06.02.2013 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 kedlaw0 dzięki za namiary tym bardziej że mają punkt sprzedaży w mojej okolicy A ty kupujesz eko czy zwykły węgiel? muszę poczytać bo niewiele wiem o rosyjskim węglu. I zastanawia mnie czy ten energo- groszek to eko-groszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 06.02.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Kwitko wiem, że ceny, które podajesz są jak najbardziej realne u nas, bo tyle właśnie płacimy teraz w domu za eko-groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 06.02.2013 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Więc trzeba dążyć do tego aby jak najmniej tego węgla zużywać. Nie wiem może na zimę będziemy pakować walizki i przenosić się do rodziców albo teściów Albo do Indii jak pewne starsze małżeństwo, tyle ze z urlopem byłby problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 06.02.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Kwitko dzięki za odp. Dobre pomysły co do zmniejszenia zużycia opału, ale można też grzać się razem z mężusiem :PPP Mam pytanie z innej beczki: ile macie okien dachowych i w których pomieszczeniach? Bo jakoś tak nie doliczyłam się dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 06.02.2013 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 letniowoc nie mamy wcale okien dachowych. Tylko wyłaz dla kominiarza. Na poddaszu pokoje są naprawdę niewielkie wiec okna szczytowe w zupełności wystarczą. W pokoju od północy jest trochę ciemniej ale tam będzie gabineto-komputerownia więc myślę że trochę mniejsza ilość światła nie będzie przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 07.02.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Kwitko, kiedy przeprowadzka? na Święta Wielkanocne w marcu czy w czerwcu? ależ ja Wam zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 07.02.2013 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Gosia teraz to jest paskudny czas bo już niby tak blisko, a jeszcze tak daleko. Górę porzuciliśmy całkowicie, będziemy kończyć po przeprowadzce. Ja tak planuję (bo Przem jak zawsze ma inne plany ) że właśnie tak jak piszesz między marcem a czerwcem. Myślę że pierwszy termin wyznaczę na koniec marca, a jak wiadomo pierwszy zawsze nie wypala, to może uda się na 1 maja? Albo na 30 (Boże Ciało) Staram się wybierać terminy z długimi weekendami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 07.02.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 w każdym bądź razei to tuż tuż Jeszcze troszkę !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 08.02.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Mi się podoba ten piec wolno stojący,teraz modne są takie piece i tzw kozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 09.02.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Olinek, jak chcesz mogę zmierzyć piec i jakieś odległości. Chcę. Jednak chcę. Obmierz (w wolnej chwili, to nie jest pilne) całą kotłownię - wymiary. Gdzie będziecie składować węgiel czy drzewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 10.02.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Kwitko, od 2 dni przekopuję się przez Twój dziennik i komenty, żeby znaleźć instrukcję krok po kroku (ze zdjęciami), jak się montuje grzyby do krokwi. Pamiętam, że coś takiego u Ciebie widziałam z pół roku temu - usunęłaś? Jeśli jeszcze gdzieś to masz, wstaw ponownie, choć na parę dni albo wyślij mi na priva, co? Bo doszliśmy do tego punktu na budowie, a w głowie miałam, że know-how jest w Twoim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 11.02.2013 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 bury_kocur coś Cię pamięć zawodzi albo mnie bo ja chyba takiej instrukcji nie pisałam. Ale coś mi się kojarzy że MSU pisała instrukcje dla blondynek Olinek, pomierze wszystko i Ci wyślę. Nazwa12 mi piec też się podobał ale będzie jednak kominek, Przem się uparł To lecę na budowę bo zaraz południe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 11.02.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Grzyby do krokwi? Znaczy grzybki do podwieszenia stelażu?! U mnie masz trochę fotek, jeśli o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 11.02.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Grzyby do krokwi? Znaczy grzybki do podwieszenia stelażu?! U mnie masz trochę fotek, jeśli o to chodzi DEZET, byłam, nie znalazłam - wszystkie fotki w Twoim dzienniku pokazują sufity podwieszone na płasko (pomijając ten ząbek w kuchni ). Albo ja nie umiem szukać w tych blogowych dziennikach Kwitko, dałabym się posiekać, że ta instrukcja była u Ciebie, ale zajrzę jeszcze wieczorem do MSU. Zapamiętałam, że grzyby były opisane jako podobne do czegoś zupełnie innego niż do grzyba - i przykleiłam to skojarzenie do Ciebie. Jeśli to był ktoś inny, przepraszam, że świntuszenie przypisałam Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.02.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 u MSU była, pisała ją dla mnie jako blondynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts