LukaszKRK 29.11.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Faktycznie spaprali robotę Co do tego niby impregnowania to tak właśnie większość robi, mocny zielony barwnik i udają impregnat Współczuję takich fachowców. Ja kupiłem projekt i ma przyjść jutro, a budowa mam nadzieję ruszy na przyszłą wiosnę, tak że bardzo mi się przydadzą porady z dziennika. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszKRK 29.11.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Czekam na kilka fotek z nową więźbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.11.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Tu jest osobny temat wraz ze zdjęciamihttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?188999-Prosz%C4%99-o-ocen%C4%99-wi%C4%99%C5%BAby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 30.11.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Niestety zdjęć nie widać LukaszKRK właśnie mi uświadomiłeś że my nie zrobiliśmy zdjęć poprawionej więźbie Na dachu jest już membrana ale może jeszcze da się jakieś fotki pstryknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 30.11.2011 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 LukaszKRK jak fajnie że budujecie z162, jakoś mało popularny ten projekcik, a taki fajny A może pomyślisz o założeniu "normalnego" dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszKRK 30.11.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Kwitko, my dopiero na wiosnę mamy plan zacząć, na razie to jest działka rekreacyjna Co do Z162 to rewelacja jak dla nas, dość świeży projekt więc jeszcze się ludzie przekonają. Spotkałem się z opiniami, że trochę skromny Takiego właśnie szukaliśmy Myślę, że grono budujących z162 się powiększy BTW. co to znaczy normalny dziennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 30.11.2011 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 No normalny czyli taki dzień po dniu jak większość użytkowników ma. Lepiej się czyta niż te w formie bloga na profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.11.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Teraz przypatrzyłam się temu projektowi.. powiem szczerze, że bardzo funkcjonalny.. i mało okien dachowych:) u nas jest 6: 94x140 i jedno nad schodami dałam mniejsze: 66x98 chyba zamówiłam.. w każdym razie gdybyśmy mieli mieszkać sami to pokusiłabym się o taki projekt, ale będą z nami mieszkać moi rodzice, więc jeden pokój dla nas jest ciut za mało.. ale domek bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszKRK 30.11.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Teraz przypatrzyłam się temu projektowi.. powiem szczerze, że bardzo funkcjonalny.. i mało okien dachowych:) u nas jest 6: 94x140 i jedno nad schodami dałam mniejsze: 66x98 chyba zamówiłam.. w każdym razie gdybyśmy mieli mieszkać sami to pokusiłabym się o taki projekt, ale będą z nami mieszkać moi rodzice, więc jeden pokój dla nas jest ciut za mało.. ale domek bardzo fajny Dachowe okna to i plusy i minusy, my będziemy dorabiać w łazience i może nad schodami, ale to jeszcze muszę z żonką ustalić Kwitko ty robiłaś jakieś zmiany w oknach na górze, bo nie widzę w postach albo mi umknęło. Faktycznie na 4-5 osób dorosłych to może być mało. Ciekawe Kwitko co będziemy pisali za rok- dwa może trzy, ale nie wydaje mi się żeby coś było nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.11.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Mi chodzi tylko o samą cene.. bo za 7 okien dachowych z kołnierzami daliśmy 14 000 a za 15 ściennych (praktycznie te same parametry U) w tym 4 balkonowe i jedno 2,12x2,00 także daliśmy około 14 000.. tylko w jednym pokoju nie było możliwości ściennego dać, więc są 3 dachowe.. wiem, że minusem okien dachowych jest to, że po 10 latach rama wewnątrz (od pokoju) zachodzi czarnym nalotem w okolicach dołu okna, gdzie jest narażone na wodę.. i słyszałam to już od dwóch osób.. do okien dachowych trzeba się przyzwyczaić.. bo okno ścienne czasem można otworzyć podczas deszczu a dachowe już nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 30.11.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 My wogóle nie robimy okien dachowych. Głównie ze względu na cenę, trochę z obawy że będą z nimi problemy. Jak będzie dachówka to zobaczymy czy pokoje bardzo ciemne wyszły. Ale co mi tam, ja i tak mam zamiar mieszkać na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszKRK 30.11.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 My wogóle nie robimy okien dachowych. Głównie ze względu na cenę, trochę z obawy że będą z nimi problemy. Jak będzie dachówka to zobaczymy czy pokoje bardzo ciemne wyszły. Ale co mi tam, ja i tak mam zamiar mieszkać na dole Kwitko a tym samym coś zmieniacie w drzwiach/oknach szczytowych? Ja myślałem o tym aby zlikwidować wszystkie połaciowe, ale dorobić okna przy balkonach. To czekam na opinie czy za ciemno nie będzie Też na górze będziemy tylko spali, tak się tylko zastanawiałem czy jak by córeczka kiedyś chciała na górze mieć pokój dzienny a nie siedzieć z tetrykami na dole czy nie będzie miała ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 30.11.2011 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 A my to nawet spać nie będziemy na górze. Ten nasz projekt jest trochę pomieszany ale z oknami dużo nie zmienialiśmy. W sypialni numer 2 zamiast drzwi zrobiliśmy szersze okno. I w łazience okno zamiast drzwi. A i zwróć uwagę że pomieszczenia na poddaszu mają 3 m. wysokości My dopiero niedawno to zauważyliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-B. 30.11.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witam. My również zrezygnowaliśmy z okien połaciowych, w zamian za to dodaliśmy okna przy drzwiach wychodzących na balkonik. Co do wysokości pomieszczeń na poddaszu, to będziemy je troszkę obniżać, żeby zrobić większy stryszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszKRK 30.11.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Kwitko na razie się wprowadzacie na dół? Witam Piotrze, na jakim etapie jesteś? Czytałem, że z ziemi wychodzisz coś się zmieniło? Co do wysokości, tak jak pisze Piotr-B trzeba zrobić stryszek wyższy i po sprawie. Z tymi okno-balkonikami jeszcze myślałem, żeby nad wykuszem zrobić daszek i całkiem zrezygnować z drzwi balkonowych na górze, tylko szersze okna, co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 01.12.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Tylko musisz sprawdzić czy wejdą ci te szersze okna. My nie bardzo mogliśmy bo chcieliśmy rolety zewnętrzne więc otwór musiał byś wyższy. A obniżyć poddasze to chcecie poprzez obniżenie jętek? A czy wtedy płatwie też musiałyby być przestawione? No u nas to już za późno niestety a wyższy stryszek napewno by się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 01.12.2011 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Piotr-B. bardzo jestem ciekawa na jakim etapie teraz jesteście. Czekamy na informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 01.12.2011 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Łukasz my narazie chcemy wykończyć tylko dół. Na górze zostawimy tynki, instalację może uda się drzwi zamontować. Ale nawet jak już skończymy góre nie mamy zamiaru się tam przenosić. Sypialnie będziemy mieć w gabinecie na dole. Na poddaszu ma być gabinet, pokój gościnny, suszarnio prasowalnia. Jeżeli w dalekiej przyszłości pojawi się jakieś dziecko to też je tam umieścimy Bo my z tych ceniących wolność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-B. 01.12.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Witam U mnie już zaczyna być widać co nieco z domku Strop oraz cały wieniec zalany. Ściany szczytowe zrobione powyżej wysokości otworów okiennych. Najprawdopodobniej w sobotę zjedzie drewno na dach. Dzisiaj wybraliśmy kolor podbitki dachu i wzór zakończeń belek. Pewnie do końca tygodnia będzie też wylany taras i może tarasik frontowy. Jeśli chodzi o drobne zmiany wizualne, to zamiast belek drewnianych przed drzwiami i na tarasie zrobiliśmy filary betonowe. No i pewnie w sobotę zawiśnie wiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 01.12.2011 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Piotr-B. to idziecie jak burza! Gratuluje A czym kryjecie dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts