Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poga-duś-ki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oplułam się herbatą 2x - najpierw na hasło "słodkie" (no rzeczywiście ten epitet jakoś się nie łączy) potem "ortopedyczne" :rotfl:

buciory fajne, ale hardkorowo wysokie (i nie mówię tylko o wysokości obcasa, całe są wysokie). ja bym w nich 2m dobiła coś mi się zdaje :)

a moje takie, też pokaże - tu wyglądają niepozornie, ale obcasik to najuczciwsza '11'.

55240811551var2_ai11_look-item-zoom.jpg

Edytowane przez duś

dus, a kto powiedzial, ze tf musi widziec ich cene:stereo:

no ktoś musi za nie zapłacić przecież :D

a lampa fajna, wpisuje się w pierwotny nieco romantyczno-nowoczesny klimat. tylko jak to zwykle mam obawy, żeby nie trąciła tandetą (w lm jest takie coś podobnego, co na metalowym stelażu ma takie jakby paciorki jarmarczne z plastiku ponaklejane - kosztuje ok 300 zł i jak sobie pomyślę, że miałabym dać niemal 2,5x więcej za tego typu wynalazek, to w ogóle sobie głowy nie zawracam i daruję temat w zarodku).

no i nie wiem, jak się sprawdzą "gołe żarówy"... macie jakieś doświadczenia w tej materii? (ma być w sypialni, że chciałabym tam światła reflektorowego, ale główne oświetlenie musi być na tyle jasne, żeby móc w najdalszym kącie szafy wynaleźć skarpetki).

ja mam już nieco zużyty stosunek do tych lamp...sorki za szczerość :oops:..sama mam "taką, ale inną";)

kupiliśmy ją jeszcze do sralonu w starym domku. tylko nie chciałam takiego dosłownego "neobaroku" i kupiłam czarną z paciorkami.a teraz wisi w sypialni właśnie, pościągałam paciorki i zamontowałam na żarówach czarne klosiki. u Ciebie widziałabym coś bardziej ( znowu przepraszam) ambitnego....salonik Ci poszedł tak ładnie, nowocześnie...

Edytowane przez aricia

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=73572

to wizja pierwotna.

ściany są w podobnym pudrowo-brudno-fiołkowym kolorze. szafa to biały lacobel w brązowej ramie, łóżko - vento e z beds.pl w orzechowym wybarwieniu.

brakuje mi do tego komody (coś z półkami, na nóżkach, długie na 2m), stolików nocnych (makabra jakaś, bo łóżko jest bardzo niskie), oświetlenia. chciałabym mieć zasłony jak ta tapeta/tkanina z inspiracji.

blog rokoko znam, ale za linki do pozostałych pięknie dziękuję :)

no taaaak, ale na razie za dużo chyba "chciałabym" i "coś takiego jak",żeby kupować tak definiujące dodatki, jak ten żyrandol.

dokładnie tak jest. w głowie jest jakiś plan, ale ciągle bardziej kusi wykańczanie tych bardziej reprezentacyjnych części mieszkania. w szafie się na razie mieścimy, więc ten sideboard wymarzony nie jest bardzo, bardzo pilny. bardziej brakuje nam chwilowo stolików nocnych bo co 3 dni wygrzebujemy spod łóżka książki, zegarki, kolczyki i inne takie wynalazki.

ta fotka to tylko inspiracja, jakaś wskazówka a propos kolorów (i tak odrobinę zmodyfikowana, bo z racji jednolitej sciany postawiłam jednak na ciemny brąz w meblach), jakiś pomysł na to jak mogłaby sypialnia wyglądać. chciałabym, żeby była delikatna, ale elegancka, no i raczej jednak nowoczesna (choć bez przeginania), żeby pasowała do tego, co za ścianą :)

hahaha

swoje emu musiałam już wypierdziulić, bo swoje już wysłużyły i się zastanawiam czy ponowić zakup czy może rubberducki się lepiej sprawdzą na wszelkich kuligach i tym podobnych ekscesach. jak się podzieliłam "zdjęciem" z ministrem finansów, to usłyszałam "co kur..., kaczki-ortopedki?!" a potem się przez 2 kwadranse tarzał ze śmiechu.

chyba je cichcem będę musiała kupić :)