Kwitko 10.10.2011 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Za bardzo nie pamiętam ale chyba niecałe 8 kubików. I właśnie przekroje są ogromne. W domu zerknę w projekt to napisze dokładnie. W cenie są jeszcze łaty i kontrłaty, deski podrynnowe i słupki na taras i wejście. W kilku tartakach się orientowaliśmy i wszędzie wychodziło około 10.000. I mam wrażenie że niestety wybraliśmy najgorszy tartak bo więźba jest kiepsko zaimpregnowana i przekroje są troche oszukane np. zamiast 30 cm jest 27 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-B. 20.10.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Moje gratulacje postępów Czytam w dzienniku, że okna już prawie w drodze ... kiedy ja będę miał taki etap (u mnie dopiero ławy nieśmiało starają się wychylić z ziemi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.10.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Na pocieszenie - jeszcze trochę dni ma być ładnych i w miarę ciepłych. Może cieśle dotrą do tego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 30.10.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Tak, tak do 10-go listopada ma być jeszcze ciepło. Może zdążą przyjechać i naprawić to co spiep... A za nową więźbę oczywiście niech płacą partacze. U mnie też dach do skończenia po "fachowcu", który nawalił. Wynajęliśmy drugą firmę. Mają przyjść zaraz po Święcie Zmarłych - chyba zacznę się modlić, by choć oni nie nawalili. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 08.11.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Przyszłam się przywitać i poczytać i okazało się.... że już czytałam wszystko wcześniej "z ukrycia" i mi laptop nie wykonał polecenia że: "subskrybuj" Podziwiam bardzo i trzymam kciuki za naprawę więźby. Niech dziady reperują! A gdzie dokładniej - bo nie rzuciło mi się po oczach jakoś? Bo ja też w pobliżu mam Wartę (tak piszę jakby króciutka była ) A w ogóle to nasze domki troszkę podobne "w bryle" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 14.11.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Piękny wynik, aż wierzyć się nie chce. Robocizna to tylko dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 14.11.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Tak, mieliśmy ekipę tylko od dachu! Wszystko sami i tak mamy zamiar do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 17.11.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Piękny domek Wam urósł Duży szacunek, że zrobiliście to sami ! My pewnie nawet budy dla psa nie postawilibyśmy prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 28.11.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witam, gratuluje samozaparcia Chcialem dopytac o koszt wylewek: jakiej zaprawy uzywacie i ile kostuje?? Duzo taniej wychodzi jak wziasc gruche z betoniarni ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.11.2011 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witaj miloszenko. Wiesz że nawet nie liczyliśmy ile by kosztował beton z betoniarni. Od początku budowy nie korzystamy z gotowego betonu i już raczej nie skorzystamy Teraz betoniarką jest nam poprostu wygodniej. Nie mamy tyle czasy aby zalać wszystko naraz dlatego zalewamy sobie jedno lub dwa pomieszczenia dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.11.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 My zalewaliśmy chudziak betoniarką.. wiem, że na pewno wyszło nas połowe (jak nie więcej) taniej niż betonem z gruszki.. dodatkowo kupiliśmy włókna polipropylenowe zamiast siatki na zbrojenie i także na tym sporo zaoszczędziliśmy a posadzka jest naprawdę solidna.. także było partiami zalewane.. stop zalewaliśmy z gruszki ze względu na wygode i szybkość.. z betoniarki zeszłoby sie bardzo długo i wciąganie betonu byłoby pracochłonne a z gruszki to praktycznie poszło w 1h zalewanie i potem ze 2h dopieszczanie, ale zalewali w 4 osoby na stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.11.2011 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Kamila i Marcin też myślę że z betoniarki o wiele taniej Muszę jeszcze poczytać o tych włóknach chociaż u mnie to już chyba za późno co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.11.2011 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 LukaszKRK z naszą więźbą było sporo problemów. Generalnie na począdku największym jaki zauważykiśmy były oflisy. Przez to wiele krokwi trzeba było wymienić bo przekroje się nie zgadzały. Pan nie majster nie miał pojęcia o tym że nie wolno takiego drewna zakładać. Następny problem to impregnacja. Po deszczu spłynęła Znaczy kolor spłynął bo impregnacji nie było. Ale postanowiliśmy że sami to zrobimy jak drewno wyschnie bo przywiezione było niestety mokre. Kolejnym błędem było to że cała konstrukcja (krokwie) wisiała. Zamki opierały się tylko na murłatach, do płatew prakowało miejscami ponad 10 cm. Wiele elementów było nie skręconych (np. łączenie płatwi) bo.... pan nie majster nie miał takiego wiertła I ogólne porażające niechlujstwo i niedokładność. A to przedłużenie daszku było takie w projekcie, mi też wydawało się że lepiej by było gdyby odrazu były dłuższe krokwie ale nie chcieliśmy poprawiać projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.11.2011 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Tu masz kilka zdjęć, niestety przy sobie nie mam dokładniejszych na tym bardzo dobrze widać oflisy http://img508.imageshack.us/img508/7622/dsc08629r.jpg Łączenie murłaty http://img198.imageshack.us/img198/7821/dsc08608c.jpg Wisząca krokiew http://img823.imageshack.us/img823/8065/dsc08620f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.11.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Jak już masz większość wylane to już nie warto kupować.. czy na chudziak będziecie kładli jeszcze styropian i wylewka? jeśli tak to warto, bo wylewkę należałoby zazbroić. Daje sie taką siatkę 2mx1m z "oczkami" 15cmx15cm.. 10x10cm.. w zależności od potrzeb. My włókna dawaliśmy do chudziaka i pójdą w wylewkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.11.2011 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Tak, na chudziak będzie stropian i wylewka. Więc jeszcze wszystko przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.11.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 aaa to jak najbardziej polecam kupić.. (jak coś mogę polecić sprawdzonego sprzedającego na allegro) proszę się tylko nie przestraszyć jak wylewki będą z włoskami.. ale to nawet lepiej, ponieważ glazura lepiej będzie sie trzymała.. słyszałam też, że włókna dają do tynków i wtedy jeśli widać włoski to chyba się opala je.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.11.2011 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Bardzo proszę o te namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.11.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Wysłane na PW, żeby kto nie powiedział, że reklamę robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.11.2011 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Odebrane, dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts