Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sami budujemy z162 - komentarze

Kwitko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 881
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wykończeniówka domu we własnym zakresie niestety wymaga duzo cierpliwości i samozaparcia.

Ale jaką później będziecie mieć satysfakcję i radochę :p

Moja zona sama osznurkowała cały strop przy kładzeniu pierwszej warstwy wełny. Zmęczona była totalnie ale mimo to widziałem że była bardziej zadowolona niż z postawienia murów przez naszych murarzy.

Zatem spoko dacie radę to już naprawdę blisko :bye:

Ja nie chce tp, od nich chcę tylko kabel. Od dawna mam netie i jestem zadowolona. Bezprzewodowe nety zawsze mają limity i prędkość pozostawia wiele do życzenia. My musimy mieć internet porządny, szybki i bez ograniczeń, w tej kwestii pieniądze nie grają roli ;)

W ostateczności rodzice oddadzą nam swoje przyłącze, chociaż na innym wątku forumowicze twierdzą że da się je podzielić więc jest światełko w tunelu :yes:

Po kablu net czasem jest ok, ale już TV z tepsy po kablu bez HD tylko pójdzie. Do poczty i lekkiego www Aero za małą kwotę początkową jest ok.

Aero nie działa wszędzie.. mam i niestety u mnie niet.. na starym i nowym adresie..

Ja nie chce tp, od nich chcę tylko kabel. Od dawna mam netie i jestem zadowolona. Bezprzewodowe nety zawsze mają limity i prędkość pozostawia wiele do życzenia. My musimy mieć internet porządny, szybki i bez ograniczeń, w tej kwestii pieniądze nie grają roli ;)

W ostateczności rodzice oddadzą nam swoje przyłącze, chociaż na innym wątku forumowicze twierdzą że da się je podzielić więc jest światełko w tunelu :yes:

Ja mam playa.. prędkość 6 Mb i mi to starczy, limit 20 GB, noce nielimitowane, do przeglądania w dzień starczy a jak coś grubszego to zapuszczam na noc (od 24.00 do 9.00 jest nocny transfer) wszystko w cenie 55,35zł

u nas nie ma LTE ani światłowodów, więc w mieście też miałam prędkość 4-6 Mb

My mamy dodatkowo antenę wzmacniającą zasięg, bo tak to ledwo jedna kreska jest.. a tak to jest full.. a nie jesteśmy wcale objęci mapą zasięgu HSPA+, nawet w zasadzie żadnym zasięgiem.. na szczeście telefonu mogą pracować na plusie lub orangu (wszyscy mamy w play abonamet)

według mnie prędkość 6 Mb na patyku nie jest najgorsza..

nam tepsa odmówiła przeniesienia linii i musieliśmy zapłacić karę za zerwanie umowy.. mój wujek na linię po drugiej stronie ulicy.. rok mu skrzynkę stawiali a teraz jeszcze czeka, bo ktoś tam ma przyjechać i kabelek podpiąć a ma znajomości..

powiem szczerze, ze nawet wyjeżdżając na wakacje biorę lapka i patyka i mam wszędzie.. nooo prawie wszędzie net :) a tak kabelka się nie da..

aaa i do mobilnego potrzebny jednak dobry modem.. mieliśmy jeden co często były z nim problemy - spadały prędkości do 50 KB.. musiałam do lapka go podłączać i wtedy sie resetował i prędkości wracały (normalnie do routera wpięty).. ale się popsuł.. tzn port do którego antenę zewnętrzną się wtyka po prostu się wyłamał.. kupiliśmy drugi o (ten sam model) i śmiga bez zarzutów.. może u siostry to wina modemu? o ile ma pełny zasięg..

do limitów jakos da sie przywyknąć.. jak coś większego potrzebuje na noc zostawiam i na rano już jest.. w dzień idzie na przeglądanie netu około 300mb, więc na miesiąc połowa transferu.. coś tam się ściągnie i nie ma.. dlatego też właśnie w tych nocy jestem zadowolona..

Edytowane przez Kamila i Marcin

"Od zawsze" korzystam z netu kablowego z tp. Wszelkie bezprzewodowe, to jednak problem, jeśli nie zasięgu, to szybkości. Wiadomo, zależy od miejsca. Wystąpiłbym do netii z zapytaniem i niech oni się martwią, jak kabel podłączyć, jeśli w ogóle jest taka możliwość, ale skoro rodzice mają w pobliżu net, to raczej nie powinno być problemu.

Dezet ja miałam netie i pytałam o to.. niestety w małych miejscowościach a także małych miastach oni działają tylko na liniach tp.. tylko w większych miastach mogą to rozważyć..

czy 6Mb (800 KB/s) to mało? nie było u mnie jeszcze tak, że faktycznie zasieg zmalał.. na routerze pokazuje między 30-40% ale w rzeczywistości jak mam modem pod kompa podpięty to mam full zasięg..

Ale ja nie chce innego internetu :cry:

Tak jak Dezet ja od zawsze na kablu, z netu korzystam bez przerwy, w zasadzie trzy osoby korzystają i każda z nich baaaardzo intensywnie dlatego musi być szybki i bez limitów. Już zapowiedziałam rodzicom że bez internetu ja się nie wyprowadzam, więc pewnie stąd ich propozycja że oddadzą swój kabel :D

Obecne mamy netie 20 mb więc jakby dało się podzielić nie byłoby źle, Przem będzie kombinował.

A termin przeprowadzki oficjalnie wyznaczony na 1 MAJA 2013 R.