Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poga-duś-ki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kurde dziewczyny, pomocy, bo mnie przerażenie naszło.

cześć moich okien wychodzi na zadrzewioną i zakrzaczoną skarpę. ilekroć je uchylam następuje zmasowany atak jasnych muszek, takich z dluzszymi skrzydelkami i czulkami (taka chuda ćma). poza tym na ścianach mam masę czarnych kropeczek, jakby te muszki nasrały brzydko mówiąc.

dziś mi moja przyjaciółka uświadomiła, ze to mogą być mole (?!)

ale jak to? sądzicie, ze tak może być? skąd one się biorą, kurcze, przerażenie mnie bierze jak sobie pomyśle ze wpierdzielaja mi moja kanapę... fak!

ja wywaliłam wszystko z szafki z makaronami, ryżami, kaszami, owocami suszonymi itp!!!umyłam szafki wodą z octem, wypsikałam waniliowymi perfumami do wnętrz, poukładałam goździki i poprzyklejałam wewnątrz każdej szafki lep na mole spożywcze. w mało widocznym miejscu w kuchni wyłożyłam jeszcze dwa takie lepy. to było po tym, jak ugotowałam tortellini i w garnku wypłynęło mi kilkadziesiąt białych robaczków...a opakowanie od pierożków było szczelnie zamknięte!!!! te larwy potrafią przegryźć nawet folię...i żywią się niemal wszystkim, oprócz soli, chyba...

to paskudztwo można łatwo przywlec ze sklepu. a przez okna wpadają nie z krzaków, tylko od sąsiadów... pogadałam kiedyś z sąsiadką, pokazałam jej mój lep, już z "lokatorami"... a ona przyznała, ze u niej w domu też są , tylko ona myślała, że to mole ubraniowe. od jakiegoś czasu mam spokój. ale zdarzało się jeszcze latem, że wieczorem wpadały mi przez okno !!!!!!!!

o maj fakin gad

to co u mnie atakuje jest dużo jaśniejsze, takie beżowo-zielonkawe. w mieszkaniu fruwaly tylko dwa (zwiedzają miejski system wodociągowy chwilowo). tylko co uchyle okno, to kuzwa atak niczym szarancza... to możliwe żeby one czekały tylko na swój moment? mieszkały na drzewach i siup jak zaczynam wietrzyć?

kurna już sama nie wiem - szafki wymylam, nic niepokojącego nie zauważyłam ale i tak wszystko co nie w sloiku trafiło do kubla... od wczoraj raid w kontakcie na wszelki wypadek... kurde kurde

stary mówi żeby olac i uznać te 2 (i nieco wiecej w sezonie okien otwartych non stop) uznać za parszywe meszki, bo przeze mnie w domu capi jak w fabryce octu. i jest gotów przywieźć mi poradnik młodego entomologa dla urojenia nerwów

eh jak ubije kolejnego gnoja to wam zwłoki pokaże (niczym Saddama), może sie lepiej znacie :/

już wiem, co to - tj. chyba wiem, bo entomolog ze mnie żaden.

to siatkoskrzydłe - złotooki zwyczajne - gówienkowate muszki, żyjące w okolicy drzew i krzewów, zżarające mszyce, więc pożyteczne. na zimę poszukują ciepłego miejsca, żeby przytulić dupkę (odwłok?) i przeczekac aż warunki będa znow wiosenne.

a wyglada to tak (zdjęcie ukradłam jakiemuś panu fotografowi z neta)

377.jpg

p1090525-1dx.jpg

czyli chyba uf

łeeeee....a ja już działa antymolowe szykowałam http://emoty.blox.pl/resource/502.gif !!!!

dziękuj bogu, kochana, bo to, to chyba tylko wizualnie może Ci drażnić...a dwie sztuki plagi nie czynią ;)

u mnie, póki co ( odpukać), z molami mam spokój !!! nawet mój Młody biegał z wrzaskiem po domu" mama pać, niedobji motijek !!!!"

no odpukać, na razie nowych nie widzę, choć raida już zlikwidowałam. w mieszkaniu ich nie ma, choć jak tylko uchylam okna od strony drzew - no kuźwa one chyba mają magnes w dupkach. w każdym razie ulżyło mi, że one po prostu chcą się w ciepłym przekimać a nie robić coś złego (swoją drogą te paskudki (widziałyście te upiorne wielkie ślepia) bardzo często fruwają koło źródeł jasnego światła, jak ekran laptopa http://emoty.blox.pl/resource/502.gif