mariuszr1 11.08.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam, Mam mały problem z wentylacją. Chciałbym zrobić w domu mały pokój kąpielowy, będzie się tam znajdowała jedynie wanna (pomieszczenie nr 2) lecz niestety nie ma tam zaplanowanej wentylacji i brakuje wyjść do komina. Pokoik ten sąsiaduje z właściwą łazienką (pomieszczenie nr 1), gdzie jest wentylacja. I nie wiem, czy muszę robić dodatkową wentylację dla pokoju, czy wystarczy tak jak jest, a może mogę coś innego zamontować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 13.08.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Zostaw jak jest i dopilnuj aby powietrze miało jak krążyć. Balkonowe okna rozszczelniasz - tędy powietrze będzie wchodziło a przez drzwi łazienkowe ( z odpowiednimi otworami będzie przepływało do łazienki i dalej na zewnątrz. A tak swoją drogą wanna, okna balkonowe ... i młoda kobietka - nie opędzicie się od podglądaczy. Będzie też zimno więc kąpiel raczej baardzo oszczędna Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez orko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kotlet1980 15.08.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Najlepszym rozwiązaniem będzie zamontowanie po obu stronach komina wentylatorów z przepustnicą zwrotną. Dość ciche i ładne kupisz za około 60-110 zł. Podejrzewam ,że to rozwiązanie będzie optymalne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 15.08.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Jeśli pod tym pokojem jest jakieś pomieszczenie to przemyśl pod którą ścianą możesz postawić tę wannę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts