eugenia 12.08.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Witam, czy można kłaść tynki cementowo-wapienne na ścianach nośnych poddasza użytkowego przed ociepleniem ? Nie chodzi mi tu o ocieplenie samego strychu nad poddaszem użytkowym, ani o ocieplenie skosów dachu na samym poddaszu. Chodzi mi o to, że po położeniu dachu są u mnie aktualnie szpary pomiędzy ścianami nośnymi a krawędziami dachu (zwłaszcza przy murłatach ale i trochę przy szczytach koło kanałów wentylacyjnych). Rozumiem, że w tych miejscach powinien być położony styropian, żeby nie było mostków cieplnych. Zatem, czy tynkowanie ścian nośnych i kolankowych, nie powinno się odbyć dopiero po położeniu tego styropianu ? W przeciwnym wypadku, będzie trzeba ponownie później tynkować styropian ? A może to się robi dopiero przy okazji ocieplania samego dachu ? Proszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts