Da_Lena 11.08.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Sedecznie zapraszam do komentowania naszych poczynań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.08.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 pierwsza:) bede Was obserwować czy juz macie plan domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 13.08.2011 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Witam. Plany mam, elewacje i przekroje też, wkrótce wrzucę. Na razie staram się opisać naszą dotychczasową drogę, żeby potem być już na bierząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 17.08.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witaj Zielonowłosa! A gdzie budujecie, na jakiej "obczyźnie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 25.08.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witaj Kocimieta! Budujemy się na zachodzie Niemiec. Choć budowanie to nas dopiero czeka, na razie ugrzęźliśmy na etapie składania podań o pozwolenia wszelakie i ich ewentualnych korekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 25.08.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Wpadłam się przywitać Ciekawie będzie oglądać budowanie "u sąsiadów", jestem bardzo ciekawa jak Wam to pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 31.08.2011 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witaj Madzia! Ja sama jestem ciekawa jak to będzie dalej szło. Do tej pory było kilka niemiłych niespodzianek, poślizgów z terminami i wszystko wlecze się starszliwie, ale dalej pozostajemy optymistami i walczymy z przeciwnościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 31.08.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Super projekt Taki prosty i funkcjonalny, ale jednocześnie ma to coś w sobie Najważniejsze że Wam się podoba i w TAKIM domku chcecie mieszkać. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 11.09.2011 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Dzięki. Podoba się nam, bo my prostotę lubimy. Pare rzeczy jest inaczej niż bym chciałam, ale cóż... Najważniejsze, że jest optymalny dla nas w większości aspektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagielon 01.03.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Hej, dzieki za odwiedzinki w moim watku. Przeczytalam Twoj dziennik i sie za glowe zlapalam. Kurcze, albo nie jestem na etapie podobnym do Waszego i wszystko przed nami, albo to wszystko inaczej u nas wyglada. My tez poprzerabialismy wszystko w domku, ale nasza architektka to zupelnie inna bajka... Mieszka gdzies pod Lipskiem, ale byla u nas w domu ze trzy razy, a na etapie projektowania meilowalismy az iskrzylo:P Ona wysylala szkic jednego dnia, dostawalismy to rano, ja poprawialam, nanosilam uwagi, wysylalam popoludniu, albo wieczorem, rano w skrzynce mialam kolejny szkic z naniesionymi poprawkami. To trwalo z dwa tygodnie, kiedy juz nie mialam czego sie przeczepic:P. W miedzyczasie wspolpracowala z geodeta, ktory pojawial sie na naszej dzialce, mierzyl, sprawdzal, wysylal do pani architekt. Byla ze dwa razy na naszej dzialce, zeby sie jeszcze wszystkiemu sama przyjrzec. Przed wyslaniem papierow o pozwolenie na budowe, przesiedziala u nas w domu z 5 godzin , w tym oczywiscie w miedzyczasie przejazdzka na miejsce przyszlej budowy. Potem gotowe papiery, wyslanie, nie brakowalo nic... Tyle, ze moze u nas az nie bylo takich wymagan, jakie byly u Was.. Pozdrawiam serdecznie! A jak u Was teraz? Juz budujecie? Juz wybudowaliscie? Na jakim jestescie etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 16.03.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Witaj Jagielon! Nasza projektanktka to albo totalnie niezorganizowana osoba albo tak jest zawalona robotą, że często-gęsto ma niewyróbki... No ale jak się buduje kilka tysięcy domów rocznie to mogę sobie wyobrazić, że projektanci czasem nie wyrabiają... Do tego doszło, że ja raczej wymagająca jestem i mam konkretne wymagania, które produkują dodatkową robotę, i w takim zestawiniu o spięcia nie trudno. Myślę, że firmy mają trochę inny system pracy. Nasza firma ma kilka dużych siedzib w całych Niemczech, tam się jedzie na rozmowę, wszystko omawia, robi pierwsze poprawki i wybiera wszystko do domu. Potem ewentualne poprawki przez mail albo na następną rozmowę i tak do skutku. Mniejsze firmy zatrudniają pewnie architektów z okolic klienta i wtedy kontakt jest łatwiejszy. No ale coś za coś... Do tego nasze miasto jest specyficzne i tu też były tarcia biurokratyczne. Na szczęście ten etap mamy za sobą, prawie już zapomniałam o wszystkich wpadkach i nerwach. Na szczęście nasz kierownik budowy wygląda na dobrze zorganizowanego, zawsze odbiera jak się do niego dzwoni, a jak nie może to oddzwania tego samego dnia, na maile też odpowiada błyskawicznie. Oby tak dalej było... Opinie o nim też są dobre, oddaje domy przed czasem, co jest dla nas bardzo ważne, bo nie chcemy się budować latami (tak jak nasi sąsiedzi). U nas budowa właśnie ruszyła, w połowie tego tygodnia zaczęły się prace ziemne. W niedzielę pojedziemy sprawdzić co zrobili. Więc jak wszystko pójdzie zgodnie z harmonogramem prac to pod koniec sierpnia budowa będzie zakończona, wrzesień przewidujemy na ostateczną wykończeniówkę i przeprowadzkę. Jak będzie pośliz miesiąc czy dwa to też tragedii nie będzie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 14.04.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Ja rowniez chcialam sie przywitac i bede na biezaco kibicowac i bardzo ale to bardzo podoba mi sie to osiedle nowoczesnych domow.POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.04.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Również się dołączam do oglądających-kibicujacych Fajny domek, fajnie piszesz, i fajne wnętrza się zapowiadają chociaż trochę Cię to nerwów kosztowało;) Mam nadzieję i trzymam za to kciuki, że dalszy etap nie będzie już tak mozolny i problematyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 14.04.2012 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Cześć. Witam Was serdecznie! I dzięki za miłe słowa. Już myślałam, że piszę tak sama dla siebie... Faktycznie trochę nerwów kosztowało nas planowanie, ale teraz już jest etap budowania, efekty prac są już namacalne i powoli idziemy do przodu. W piątek mieli zacząć murowanie ścian, jutro jedziemy sprawdzić jakie są postępy. Nad wnętrzymi głowkuję, bo mamy ściśle określony budżet i mój M stoi na straży, żebym za bardzo nie szalała. Pomysłów mam wiele i teraz muszę jakoś je pomieścić w ramy finansowe. Od poniedziałku zaczynam maraton po studiach kuchennych. I jeszcze parapety muszę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.04.2012 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Super dziennik Czekam z niecierpliwością na rozwój wypadków i podziwiam za cierpliwość w sprawie huśtawki. Co za ludzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 18.04.2012 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Witam Nefer! Najważniejsze, że w końcu ją zabrali... Teraz stoi na ostatniej niezabudowanej działce, ale i tam prace pewnie niedługo się zaczną. Wtedy będą musieli zabrać ją do siebie, tylko będą potrzebowli pewnie do tego dźwigu... Ja też nie rozumiem jak można zbudować wielką huśtawkę w nie swoim ogródku. A rozwój wypadków u nas rozwinął się błyskawicznie i dzisiaj mamy gotowy strop pomiędzy parterem i piętrem. W przyszłym tygodniu ekipa ma postawić ściany piętra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti 1719510133 17.05.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Uwielbiam takie nowoczesne bryły i żałuję, ze sama takiej nie mam :/ - typowy dom piętrowy ze skosami... ale jedno mamy wspólne - małą dzialeczkę, na której stoi dom. U mnie jest to 5,6 ara. I z jednej strony ciesze się z mojego budującego się domu, a z drugiej strony brak prywatności.... a jak Ty na to patrzysz? W każdym razie kibicuję!!!!! i podziwiam, bo naprawdę super wyglądają te nowoczesne "klocki"! zazdroszczę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 30.05.2012 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Witaj beti:)! Dziękuję za miłe słowa. Niestety nasz dom to nie do końca typowy klocek, mamy dwa dachy jednospadowe 15°. W naszym sąsiedztwie wszystkie działki są małe, sąsiedzi po lewej mają po 340m2, największe działki to 560m2. Ale tutaj już tak jest: budujemy w miaście i ziemia jest kosmicznie droga, mała działka to jedyne wyjście jak chce się mieć swój domek. Myślę, że z tą prywatnością nie będzie tak źle... Wszyscy nasi sąsiedzi to rodziny z dziećmi i dzieci są w większości kilkuletnie, więc nikomu raczej nie powinny przeszkadzać hałasy związane z dzieckiem. Będziemy mieli więcej miejsca niż teraz (mieszaknie z balkonem) i żadnych sąsiadów na dole skarżących się na biegające po domu dziecko czy piszczące z radości na balkonie. Nasz kawałek trawnika może nie będzie wielki, ale zamierzam ogród fajnie zagospodarować, obsadzić płot krzakami i jakoś tą minimalną prywatność wyczarować. Jak widać na razie jestem nastawiona optymistycznie, ale jak to faktycznie będzie przekonam się dopiero po przeprowadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 14.06.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Hey, macie jakis opis projektu plyty fundamentowej ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 06.07.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Dobry wieczór,super projekt,bardzo mi się podoba I to osiedle takie spójne kolorystycznie,jak to się mogło udać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts