duś1719506024 09.01.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 toś mi ćwieka zabiła... obrazek mam w głowie, a nie w formie zdjęciowej ale zaraz coś namierzymy trochę chyba zbyt mdłe ale w moim wnętrzu mogłoby wyglądać fajnie - mam jaśniejsze ściany i kanapę, mniej dupereli dookoła okna. te mi się podobają, choć oczywiście do tych postrzępionych kółek podchodzę z dużą dozą ostrożności. po pierwsze dlatego, że ich większa część byłaby u mnie i tak za kanapą (niewidoczna), po 2 - nie wiem czy nie są aż nazbyt ekstrawaganckie. i to mi się podoba. klasycznie. ponieważ mam nadbudowę karnisza z g-k, dokładnie takie upięcie mnie interesuje (oczywiście nie tak gęste jak tu). po sąsiedzku jest firanka z przezroczystej organzy, myślę, że równe "brzuszki" ładnie zrównoważą marszczoną firankę z dekorii nie mogę wrzucić zdjęć, bo forum mówi, że za duże, ale myślałam o czymś w kierunku kolekcji Bellagio (w szarościach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 11.01.2012 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 ah ah dziewczyny jaka radość! normalnie się nie mogę opanować i gęba mi się od 9:15 nieustannie cieszy. pojechałam po zasłony do salonu. no i oczywiście wszystko było mega, mega średnie, więc nic nie wybrałam. ale jak tylko weszłam do sklepu... wow... zobaczyłam przecudną tkaninę - tło jest w kolorze szampana a nim delikatne kwiaty w zdecydowanych kolorach - piwonii, pomarańczu, żółci plus kilka zielonkawych akcentów. nasuwa skojarzenie z japońskimi malowanymi jedwabiami. no z marszu się zakochałam... przepadłam po prostu... już żadna inna tkanina dla mnie nie istniała... delikatna, elegancka, niepowtarzalna. no i cena bardzo akceptowalna. wprawdzie do sypialni planowałam coś cięższego i bardziej glamourowego (marzy mi się eleganckie romantico) i raczej w ciemnej tonacji... no przecież nie przeżyłabym bez tej tkaniny. tylko czy ten mój delikatny fiolet na ścianie się nie pogryzie? za 2 tygodnie będę mieć to cudo w oknie najwyżej przemaluję ścianę dostałam na to oficjalne publiczne przyzwolenie hehe ale się cieszę! jaaaaaaaaaaaaaaa (pomijam że poszłam prawem serii i zrobiłam dziś mega wielki szoping ciuchowy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 12.01.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 gratulacje!!! tylko czemuż Ty foci nie cyknęłaś, hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 12.01.2012 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 no właśnie się sfrajerowałam strasznie, nie mogę sobie wybaczyć... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.01.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 nosz!! już ja Cię Duśka przypilnuję, pamiętaj 26 stycznia masz termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 15.01.2012 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 hehehe yes ma'am! w tej chwili siedzę i wertuje temat oświetlenia. bo przez te cudne firany koncepcja sypialni mi się nieco odmieniła. odchodzę od czerni, ale ostatecznej koncepcji jeszcze nie mam... kombinuję. dalej kuszą mnie kryształki. choć najbardziej na świecie to bym chciała taki oryginalny starodawny patynowany kryształowy żyrandol. odpada ze względu na cenę oczywiście - nie szukam nic gigantycznego (sypialnia ma 11-12 m2) a i tak wszelkie moje internetowe poszukiwania utwierdzają mnie w przekonaniu, że musiałabym mieć na ten cel 5-cyfrową kwotę, o jakiej mogę co najwyżej pomarzyć. chcę się w tysiaku zmieścić.chodzi mi po głowie coś transparentnego (to ma być górne światło, umożliwiające wyszperanie czegoś w szafie) ale nie powiem - uderzając bardziej w sielskie nastroje, zaczynam trochę błądzić. z drugiej strony ma być elegancko, a nie nazbyt wiejsko. już sama nie wiem, gdzie jest ten złoty środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.01.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 dusiu, to znaczy, ze tamte fotki nieaktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 16.01.2012 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 no dalej by mi pasowały te stoliki i lampka tylko za 1/3 ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 16.01.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 to czekamy na firaneczki - i kurcze wieksza radosc niz z eamsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.01.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 buuuu, no i nie ma fotek:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 16.01.2012 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 zasłonki się jeszcze szyją. powinny być na początku przyszłego tygodnia, na koniec obecnego przy dobrych wiatrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.01.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 no to czekamy:wiggle: dusiu, cos Cie mało ostatnio na forum...Pozdawałas juz wszystkie mozliwe (i niemozliwe;)) do zdania egazminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 16.01.2012 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 te egzaminy, o których myślisz - tak, ale to jeszcze nie wszystko - jeszcze w moim życiu dwa hardkory, ale to dopiero za jakiś roczek, może nieco później a tymczasem zarobiona jestem po same uszy. ludzie chyba z nowym rokiem poszaleli - ciągle coś ktoś ode mnie chce, komuś jestem potrzeba, ktoś ma biznesik. w ubiegłym tygodniu nie wróciłam do domu przed 22 (a wychodzę koło i powiem szczerze, że nie pamiętam już kiedy poszłam spać przed 2. nie, urlopu po drodze nie było. hopefully, jeszcze ten tydzień będzie taki totalnie dziki, a potem w końcu odrobina oddechu. na forum bywam, ale w większości na milcząco - podczytuję was i śledzę, ale często na komórce (bo po powrocie do domu już mi się komputera odpalać nie chce), a tam wiadomo - ani wiele nie widać, ani pisać niewygodnie poza tym ostatnio mnie trochę dołek złapał, również wykończeniowy - same wiecie, zastój - brak pomysłów, brak kasy, brak chęci, brak czegoś ładnego... pewnie dlatego tak się jaram tymi zasłonkami hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riciontko 18.01.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 witam. Prosze o rade odnosnie zabudowy karnisza. Znalazlam wczesniej watek w tej sprawie i pomyslalam ze zapytam:) Jakie wymiary ntej zabudowy i jak ją wykonać krok po kroku? Jaka szyna lub karnisz i w koncy czy nie jest klopotliwe upinanie zaslon w tej szparce? dziekuje za szybka odpowiedz pilne:) Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 18.01.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 riciontkono offence, ale o dekoracji okien są ze 3 wątki i w każdym z nich opisałam dokładnie jak obudowana g-k jest moja szyna przysufitowa. jak poszukasz, znajdziesz też zdjęcia. tak więc w tym miejscu dodam tylko - nie upinanie zasłon nie jest ani trochę kłopotliwe, choć wieszanie mojej 3,5 m firanki jest całkiem konkretnym ćwiczeniem bicepsów. poza tym, jak poczytasz "branżowe" wątki to się dowiesz, że listwa nie jest montowana przy samej zabudowie, żeby zasłony się ładnie układały (żeby się fałdki nie spłaszczały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.01.2012 23:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 tak tylko szybciuchno, bo nie wytrzymam są... wiszą... wyglądają bosko pokoju przemalowywać nie muszę - w świetle zarowkowym kolor tła jest o pół tonu jaśniejsze niż moje ściany (stary skomentował, ze gdyby nie wiedział, pomyślałby że zasłony z próbnikiem producenta farb wybierałam ależ jestem z siebie dumna hyhy). materiał okazał się bogatszy niż go zapamietałam (pewnie kwestia zmarszczenia), ale wzór nie jest krzykliwy. nawet tymczasowy dywan nagle zyskał na atrakcyjności, no i te kwiaty w kolorze piwonii idealnie zgrywaja się z narzutą najbardziej się jednak cieszę, że tym samym wyznaczylam definitywnie kolorystyke mojej sypialni i nagle wszystko mi się poukładało w głowie, w końcu wiem jak ona będzie wyglądać! zdjęciami uraczę was jutro, bo surfuję z komórki, a poza tym każą mi światło gasić (a ja tam bym sobie jeszcze na moje cudeńka popatrzyła...hehe). próbki bedą tu, reszta jak zwykle w galerii. dobranoc więc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.01.2012 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 niech Ci będzie i tak masz czas do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 25.01.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 juz jest "jutro" dawaj foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 25.01.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Da-waj fo-ty !!!! Da-waj fo-ty !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 25.01.2012 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) forum mi tu coś z dodawaniem obrazków naknociło (z kompa nie mogę, bo mi chce jakieś grupy tworzyć), więc spróbujemy linki wrzucić (że niby za duży) za dnia... http://i53.tinypic.com/maaq80.jpg i w nocy... http://i41.tinypic.com/2zgso3m.jpg Edytowane 25 Stycznia 2012 przez duś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts