Joazym 10.03.2004 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Droga Saro nie chcę Cię martwić ale nie doradzam rozpoczynania budowy bez pozwolenia na budowę. Procedura wynikająca z prawa budowlanego (gdyby wiadomość o tym dotarła w jakiś sposób do nadzoru budowlanego: np. dzięki uprzejmemu sąsiadowi) wygląda w skrócie tak: wstrzymują Ci budowę a następnie możesz zalegalizować to co zrobiłaś za 30 tys. zł (opłata legalizacyjna) albo rozebrać. To jest pesymistyczny scenariusz ale czy warto ryzykować? Lepiej się upewnij w Gminie czy na pewno nie wydają decyzji o warunkach zabudowy, bo jest to możliwe kiedy planu brak chociaż procedura jest dłuższa. A zagospodarowania przestrzennego nie podpisuje minister tylko jest to uchwała rady gminy . Dla dociekliwych załączam link do tekstu ustawy-Prawo budowlane (zwróćcie szczególną uwagę na art. 28,48, 49 i 59f ust.1) http://www.prawo.lex.pl/bap/student/Dz.U.2000.106.1126.html Saro na pewno jest lepsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joazym 12.03.2004 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Pragnę zaznaczyć, że nie chciałam nikogo zdenerwować ale skoro wiem, to się dzielę, mimo że wieści nie są radosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 14.03.2004 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Nie zdenerwowałaś mnie, bo zdaję sobie sprawę z tego . Ale niestety nie mam wyjścia, bo dom muszę postawić w jeden sezon. Inaczej nie będę miała gdzie mieszkać. W związku z tym nie mogę pozwolić, żeby papierologia mi w tym przeszkodziła. Pod tym adresem zamieszczone są komentarze do mojego dziennika Udanej ucieczki Saro-komentarze do dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joazym 15.03.2004 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 W takim razie SEDECZNIE Wam życzę wszelkiego powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts