Kwitko 01.03.2013 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Dzień dobry dorota7602, dziękuję za miłe słowa i trzymam kciuki żeby Wam również udało się wybudować wymarzony domek. Kendra, dzięki za słowa otuchy, teraz jest mi to bardzo potrzebne Dziś jadę szukać internetu, mam nadzieję że uda się zrobić przyłącze tp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 01.03.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Kwitko - polecam piosenkę z Pankracego do roboty: już za chwileczkę, już za momencik... Trzymaj się - ostatnia prosta, już kto jak kto, ale Ty nie wymiękniesz przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 01.03.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Wykończeniówka domu we własnym zakresie niestety wymaga duzo cierpliwości i samozaparcia. Ale jaką później będziecie mieć satysfakcję i radochę Moja zona sama osznurkowała cały strop przy kładzeniu pierwszej warstwy wełny. Zmęczona była totalnie ale mimo to widziałem że była bardziej zadowolona niż z postawienia murów przez naszych murarzy. Zatem spoko dacie radę to już naprawdę blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 01.03.2013 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Dziękuję Wam za wsparcie Będę trzymać się dzielnie i jeszcze Przema wspierać, znaczy będę się starała jeszcze chwileczkę, momencik.... Dziś dowiedziałam się że tp kicha na mnie i przyłącza mi nie zrobi Ach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 02.03.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 a Ty chcesz z TP neta?? jak tak to olej ich też- weź sobie bezprzewodowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 02.03.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Po kablu net czasem jest ok, ale już TV z tepsy po kablu bez HD tylko pójdzie. Do poczty i lekkiego www Aero za małą kwotę początkową jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 02.03.2013 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Ja nie chce tp, od nich chcę tylko kabel. Od dawna mam netie i jestem zadowolona. Bezprzewodowe nety zawsze mają limity i prędkość pozostawia wiele do życzenia. My musimy mieć internet porządny, szybki i bez ograniczeń, w tej kwestii pieniądze nie grają roli W ostateczności rodzice oddadzą nam swoje przyłącze, chociaż na innym wątku forumowicze twierdzą że da się je podzielić więc jest światełko w tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.03.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Po kablu net czasem jest ok, ale już TV z tepsy po kablu bez HD tylko pójdzie. Do poczty i lekkiego www Aero za małą kwotę początkową jest ok. Aero nie działa wszędzie.. mam i niestety u mnie niet.. na starym i nowym adresie.. Ja nie chce tp, od nich chcę tylko kabel. Od dawna mam netie i jestem zadowolona. Bezprzewodowe nety zawsze mają limity i prędkość pozostawia wiele do życzenia. My musimy mieć internet porządny, szybki i bez ograniczeń, w tej kwestii pieniądze nie grają roli W ostateczności rodzice oddadzą nam swoje przyłącze, chociaż na innym wątku forumowicze twierdzą że da się je podzielić więc jest światełko w tunelu Ja mam playa.. prędkość 6 Mb i mi to starczy, limit 20 GB, noce nielimitowane, do przeglądania w dzień starczy a jak coś grubszego to zapuszczam na noc (od 24.00 do 9.00 jest nocny transfer) wszystko w cenie 55,35zł u nas nie ma LTE ani światłowodów, więc w mieście też miałam prędkość 4-6 Mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 02.03.2013 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Przema siostra ma playa i .... ja go nie chcę Nie ma porównania z internetem z kabla. Niestety nas zasięg lte też nie obejmuje. Najbardziej dołują mnie te limity, 20 gb pewnie na tydzień by nie starczyło, my takimi dziećmi internetu jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 02.03.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Jeśli macie możliwość podziału linii z TP to macie problem z głowy, ale więcej jak 2MB raczej nie pójdzie na tym. Dodatkowo dojdzie utrzymanie lipnej lichwiarskiej linii telefonicznej w kwocie 30zł : / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.03.