Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W razie zalania!

Czarnamgg

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Chciałabym się z Wami podzielić pewnym produktem, który uratował moją łazienkę jakieś 2 dni temu od zalania. Jakiś czas temu byłam w czasie remontu mieszkania. Znajomy namówił mnie na kupno "zaworu", który odcina dopływ wody w momencie kiedy czujnik wyczuje wodę na posadzce. Sprzęt jest super! Myślałam, że w życiu takie coś mi się nie przypada, ale cóż... jak już wydałam majątek na remont to dodatkowe chyba 400zł nie stanowiły problemu. A przez własną nie uwagę - nie wsadziłam węża od pralki do wanny prawie mnie zalało. Ale zawór dał radę - i jak tylko mały czujnik, którego gołym okiem nie widać poczuł wodę to odłączył ją od głównej rury, do której reszta sprzętu jest przymocowana. Teraz myślę o kolejnej inwestycji - do kuchni pod zmywarkę. Nie żałuję! Polecam!

• 2 weeks później...
nie wsadziłam węża od pralki do wanny prawie mnie zalało. Ale zawór dał radę - i jak tylko mały czujnik, którego gołym okiem nie widać poczuł wodę to odłączył ją od głównej rury, do której reszta sprzętu jest przymocowana.

Strasznie małe te czujniki robią teraz...

Poczuł wodę odłączył dopływ do pralki a ta w międzyczasie wypompowała zawartość na podłogę.

Teraz myślę o kolejnej inwestycji - do kuchni pod zmywarkę. Nie żałuję! Polecam!

Do kuchni pod zmywarkę to nie trzeba - wystarczy system aqua-stop który posiadają zmywarki.

1 post na forum czyżby kolejna reklama :rolleyes:

• 3 weeks później...