Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przepisy dot. kominków

loskamilos007

Recommended Posts

Witam,

chciałbym się dowiedzieć gdzie można znaleźć informacje ile i jaki rodzaj kominów (spalinowe/dymowe/wentylacyjne) należy użyć w zależności od pomieszczenia w domku jednorodzinnym.

Z góry dzięki za pomoc.

Kamil

?????????????????????????

Szukasz tylko informacji gdzie znajdziesz informacje?...

W: necie, w ustawach (prawo budowlane), w rozporządzeniach...tu na forum... ale myślę, że tak obszernie o kominach, to w innym dziale.

Tu ew, o systemach kominowych do kominków i pieców na drewno.

(A gdzie studiujesz?)

(Zauważyłam, że już trafiłeś do kominów)

Edytowane przez bajanadjembe
Bo zauważyłam...

A jednak wiedza na temat kominów , taka podstawowa co wentylacyjny a co spalinowy , bardzo często jest zapomniana przez; architektów, wykonawców , kierowników budowy ..i inwestorów . Ostatnio miałem podrząd TRZECH klientów którzy w pięknych wielkich salonach mieli postawione kominy do kominków 14x14 cm:bash:Wszystkie domy są nowe ..duże i posiadają wszystko oprócz dobrych kominów.. Wszyscy wiedzieli że kominy te są do kominków .. tak było na projekcie:sick: Co w takich razach można ? Frezować :yes:!!

?????????????????????????

Szukasz tylko informacji gdzie znajdziesz informacje?...

Liczyłem na naprowadzenie, gdzie takie informacje przystępnie w jednym miejscu by się zawarły ;)

(A gdzie studiujesz?)

(Zauważyłam, że już trafiłeś do kominów)

Politechnika Gdańska, i tak, sam się zreflektowałem, że nie do końca ten dział co trzeba ustrzeliłem.