Gość isa 10.03.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Stoję przed wyborem klinkieru na cokół domu oraz komin. Ludzie doradzcie mi klinkier w odpowiednim kolorze i z dobrej jakościowo firmy . Dodam, że elewacja będzie piaskowa, a dach z czerwonego brassa. Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasz 11.03.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Wydaje mi się że dobrze wyjdzie komin z tradycyjnego ceglastego koloru.Ja mam na kominie klinkierówkę Jopek. Podoba mi się w niej to że cegły różnią się nieco odcieniami i wyglądają naturalnie - choć są tacy co uważają to za wadę. Wiele osób zaleca stosowanie na komin klinkierówki pełnej, co znacznie podraża koszt w porównaniu do dziurawki. (Ja mam dziurawkę).Cokołu jeszcze nie wykonałem, ale ponieważ ścianę mam dwuwarstwową (ocieplenia też jewszcze nie zrobiłem), zamierzam dać na cokół 5cm styropian+płytka klinkierowa. Firmy jeszcze nie wybrałem, ale chyba Cerrad (najtańsze płytki).Co do koloru cokołu to ja wezmę ceglasty(elewacja biała), ale widzę na zdjęciach w czasopismach że dobrze wychodzę też jaśniejsze kolory, np. piaskowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Wedlug mnie, do czerwonej dachowki --> czerwony klinkier. My mamy szara dachowke --> grafitowy klinkier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 15.03.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Obejrzyj wizualizacje różnych projektów. Może tradycyjny ceglasty. My mamy grafitowy dach, a zatem na cokół i kominy wybraliśmy klinkier piaskowy, a raczej miodowy, melanż. Firma Ekoklinkier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 15.03.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 czy ktoś ma szary dach?jesli tak to jaki klinkier na cokół i komin do tego?Zastanawiam sie nad kolorem piaskowym, ale nie wiem czy dym go nie pobrudzi w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 15.03.2004 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Spójrz dwa posty wyżej: mój i poprzednika, my mamy grafit (inaczej ciemno szary) on ma szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 15.03.2004 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 My dachowke zamowilismy w kolorze ciemny grafit. Okna beda mahon czerwony, elewacje beda bialy, co do koloru klinkieru to jescze nie jestesmy zdecydowani, pewnie grafit, a moze ceglowy. nie wiemy jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 16.03.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Obecnie mam cokół z klinkieru Robena a teraz kupuję dachówkę Braasa ceglastą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts