skorpionka 11.03.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Poradzcie proszę,jaki środek owadobójczy na mszyce,nie niszczy roślin?W zeszłym sezonie mszyce zaatakowały moje nasturcje-po opryskaniu piriflorem,kwiatki padły-a ja tak bardzo lubię nasturcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 11.03.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Poradzcie proszę,jaki środek owadobójczy na mszyce,nie niszczy roślin? W zeszłym sezonie mszyce zaatakowały moje nasturcje-po opryskaniu piriflorem,kwiatki padły-a ja tak bardzo lubię nasturcje. Wydaje mi sie że najlepszy jest Pirimor - sądząc po nazwie ten Twój Piriflor może mieć ten sam lub podobny skład chemiczny. Jeżeli kwiaty padły to być może stężenie było za wysokie albo robiłaś oprysk w pełnym słońcu i kwiaty jako najwrażliwsze zwiędły od szoku termicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesek 11.03.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Podam przepis który stosuje moja mama w domu : rozrywa kilka papierosów ( im gorsze tym lepiej ), zalewa to świństwo gorącą wodą i czeka jeden dzień aż sie to dobrze zaparzy ( trzeba uważać żeby nie pomylić tego z mocną herbatą ). Potem tytoń odcedza i spryskuje zaatakowane roślinki. Mszyce padają lub uciekaja a kwiatki są dalej piekne Lesek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 11.03.2004 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Dziękuję za rady-bardzo zainteresował mnie sposób z tytoniem-z pewnością zastosuję tę metodę.Opryski robiłam wedle obowiązujących zasad-rośliny nie były nasłonecznione w czasie zabiegu,prawdopodobnie preparat był zbyt mocny dla delikatnych kwiatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weyn.rob 12.03.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Mamy XXI wiek i opowieści o tytoniowych metodach są chyba z innej epoki Oczywiście że Pirimor!!!dobrze zastosowany nie powinien zaszkodzić roślinom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.03.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Słyszałem, że skuteczne jest obsypanie roślin popiołem ze spalonego drewna.A co do wieku XXI i preparatu Primor, to nie wykluczone, że jest to zwycajny tytoń lub też coś podobnego rozpuszczone w wodzie z tą tylko różnicą, że wykonano to w warunkach przemysłowych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weyn.rob 15.03.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Słyszałem, że skuteczne jest obsypanie roślin popiołem ze spalonego drewna. A co do wieku XXI i preparatu Primor, to nie wykluczone, że jest to zwycajny tytoń lub też coś podobnego rozpuszczone w wodzie z tą tylko różnicą, że wykonano to w warunkach przemysłowych. Pozdrawiam Wowka zapewniam cię że pirimor nie ma nic wspólnego z tytoniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martado 17.03.2004 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Na rośliny ozdobne polecam Aztec 140 EW działa super bo jest środkiem układowym i nawet jeśli nie spryskamy bardzo,bardzo dokładnie to mszyce i tak szlag trafi .Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts