Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sami budujemy z162 - komentarze

Kwitko

Recommended Posts

cześć Kwitko.

od świąt do Ciebie nie zaglądałam, a tu się dzieje.

super, bo zrobiło się domowo. podobają mi się drzwi, początek łazienki, no i jak wszystkim schowek.:)

jak tylko coś nowego zmontujecie, to chwal się zdjęciami.

pozdrawiam i trzymam kciuki za szybką wykończeniówkę.

• Odpowiedzi 881
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

max-maniacy dziękuje za odwiedziny. Oczywiście będę informować o wszystkich postępach.

letniowoc nie mam pojęcia ile pójdzie węgla, na razie przez niecałe dwa miesiące spaliliśmy tone ale w duże mrozy w domu utrzymywaliśmy temp. 17 stopni więc to za zimno na mieszkanie. Mam nadzieję że więcej niż 4 tony na sezon nie pójdzie, ale to tylko nadzieja.

Kendra u Ciebie pewnie będzie taniej, ja ciągle łudzę się że ceny spadną, może latem.

letniowoc nie mamy wcale okien dachowych. Tylko wyłaz dla kominiarza. Na poddaszu pokoje są naprawdę niewielkie wiec okna szczytowe w zupełności wystarczą. W pokoju od północy jest trochę ciemniej ale tam będzie gabineto-komputerownia więc myślę że trochę mniejsza ilość światła nie będzie przeszkadzać.

Gosia teraz to jest paskudny czas bo już niby tak blisko, a jeszcze tak daleko. Górę porzuciliśmy całkowicie, będziemy kończyć po przeprowadzce. Ja tak planuję (bo Przem jak zawsze ma inne plany :p) że właśnie tak jak piszesz między marcem a czerwcem. Myślę że pierwszy termin wyznaczę na koniec marca, a jak wiadomo pierwszy zawsze nie wypala, to może uda się na 1 maja? Albo na 30 (Boże Ciało) Staram się wybierać terminy z długimi weekendami :D

Kwitko, od 2 dni przekopuję się przez Twój dziennik i komenty, żeby znaleźć instrukcję krok po kroku (ze zdjęciami), jak się montuje grzyby do krokwi. Pamiętam, że coś takiego u Ciebie widziałam z pół roku temu - usunęłaś? Jeśli jeszcze gdzieś to masz, wstaw ponownie, choć na parę dni albo wyślij mi na priva, co? Bo doszliśmy do tego punktu na budowie, a w głowie miałam, że know-how jest w Twoim dzienniku ;)

bury_kocur coś Cię pamięć zawodzi :D albo mnie ;) bo ja chyba takiej instrukcji nie pisałam. Ale coś mi się kojarzy że MSU pisała instrukcje dla blondynek ;)

Olinek, pomierze wszystko i Ci wyślę.

Nazwa12 mi piec też się podobał ale będzie jednak kominek, Przem się uparł :sick:

To lecę na budowę bo zaraz południe.

:bye:

Grzyby do krokwi? Znaczy grzybki do podwieszenia stelażu?! U mnie masz trochę fotek, jeśli o to chodzi ;-)

DEZET, byłam, nie znalazłam - wszystkie fotki w Twoim dzienniku pokazują sufity podwieszone na płasko (pomijając ten ząbek w kuchni ;)). Albo ja nie umiem szukać w tych blogowych dziennikach :(

Kwitko, dałabym się posiekać, że ta instrukcja była u Ciebie, ale zajrzę jeszcze wieczorem do MSU. Zapamiętałam, że grzyby były opisane jako podobne do czegoś zupełnie innego niż do grzyba :D - i przykleiłam to skojarzenie do Ciebie. Jeśli to był ktoś inny, przepraszam, że świntuszenie przypisałam Tobie ;)