Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poga-duś-ki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zmienia się, zmienia, choć strasznie powoli. trzysta miliardów spraw jak zwykle na tapecie, więc zmiany nie postępują tak jakbym sobie tego życzyła.

te twoje bufetowe rozważania śledzę - i nawet przez ciebie znalazłam na allegro coś co mnie zachwyciło i przystąpiłam do licytacji. póki co 400 zł, na bank podskoczy, ale jakby się pewien antyk w okolicy 1.500 zatrzymał, to bym go przytuliła bez zająknięcia w ogóle. bo taki bardziej klimatyczny ma być w sypialni (tak, zdradzam duński design, no ale zadziałał efekt wow).

salonowiec ma 76-77 cm wysokości. strasznie mi się jego kolor podoba i ta stalowa belka. niezmiennie, czyli zakup trafiony :)

• 2 weeks później...

Kochani, rusza nasza forumowa akcja : "Zajączek dla Frania"

Franio,

http://images40.fotosik.pl/1473/b25f65fdfc715948m.jpg

to wspaniały i dzielny Chłopiec, który zmaga się z Potworzastym- nieuleczalną dziś chorobą genetyczną- SMARD1. Jest bohaterem bloga pisanego przez swoją Mamę:

mojsynfranek.pl.

Nasza akcja, na początku miała polegac na zbiórce pieniążków na remont łazienki dla naszego niebieskookiego Dzielniaka, ale ponieważ Franio jest podopiecznym fundacji, możemy zrobić to tylko poprzez wpłate na subkonto fundacji, co wbrew naszym obawom, nie jest złą wiadomoscią. Forumowicze-to jest, my w tytule wpłaty wpisujemy:

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”

Bank BPH

15 1060 0076 0000 3310 0018 2615

tytułem: 13984 Trzęsowski Franciszek – darowizna na pomoc i ochronę zdrowia/murator/nick np: emiranda

i wówczas nasze pieniązki zostaną zliczone przez fundacje, a kwota podana na Blogu

Mama Frania zobowiązuje sie do podania konkretnej kwoty przypisanej danemu nick'owi. Wiec, jak widzicie nasza wspólna akcja ma bardzo duży sens.

Mama Frania, dziękowała nam jeszcze przed rozpoczęciem akcji:

"Forumowiczom z Muratora już dziś dziękujemy za chęć i zryw do pomocy."

Franio, trzymaj kciuki za swoje Muratorowe Ciocie i Wujków!

Akcja "Zajączek dla Frania" kończy sie we wtorek-10 kwietnia

Edytowane przez emiranda

Niech zmartwychwstały Chrystus oświeci drogi codziennego życia

Obdarza błogosławieństwem i pomaga życie czynić szczęśliwym.

Pogodnych i ciepłych

Swiąt Zmartwychwstania Pańskiego

Życzy Ala z Rodzinką

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQD5uEAmOTdlrDBfHuk6pXIGQ_OsmZXLFJwJFWmZcxO-Re4O7co

Drodzy forumowi Przyjaciele, Znajomi i Nieznajomi,

życzę Wam Świąt pełnych wytchnienia i mimo wszelkich przeciwności pogody - w pełni wiosennych,

podzielcie się jajeczkiem, pośmiejcie nad mazurkiem, powzruszajcie z dynguskiem,

ale przede wszystkim - bądźcie razem, ze sobą i niech dla Was te Święta przyniosą wyjątkowość.

http://data.whicdn.com/images/23938654/il_570xN.314806864_large.jpg

katar tradycyjnie potrzebował tygodnia żeby sie wyprowadzić.

a nadmiar roboty ciężko odepchnąć jakoś dalej, choć i w tej materii poczyniłam postęp - abstrahując od właściwego urlopu, na który sie w tym roku wybiorę, postanowiłam pojechać z rodzicami na wakacje. mam zamiar leżeć na plaży i paść się w restauracji. poza tym ululać się co wieczór likierkiem i na tym planowana aktywność fizyczna winna się zakonczyć hehe

a nadmiar roboty ciężko odepchnąć jakoś dalej, choć i w tej materii poczyniłam postęp - abstrahując od właściwego urlopu, na który sie w tym roku wybiorę, postanowiłam pojechać z rodzicami na wakacje. mam zamiar leżeć na plaży i paść się w restauracji. poza tym ululać się co wieczór likierkiem i na tym planowana aktywność fizyczna winna się zakonczyć hehe

Z rodzicami na wakacje ? troche mnie zaskoczyłaś ? Sama, czy z nieM.?

A tak a propos leżenia na plazy, to ja adhd mam i wolę ruch niz leżenie, chocby kapiel (a wlaściwie plywanie) w morzu :)

A likierku na ululanie tez nie polecam, choc uwielbiam Baileys z lodem niebo w gębie, tylko później żoładek boli od nadmiaru :(

Czy Ty czytałaś o 18 maja? Jakaś cisza w eterze ?????????????

urlopy w tym roku muszą być 2, bo od 3,5 roku nie było żadnego, a przełom 2012/13 wymaga naładowanych baterii. tak więc jeden z niemężem, a drugi z rodzicami, bo m ma podróż służbową jak zwykle w ciepłe kraje (on ma fajnego szefa, fajną firmę i przynajmniej raz w mies kilkudniową służbówkę, a służbówki fajne - a to japonia, a to meksyk, a to rpa...). skoro mogę w tym czasie zrobić się na skwarek to czemu nie :D

(ja też generalnie z tych ruchawych, ale obawiam się, że jak zalegnę, to pozostanę niewzruszona hehe)

No to zazdroszczę nieM, tez bym tak chciala, ale wiesz mojemu M podróże sluzbowe nosem juz wychodzą, wolałby tu w Milanówku na tarasie siedzieć. Wszystko do czasu. Dzisiaj moj pół wieku własnie skonczył a w domu dopiero o 21 był, co prawda tylko Pragę "zwiedzał" po raz setny, ale podróże wcale go nie rajcują :(

No to sama jestem ciekawa tego urlopu z rodzicami ja swój ostatni z rodzicami spedziłam jak miałam 22 lata i niezbyt zadowolona bylam. :(

eeeeeeeeeeej

http://www.lampyabc.pl/82-190-thickbox/italux-lampa-wiszaca-stratum-v-2474as-czarna.jpg

czy waszym zdaniem ta lampa pasuje do mojej raczkujacej sypialni? jeśli tak to w czerni czy w bieli?

(chodzi mi po głowie bardzo i jestem w stanie wywalić na nią te 750 zł choćby zaraz, tylko sama juz nie wiem... no w sensie mam swije typy i ciekawe czy powiecie mi to samo. zerknijcie plis do picassy i powiedzcie co myslicie. a sypialnia w dalszym ciagu ma być w klimacie nowoczesno-romantycznym. nie sielsko czy skandynawsko, ale ghosta mam zamiar postawić przy starej konsolce, przy zupełnie prostym łóżku stanie stara komoda. od samego początku kolory to drewno, czerń, biel, fiolet, złoto)

Duś co bysmy nie powiedzieli to i tak zrobisz jak myslisz, potrzebujesz tylko jednego głosu myslę, że na czarną lampę i kupujesz, nieprawdaż?

Ja osobiscie wolałabym białą,( wszyscy wykonawcy co robili u nas w domu pytali biale czy kolorowe, a białe, sami sobie odpowiadali, mówiąc: wszyscy starsi ludzie biale wybierają :()ale do Twojego domu chyba bardziej czarna bedzie pasować :)

A komódka nadal skandynawska ma być ?

Doprawdy ta lampa tez mi sie podoba :)

Popatzryłam na zdjęcia Nie sory do tych ciemnych mebli jednak biała :

gdybys dobrze obfociła tę sypialnię to moze moznaby było wizualke z dwoma lampami zrobić, wówczas było by jasniej :)

Edytowane przez emiranda