loskamilos007 12.08.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Witam, chciałbym się dowiedzieć gdzie można znaleźć informacje ile i jaki rodzaj kominów (spalinowe/dymowe/wentylacyjne) należy użyć w zależności od pomieszczenia w domku jednorodzinnym. Z góry dzięki za pomoc.Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 12.08.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, chciałbym się dowiedzieć gdzie można znaleźć informacje ile i jaki rodzaj kominów (spalinowe/dymowe/wentylacyjne) należy użyć w zależności od pomieszczenia w domku jednorodzinnym. Z góry dzięki za pomoc. Kamil ????????????????????????? Szukasz tylko informacji gdzie znajdziesz informacje?... W: necie, w ustawach (prawo budowlane), w rozporządzeniach...tu na forum... ale myślę, że tak obszernie o kominach, to w innym dziale. Tu ew, o systemach kominowych do kominków i pieców na drewno. (A gdzie studiujesz?) (Zauważyłam, że już trafiłeś do kominów) Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez bajanadjembe Bo zauważyłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 14.08.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 A jednak wiedza na temat kominów , taka podstawowa co wentylacyjny a co spalinowy , bardzo często jest zapomniana przez; architektów, wykonawców , kierowników budowy ..i inwestorów . Ostatnio miałem podrząd TRZECH klientów którzy w pięknych wielkich salonach mieli postawione kominy do kominków 14x14 cm:bash:Wszystkie domy są nowe ..duże i posiadają wszystko oprócz dobrych kominów.. Wszyscy wiedzieli że kominy te są do kominków .. tak było na projekcie:sick: Co w takich razach można ? Frezować !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loskamilos007 16.08.2011 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 ????????????????????????? Szukasz tylko informacji gdzie znajdziesz informacje?... Liczyłem na naprowadzenie, gdzie takie informacje przystępnie w jednym miejscu by się zawarły (A gdzie studiujesz?) (Zauważyłam, że już trafiłeś do kominów) Politechnika Gdańska, i tak, sam się zreflektowałem, że nie do końca ten dział co trzeba ustrzeliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 16.08.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Nie przejmuj się, może ci się spodoba ten kierunek i "poczujesz czaczę".W "kominach" coś ci zapodałam, co ściągnęłam z neta na temat kominów.Poszperaj jeszcze.http://manu.dogomania.pl/emot/ok2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loskamilos007 16.08.2011 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Nie przejmuj się, może ci się spodoba ten kierunek i "poczujesz czaczę". Dział w sensie kominki, bo budownictwo mi pasuje jak ulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts