Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sami budujemy z162 - komentarze

Kwitko

Recommended Posts

http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2011/11/choinkas1.gif

Kiedy gwiazdka zabłyśnie na niebie

każdy złoży życzenia od siebie,

łamiąc się opłatkiem nawzajem

każdy wtedy ciepło podaje.

Tak prosto do serca słowami

ze świątecznymi życzeniami.

I siadamy do stołu wokoło

kolędy śpiewamy wesoło,

choinka migocze lampkami

przybrana kolorowymi bombkami.

• Odpowiedzi 881
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://www.allegaleria.pl/images/2zitt3hx2ddsfm7fywkb.jpg

Serdecznych spotkań rodzinnych,

pukania do drzwi,

przyjaznych twarzy,

dużo radości,

serdecznych objęć, pocałunków,

szczęśliwych wspomnień,

aby Święta były właśnie tym,

czym powinny być- odrobiną ciepła w środku zimy,

światłem w mroku...

Ze względu na wytrzymałość stropu. Żeby mogła być ścianka ciężka (porotherm) muszą być pod nią podwójne belki stropowe, my nie wszędzie je daliśmy bo do końca nie wiedzieliśmy czy czegoś nie pozmieniamy na poddaszu. No i dzisiaj się dowiedzieliśmy że porotherm 12 wyjdzie drożej więc większość ścianek będziemy robić z soletu. A i tak za materiał zapłacimy ponad 2 tys. :evil:

Witam :)

Po drodze do Poznania weszliśmy pooglądać meble w Swarzędzu. I powiem Wam że lepiej tego nie robić jadąc do Ikei ;) Piękne są, a ceny to już zupełnie powalające. Jak tak się naoglądałam tych ekskluzywnych kanap za kilkanaście tysięcy to w Ikei już nic mi się nie podobało :bash:]

Cóż poradzić, w końcu Swarzędz to miasto stolarzy ;) Co do cen to jeżeli patrzyłaś za meblami w CH ETC to faktycznie ceny mogą przyprawić o ból głowy ;) Choć są sklepy, gdzie sprzedają meble w niezbyt wygórowanych cenach, ale wiadomo, że design nie każdemu musi odpowiadać ;).

Pozdrawiam :)

Eee tam Ikea fajna jest, ja zaluje ze najblizsza mam albo w Berlinie albo w Poznaniu :(

Wiesz, bardzo fajnie wyglada ta dachówka. Teraz tak sobie pooglądałam zdjecia, dobrze wygląda do Waszego domku, a przede wszystkim pasuje do bryły i dach nie wygląda na cięzki

Kamila i Marcin mi tez wydawało się że drugie rozwiązanie byłoby ok. najbardziej jednak przeszkadza mi w nim to że kanapy są tak daleko od kominka, a mąż twierdzi znów że telewizor będzie zbyt blisko, a on małego telewizorka nie chce ;) Może jeszcze wymyślę coś innego :D

Gingeros mi też takie schody bardzo się podobają jednak nie będziemy takich mieć :( Bo to trzeba specjalną konstrukcję ściany zrobić aby stopnie nie były w cegle tylko w betonie. Będziemy mieli schody dywanowe żeby pod nimi można było jeszcze coś postawić.

hej

czy jesli TV trafi pod schody to nie bedzie sie nadmiernie kurzyl? Mimo wszytsko jednak chodzac po schodach bedzie sie na niego cos tam sypalo (przy takich schodach jak narysowalas) chocbys nie wiem jak miala w domu wysprzatane...po za tym te schody bedzie trzeba tez zmiesc, umyc... a jak ci cos ze stopnia na niego kapnie ?

i jeszcze w kwestii schodow... wygladaja takie schody pieknie (P-I-E-K-N-I-E), ale wy mlodzi jeszcze, nie dzieciaci :) jak wam sie potomstwo pojawi to osiwiejecie zeby aby nie spadl/a... a upilnowac sie nie da :) mowie z wlasnych rodzicielskich doswiadczen, w koncu jestem dumny tata :D

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

Gingeros to chyba nie na naszą kieszeń ;)

Tomasz schody będą zupełnie inne. Tylko program w którym robiłam wizualizacje nie miał w ogóle schodów więc zrobiłam coś takiego z podestów :D

Będziemy mieć schody dywanowe, takie z podstopniami. Też się trochę obawiam o telewizor dlatego cały czas myślę nad tym ustawieniem.

Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to bardzo proszę :)