BasH 09.04.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 No ładnie działacie, ładnie - ehhhh... przypomniały się hektolitry potu wylane w tych etapach. pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.07.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 to ja bym sie uśmiechnął odnośnie tej cegły, konkretnie jakiś kontakt, faktycznie kl20 pije dużo mnie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 18.07.2012 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) Edytowane 10 Lipca 2016 przez rkowal79 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.08.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Witam przyszłam z rewizytą Podziwiam Wasz zapał i samozaparcie w samodzielnym budowaniu Będę kibicować Budujecie się w cudnej okolicy (mam rodzinę koło Chojnic i dawniej praktycznie byliśmy tam w każde wakacje) Wysłałam już do Ciebie mail ze zdjęciami i cenami jaki płaciliśmy za dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 14.08.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 No, słów mi brakuje z podziwu! Pozdrawiam Drugą Połowę Pomarańczy i Kierowników, w ogóle caaałą Rodzinkę! (Tylko jedno mnie zastanawia, ale może niepotrzebnie o tym myślę teraz. Będę śledzić i w razie czego...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 15.08.2012 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Edytowane 10 Lipca 2016 przez rkowal79 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.08.2012 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Znów zamówiłem 2 triy tej cegły, dzięki za kontakt Budowlańcom sie cegła podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 15.08.2012 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Edytowane 10 Lipca 2016 przez rkowal79 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 15.08.2012 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Edytowane 10 Lipca 2016 przez rkowal79 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 15.08.2012 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Edytowane 10 Lipca 2016 przez rkowal79 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.08.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Szacunek za wykonaną pracę, kłaniam się w pas. Chyba mamy nowego mistrza na forum. Dach i komin, pierwsza klasa...zycze, by starczylo sił do konca Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.08.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 W jednym zestawie są 22 palety, do tej pory tirów opłaconych mam 3szt będzie drugie tyle. Nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość w razie czego. Wg mnie i nie tylko cegła jest super i w ogóle nie ma sensu jej porównywać z niektórymi naszymi cegłami (no chyba że z klinkierem). Ile więc tirów już zamówiłeś?? ile palet jest w 1 zestawie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 15.08.2012 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Edytowane 10 Lipca 2016 przez rkowal79 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 16.08.2012 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) MSU. Zmieniłem zdanie. Mogę być MISTRZEM ale jest 1 warunek. Równocześnie Ty też się nim ogłosisz, BASH budujący się po sąsiedzku, Kalio spod Torunia, Antki spod Poznania, Pionierzy ze Śląska- ci to wywalili strop poddasza żelbetowy na skosach, Kwitko spod Konina, Inż z Pomorza, Verterix z Kaszub i inni odważni budujący samodzielnie których nie wymieniłem a mieli wcześniej z murarką do czynienia tyle, co Kopernik z odrzutowcem. W przeciwnym wypadku nie zgadzam się haha. Chcę być taki jak Wy - zwykli z patrzący kolorowo na świat albo jak to zwykle mówię (szary żuczek) :) Podsumowując zdecydowana większość tej grupki to Pomorze i Wielkopolska. Ciekawe dlaczego? Tylko Ty z dalekiej gwiazdy jesteś haha Jest nas coraz więcej - Netbet - cedryk (LOKOMOTYWA SAMOROBÓW) oraz wagoniki do których dołączają następne: - Bash - M02a, - Inż - sójka II, - Musi się udać - , - Tomasz Antkowiak z żoną - TK12, - Fenix2 (Pionierzy - Feni - Kalio - - Verterix - starosta - Kwitko - Z162 - Conrad&Beata - barwny - aDw, - Artix - bursztyn, - Front247 - Z7 - Ahya, - sylwkali - kajmanxxl, - madric - lote, - michal_mlody, - zibi465 - Tymek, - Dorotti123 - sami budujemy nasze gniazdko, - Rafał1983 - dom w kardamonie, - Bullifreq - Przytulony do zbocza Dagmary & Marcina no i My już od 03.2011r - rkowal79 i nasze M131 byli też wcześniej - aldam1 - Andre59 - pbloch, - bladyy78, - PeZet - bellino, - r-32, - jamaju, - pierwek, - anzys, - bigrw, - anetina, - zibi5 - chatka puchatka, - Kodi_Gdynia, - K160, - Kamila i Marcin - dom w daliach4 Kurcze ale lista, troszkę się naszukałem ale znalazłem. Chętni budujący samemu dopisywać się do listy. PS. już nie chcę być mistrzem. Edytowane 10 Września 2012 przez rkowal79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 17.08.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Szeregowy artix1 melduje się Dzięki za odwiedziny u mnie. Twój dziennik "przeryłem" calutki jakiś tydzień temu. Przeryłem, poczytałem, poogladałem iii...? Wielki brat jest pod ogromnym wrażeniem! Przegladam i podziwiam codziennie różniaste dzienniki "samorobów", które są nalepszym źródłem wiedzy. Szkoda tylko, że "miszczu" Netbet zakończył już swój dziennik, od niego zacząłem poważnie myśleć o budowie swojego domu. Może kiedyś znowy coś zacznie budować ?!. Miło popatrzeć na ciężką pracę .Nie wszystko da się zrobić samemu ale jak widać na załączonych obrazkach można wiele. Pozdrawiam i życzę duuużo zdrowia . ps.Buduję w okolicach Inowrocławia. (czuj się obserwowany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 17.08.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Lista super! Postarałeś się A wiesz że niektórych osób w ogóle nie znam. Muszę szybko nadrobić zaległości, toż to przecież nie wypada tak w nieświadomości żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 17.08.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Witaj od rana czytam twój dziennik i muszę przyznać ci wielki szacunek za wkład pracy łatwo nie było ale świetnie dajesz radę dobra robota , nie wiem gdzie to wino będzie u ciebie w piwnicy ale głośno nie mów gdzie bo może być dużo chętnych na tą piwniczkę winną pozdrawiamy i kibicujemy z Torunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 18.08.2012 04:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Lista super! Postarałeś się A wiesz że niektórych osób w ogóle nie znam. Muszę szybko nadrobić zaległości, toż to przecież nie wypada tak w nieświadomości żyć Kilka osób było w temacie MISTRZA NETBETA o samodzielnej budowie domu sprzed 3 lat. Część z nich dzienników nie ma ale murowali ,,rodzinnie". Ostatnio kilka osób dołączyło do samorobów pewnie czytając dziennik Netbeta :P lub kogoś z nas. Ja nadrabiam teraz zaległości bo mam chwilkę czasu. W domu od rana do nastania ciemności na budowie (tj od 7:00 do 21:00-21:30). Dzień krótszy się robi więc od 25 sierpnia jupiter HPI 400W uruchamiam podobnie jak rok temu przy budowie komina (taki z palnikiem metalohalogenowym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 18.08.2012 04:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Witaj od rana czytam twój dziennik i muszę przyznać ci wielki szacunek za wkład pracy łatwo nie było ale świetnie dajesz radę dobra robota , nie wiem gdzie to wino będzie u ciebie w piwnicy ale głośno nie mów gdzie bo może być dużo chętnych na tą piwniczkę winną pozdrawiamy i kibicujemy z Torunia Witajcie . Piwniczkę zawsze można zakluczyć a klucz..... zjeść haha. Wino będzie stało w gąsiorkach na półeczkach lub leżakować w butelkach Oczywiście będę wiadrami kurz nosił i kichał na niego aby butelki zrobiły się conajmniej 100-letnie hahahah Tak naprawdę to półeczki na leżakowanie będę robił bo desek na budowie podd dostatkiem. Piwniczkę pierwszą do użytku oddam bo pierwszą zacząłem murować - inaczej się nie da :) I tak dużo osób z wioski widzi i wie że mam winorośl na działce na wino i do konsumcji (około 100 odmian) więc żadna tajemnica. Najgorzej jak ksiądz się zainteresuje bo oni mają niespozyty apetyt ;p;p Najwyżej zostanę Panem wg powiedzenia Pan, Wójt i Pleban..... hahah. żartuję oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 18.08.2012 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Szeregowy artix1 melduje się Dzięki za odwiedziny u mnie. Miło popatrzeć na ciężką pracę .Nie wszystko da się zrobić samemu ale jak widać na załączonych obrazkach można wiele. Pozdrawiam i życzę duuużo zdrowia . ps.Buduję w okolicach Inowrocławia. (czuj się obserwowany ) Witam kolegę. Najlepiej jest jak jeden muruje a pięciu się patrzy hahahah żartuję Dosłownie samemu to nie da się wszystkiego ale całą budowę systemem gospodarczym bez żadnego fachowca da się (kierownik musi być oczywiście). Przy podpisywaniu zleceń, kierowca śmiejąc się poinformował nas łaskawie, że dostaliśmy beton B-37! No nieźle. Chłopy prawie zeszli śmiertelnie na tamten świat , a ten nawet słowem nie pisnął. Już wiem dlaczego dostałem zamówienie od samego rana. Teraz mam najmocniejszy "chudziak" w tym kraju . Beton jak na filary wiaduktów. Teraz tylko płytki i posadzka gotowa po której czołgiem będziesz mógł jeździć. U nas najmocniejszy to B-25 i ciężko w nim wiercić otwory. Tylko młotek udarowy daje radę. U ciebie to chyba tylko hydrauliczny otwór wybije :P Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts