Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sami budujemy z162 - komentarze

Kwitko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 881
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kwitko gratuluję pracy i postępów :D Ja również czekam na zdjęcia kuchni i salonu - a kolorami się ie martw i tak najpóźniej za 2 lata pewnie pomalujesz znów dom, bo najgorszy bałagan jest przy przeprowadzce i wszystko jest takie świeże, więc się szybciej brudzi :yes:

Ja myślę nad wznowieniem dziennika, ale latem, jak coś zacznie się dziać

Kwitko co tam święta... dni na czerwono, ważne żeby się udało.. ja 1.11 popołudniu na kolanach podłogi szorowałam, żeby na 2.11 można było się przeprowadzić.. i szczerze to dwa kursy busem były i już wsio potrzebne było w domku.. nooo lodówka na następny dzień zajechała, bo wieksze auto potrzebne było

zdjęcia! super, że są, kolorki fajne, ten pierwszy u mnie na monitorze wygląda na morelowy, gratuluję kominka i kafli w salonie (wielgachne :)) a z ta kuchnią to tak na podrażnienie apetytów?

czytałam w dzienniku, ze macie na parterze 10 cm styro (2x po 5), pod podłogówką. Czy dawaliście coś dodatkowo? Folia na spód 1 raz czy 2?

Edytowane przez nita83

Witam \cześć!

pozdrowienia dla Ciebie i dzielnego męża samobudującego! ( szacun za tynki !!! )

przeczytałem Twój dziennik ,od dechy do dechy , fajnie się czyta... tak właśnie powinien wyglądać dziennik na FM.

My dopiero startujemy z budową ( jak tylko ziemia odtaje...) i mam do Ciebie pytanie odnośnie etapu którego już możesz nie pamiętać, a mianowicie na jakiej głębokości w tym momencie macie spód ławy fundamentowej w stosunku do pow.ziemi wokół domu ?

widziałem na fotkach że ziemię macie jak i u nas czyli glina i ił...( teoretycznie powinienem spód ław posadowić poniżej granicy przemarzalności czyli w naszym przypadku jest to 120 cm. według mnie to trochę za głęboko )

z góry dzięki za odpowiedź .:rolleyes:

Cześć Grzechu :)

Miło mi Cię gościć i dziękuję za słowa uznania.

Może na zdjęciach dobrze tego nie widać, ale nie mamy gliny na działce, raczej piasek i żwir (w tym miejscu była kiedyś żwirownia)

Ławy mamy wylane poniżej strefy przemarzania gruntu tyle, że w naszym przypadku jest to 0.8 m.

Cześć Grzechu :)

Miło mi Cię gościć i dziękuję za słowa uznania.

Może na zdjęciach dobrze tego nie widać, ale nie mamy gliny na działce, raczej piasek i żwir (w tym miejscu była kiedyś żwirownia)

Ławy mamy wylane poniżej strefy przemarzania gruntu tyle, że w naszym przypadku jest to 0.8 m.

dzięki za odp. rzeczywiście teraz sprawdziłem i nie masz gliny...:eek:i teraz mi powiedz gdzie i u kogo w dzienniku ja widziełem gline ....? :bash:

Cześć Gosiu!

Ja chyba najbardziej nie mogę doczekać się tej kuchni, a przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać.

W sobotę otworzyłam kartony z meblami i okazało się że przysłali mi nie tą meblościankę :-x muszę wymienić bo ta jest brzydka.

Grześ, no w wielu dziennikach glina była widywana,teraz jest poszukiwana ;)