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) My mamy dodatkowo antenę wzmacniającą zasięg, bo tak to ledwo jedna kreska jest.. a tak to jest full.. a nie jesteśmy wcale objęci mapą zasięgu HSPA+, nawet w zasadzie żadnym zasięgiem.. na szczeście telefonu mogą pracować na plusie lub orangu (wszyscy mamy w play abonamet) według mnie prędkość 6 Mb na patyku nie jest najgorsza.. nam tepsa odmówiła przeniesienia linii i musieliśmy zapłacić karę za zerwanie umowy.. mój wujek na linię po drugiej stronie ulicy.. rok mu skrzynkę stawiali a teraz jeszcze czeka, bo ktoś tam ma przyjechać i kabelek podpiąć a ma znajomości.. powiem szczerze, ze nawet wyjeżdżając na wakacje biorę lapka i patyka i mam wszędzie.. nooo prawie wszędzie net a tak kabelka się nie da.. aaa i do mobilnego potrzebny jednak dobry modem.. mieliśmy jeden co często były z nim problemy - spadały prędkości do 50 KB.. musiałam do lapka go podłączać i wtedy sie resetował i prędkości wracały (normalnie do routera wpięty).. ale się popsuł.. tzn port do którego antenę zewnętrzną się wtyka po prostu się wyłamał.. kupiliśmy drugi o (ten sam model) i śmiga bez zarzutów.. może u siostry to wina modemu? o ile ma pełny zasięg.. do limitów jakos da sie przywyknąć.. jak coś większego potrzebuje na noc zostawiam i na rano już jest.. w dzień idzie na przeglądanie netu około 300mb, więc na miesiąc połowa transferu.. coś tam się ściągnie i nie ma.. dlatego też właśnie w tych nocy jestem zadowolona.. Edytowane 2 Marca 2013 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.03.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 ja mam bezprzewodowy i sobie chwalę. moze jednak znalazłabyś coś dla siebie? jest teraz tyle "atrakcyjnych pakietów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 04.03.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 U nas jest radiowy i śmiga super, w nowym domku też pewnie coś w tym stylu będzie, mąż ma montować antenę na dachu w tym celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 04.03.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 "Od zawsze" korzystam z netu kablowego z tp. Wszelkie bezprzewodowe, to jednak problem, jeśli nie zasięgu, to szybkości. Wiadomo, zależy od miejsca. Wystąpiłbym do netii z zapytaniem i niech oni się martwią, jak kabel podłączyć, jeśli w ogóle jest taka możliwość, ale skoro rodzice mają w pobliżu net, to raczej nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 04.03.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Dezet ja miałam netie i pytałam o to.. niestety w małych miejscowościach a także małych miastach oni działają tylko na liniach tp.. tylko w większych miastach mogą to rozważyć.. czy 6Mb (800 KB/s) to mało? nie było u mnie jeszcze tak, że faktycznie zasieg zmalał.. na routerze pokazuje między 30-40% ale w rzeczywistości jak mam modem pod kompa podpięty to mam full zasięg.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 04.03.2013 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Ale ja nie chce innego internetu Tak jak Dezet ja od zawsze na kablu, z netu korzystam bez przerwy, w zasadzie trzy osoby korzystają i każda z nich baaaardzo intensywnie dlatego musi być szybki i bez limitów. Już zapowiedziałam rodzicom że bez internetu ja się nie wyprowadzam, więc pewnie stąd ich propozycja że oddadzą swój kabel Obecne mamy netie 20 mb więc jakby dało się podzielić nie byłoby źle, Przem będzie kombinował. A termin przeprowadzki oficjalnie wyznaczony na 1 MAJA 2013 R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 05.03.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Kwitko super super!! bardzo się cieszę z nowych wiadomości o terminie przeprowadzki ( ależ zazdroszczę ) i trzymam kciuki za srodę rano - jeśli to to o czym od razu pomyślałam to mam nadzieję że sie pochwalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 05.03.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Wow!!!! termin jest ,super! trzymam mocno kciuki! ale zdjęciami to byś się pochwaliła co? za środę też trzymam kciuki przypuszczam coś ważnego dzieje się w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 05.03.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 ja tam nie obstawiam ani za pracą ani za budową - no chociaż jeśli to jest to co myślę to i na budowę troszkę wpłynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.03.2013 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Kendra no coś Ty! Z tym czekamy jeszcze troszkę, jak sobie pomieszkamy to pomyślimy. Chodzi o nową pracę, strasznie mi zależy wiec stres przed rozmową jest ogromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts