Kendra 14.03.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Oj aż mi się niecenzuralny okrzyk radości ciśnie na usta!! Strasznie się cieszę !! Gratuluję!! ( wiedziałam ze CI się uda ) no i nie ma co fotografować - nie, nie ma a tyle się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 14.03.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kwitko gratuluję pracy i postępów Ja również czekam na zdjęcia kuchni i salonu - a kolorami się ie martw i tak najpóźniej za 2 lata pewnie pomalujesz znów dom, bo najgorszy bałagan jest przy przeprowadzce i wszystko jest takie świeże, więc się szybciej brudzi Ja myślę nad wznowieniem dziennika, ale latem, jak coś zacznie się dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 14.03.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kwitko co tam święta... dni na czerwono, ważne żeby się udało.. ja 1.11 popołudniu na kolanach podłogi szorowałam, żeby na 2.11 można było się przeprowadzić.. i szczerze to dwa kursy busem były i już wsio potrzebne było w domku.. nooo lodówka na następny dzień zajechała, bo wieksze auto potrzebne było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 14.03.2013 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 No dobrze, macie rację, zdjęcia muszą być. Poszłam dzisiaj i kilka zrobiłam, może coś będzie naddawało się do opublikowania. Dziękuję Wam, że zaglądacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 14.03.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 powiem tyle - wygonić się nie damy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 14.03.2013 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 14.03.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) zdjęcia! super, że są, kolorki fajne, ten pierwszy u mnie na monitorze wygląda na morelowy, gratuluję kominka i kafli w salonie (wielgachne ) a z ta kuchnią to tak na podrażnienie apetytów? czytałam w dzienniku, ze macie na parterze 10 cm styro (2x po 5), pod podłogówką. Czy dawaliście coś dodatkowo? Folia na spód 1 raz czy 2? Edytowane 14 Marca 2013 przez nita83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 14.03.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Hej Kwitko, gratuluję, wszystko Ci się udaje jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 14.03.2013 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 nita83 pod styropian folia 2 razy. bury_kocur dziękuję, ale z kolorami to wcale mi się nie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 14.03.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Z kolorami to metodą prób i błędów trzeba - przynajmniej to jest łatwo i niedrogo poprawić, w przeciwieństwie do całej reszty budowlanych spraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 15.03.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Kwitko ale się dzieje, płytki śliczne, serio bardzo w moim stylu. Czekam z niecierpliwością na kuchnię, może byś chociaż płytę jedną pokazała co???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechuracz 17.03.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Witam \cześć! pozdrowienia dla Ciebie i dzielnego męża samobudującego! ( szacun za tynki !!! ) przeczytałem Twój dziennik ,od dechy do dechy , fajnie się czyta... tak właśnie powinien wyglądać dziennik na FM. My dopiero startujemy z budową ( jak tylko ziemia odtaje...) i mam do Ciebie pytanie odnośnie etapu którego już możesz nie pamiętać, a mianowicie na jakiej głębokości w tym momencie macie spód ławy fundamentowej w stosunku do pow.ziemi wokół domu ? widziałem na fotkach że ziemię macie jak i u nas czyli glina i ił...( teoretycznie powinienem spód ław posadowić poniżej granicy przemarzalności czyli w naszym przypadku jest to 120 cm. według mnie to trochę za głęboko ) z góry dzięki za odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 17.03.2013 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Cześć Grzechu Miło mi Cię gościć i dziękuję za słowa uznania. Może na zdjęciach dobrze tego nie widać, ale nie mamy gliny na działce, raczej piasek i żwir (w tym miejscu była kiedyś żwirownia) Ławy mamy wylane poniżej strefy przemarzania gruntu tyle, że w naszym przypadku jest to 0.8 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechuracz 17.03.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Cześć Grzechu Miło mi Cię gościć i dziękuję za słowa uznania. Może na zdjęciach dobrze tego nie widać, ale nie mamy gliny na działce, raczej piasek i żwir (w tym miejscu była kiedyś żwirownia) Ławy mamy wylane poniżej strefy przemarzania gruntu tyle, że w naszym przypadku jest to 0.8 m. dzięki za odp. rzeczywiście teraz sprawdziłem i nie masz gliny...:eek:i teraz mi powiedz gdzie i u kogo w dzienniku ja widziełem gline ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 17.03.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 nooo, Kwitko...suuuper! oczywiście ja również zdjęć kuchni doczekać się nie mogę, płytki wyglądają bardzo fajnie, kolory również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 17.03.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Cześć Gosiu! Ja chyba najbardziej nie mogę doczekać się tej kuchni, a przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać. W sobotę otworzyłam kartony z meblami i okazało się że przysłali mi nie tą meblościankę muszę wymienić bo ta jest brzydka. Grześ, no w wielu dziennikach glina była widywana,teraz jest poszukiwana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechuracz 17.03.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 pamiętam tylko że domek budowała para fajnych młodych ludzi ,chyba z małopolski, a i mieli w dzienniku fotki z krótkiego urlopu z nad morza... za chiny ludowe nie mogę ich odnaleźć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 21.03.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Kwitko mam prośbę przy okazji jak będziesz robić fotorelacje z postępów wykańczania domu w środku, cyknij proszę zdjęcia elewacji: front, tył, boki... Będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 21.03.2013 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 letniowoc tylko że u nas ta elewacja jeszcze brzydka jest, ale skoro nie chcesz czekać na tynki to uwiecznię taką jak jest. Ale dopiero jak się wiosna zrobi bo strajkuje i zimy już nie fotografuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 22.03.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Nie przeszkadza mi brak elewacji, bo chcę zobaczyć jak wizualnie prezentuje się dom na żywo. Widoki elewacji ze studia z500 to tylko grafika, a nie prawdziwe zdjęcia... Dzięki! W takim razie wywołujemy wiosnęęęęęęęęęęęęęęęę........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts