Turlututu 29.09.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Dziś robią wylewki, więc termin końca budowy zbliża się... Oferta na wy posażenie łazienek też przyszła i już jest do przyjęcia. Poza tym piękna pogoda za oknem i jakoś tak lepiej na duchu się zrobiło. . Da_Lena Lecicie, pedzicie. Ale w sumie na co czekac? To kiedy chcecie sie wprowadzac? Turlututu a moze zalozysz swoj watek? Powoli dorastam do tego. Jak wroce dzis z PL to sie chyba zabiore, bo sporo spraw tu zalatwilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 29.09.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Powoli dorastam do tego. Jak wroce dzis z PL to sie chyba zabiore, bo sporo spraw tu zalatwilismy W takim razie czekamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 29.09.2012 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Turlututu wprowadzić się chcemy jak najszybciej! Wprowadzić się możemy jak zrobimy odbiór domu (od wylewek 6-8 tygodni) i prace wykończeniowe (3-4 tygodnie). Teraz planujemy przeprowadzkę w pierwszej połowie grudnia, żeby przed świętami jakoś się ogarnąć i nie płacić za kolejny miesiąc wynajmu. I jak nie będzie jakiejś obsuwy to powinno się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 21.10.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Ale u Was postepy: Elewacja mi sie bardzo podoba, super zestawiliscie kolory. Wylewek zazdroszcze Juz rzut beretem i bedzie finisz Jak rozwiazaliscie problem, ze za wysoko zrobili wylewke przy schodach? Jaki wybraliscie laminat do gory? Mnie sie ten ciemny bardzo podoba (pewnie dlatego, ze u nas tez bedzie winylowy o zblizonym kolorze ) A w ogole, to nie wiem czemu, ale nie dziala mi subskrybcja Twojego watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 22.10.2012 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 (edytowane) Turlututu wylewki są, rusztowanie zdemotowane i jakoś nic pozy tym się nie dzieje... Schody – temat przekazany do fachmanów od schodów i nie wiem czy coś wymyślili, bo nikt nie dzwonił. Czekam... Laminat będzie jasny. Boję się, że ciemny przytłoczy nam wnętrza, pokoje mają okna od strony zachodniej. Zresztą ja ostatnio w coraz jaśniejszych materiałach wykończeniowych gustuję: białe ściany (co prawda raczej tymczasowo), jasny gres, jasny laminat. A z subskrycją to nie wiem czemu nie działa. Podczytuję Twój wątek, ale jeszcze nic nie napisałam. Obiecuję poprawę. Edytowane 22 Października 2012 przez Da_Lena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 23.10.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Taki zastoj na koncowce budowy jest chyba najbardziej irytujacy. Ale zdazycie ze wszystkim na pewno. Jasny laminat z pewnoscia powiekszy pomieszczenie optycznioe, choc osobicie wole jednak ciemniejsze podlogi. No i podobno nie widac tak kurzu. A na kiedy macie umowiony montaz kuchni? I czy sprzety tez od tej firmy bierzecie, czy w De kupujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 23.10.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Właśnie chodzi o to, żeby wnętrz nie zmniejszać optycznie. Montaż wstępnie mamy umówiony na połowę grudnia. Sprzęty kupujemy w PL, oprócz lodówki, wysyłamy do firmy od kuchni i oni wszystko razem zabierają i montują u nas. Na dniach mam dostać umowę do zaakceptowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.10.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 No to już z niecierpliwością czekam na te wnętrza:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 23.10.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Lena,no cóż mówić,można tylko pozazdrościć i projektu i wykonania,ale też i otoczenia. Jak Ty masz zamiar zrobić prace wykończeniowe w 3-4 tygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 25.10.2012 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Marynata wiem, karkołomne założenie... Ale chcemy przeprowadzić się przed świętami, bo w styczniu duże koszty bądą jeżeli będziemy jeszcze wynajmować. Niestety znów jest opóźnienie, tym razem z ogrzewniem. Okazuje się, że do zainstalowania bojlera potrzebna jest platforma, powinna być zrobiona w naszym zakresie, nasza firma budowlana umywa ręce, bo kontrakt nie obejmuje podłączenia ciepła do domu. Niestety pan od ogrzewania mnie o tym nie poinformował. I ja, naiwna, czekałam dwa tygodnie aż prace ruszą dalej. Ogrzewanie nie ruszy póki bojler nie będzie zainstalowany i odebrany przez technika z elektrociepłowni, a tu mrozy powoli się zbliżają, podłoga niewygrzana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 26.10.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 O kurcze ... niefajnie z tym ogrzewaniem. No i przedewszystkim stracicie cenny czas. No i pewnie zas niespodziewane koszty Ile potrwa zrobienie takiej platformy? Zamowiliscie juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 27.10.2012 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Turlututu dzięki. Platformę zrobię sama, pewnie w jeden dzień, tylko muszą mi dać wytyczne, bo potem mogą kręcić nosem że za nisko albo za wysoko albo coś tam jeszcze nie tak... Spotkanie będzie w środę, ja-kierownik budowy-szef od ogrzewania, i mam nadzieję wszystko wyjaśnić, bo czas ucieka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 27.10.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Aaa, jak sama bedziesz robic, to faktycznie duzop czasu Wam na to nie zejdzie i bedzie mozna ruszac dalej z robotami. A morzy niestety coraz blizej. U nas dzis bylo juz -1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 27.10.2012 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Na szczęście w przyszłym tygodniu ma znów być na plusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 04.11.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Pieknie wyglada Wasz domek! Matko kiedy u nas bedzie tak daleko?..... Ciekawa jestem Twoich wnetrz, moze posiadasz jakies projkety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 04.11.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Da_Lena - i jak postepy? Kiedy instalujecie bojler? Ruszyliscie z robotami ziemnymi i fundamentem pod garaz? Alija - doczekesz sie, przeciez Wy juz tez tuz tuz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 06.11.2012 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Alija dzięki. Wnętrza robię sama, coś tam w komputerze mam, ale ostatnio czasu na uzupełnienie dziennika mało... Turlututu u nas w zeszłym tygodniu sprawa bojlera się wyjaśniła, ofertę na wyposażenie łazienki też w końcu zamknęliśmy. Niestety pan od robót ziemynch wystawił nas do wiatru... W związku z tym, że dwa czy trzy razy przekładaliśmy prace ziemne, z winy naszej firmy budowlanej, to teraz mamy czekać do końca marca, bo wtedy ma wolne terminy... Może coś się zwolni wcześniej, ale gwarancji nie daje... Bez podłączenia do kanalizacji nie można ruszyć z ogrzewaniem i hydrauliką, a bez tego nie ruszą inne prace... Jestem wściekła i załamana... Zima za pasem, znaleźć inną firmę, która zrobi nam prace szybko, nie będzie łatwo i pewnie kilka tysięcy więcej będzie trzeba zapłacić... Czyli szykuje nam się przestój do wiosny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 06.11.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Da_Lena jak znajdziesz chwilke to wklej pare fotek Chetnie popatrze. Ciekawi mnie bardzo kolorystyka Kurcze strasznie mi przykro z tymi podlaczeniami, wiem jak to jest jak cos sie przedluza. Ja jednak mam nadzieje, ze kogos znajdziecie w krotkim czasie. Zycze z calego serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 06.11.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Dzięki Alija. Kolorystyka to u mnie wielka niewiadoma. Tzn. baza będzie monochromatyczna, a kolor pojawi się poprzez dodatki i jako akcenty na ścianach. I pewnie jak się wprowadzimy będzie dosyć surowo, bo zamierzam najpierw trochę pomieszkać i potem, stopniowo, dopieszczać wnętrze. Teraz zastanawiam się czy nie zrobić wężowego WC, bo znalazłam fajną tapetę (w WC nie będzie kafli na ścianach), która idalnie pasuje do podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 06.11.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 zamierzasz calkiem zrezygnowac z glazury? jesli tak, to co bedzie na scianach, bo chyba nie tylko tapeta? No i pochwal sie Twoim znaleziskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts