Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poga-duś-ki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dusiu :D Lampa Bruno 48 cm, na bank jestem przekonana że wysokość się reguluje, 118 to najdłuższa opcja ;) No i ta ostatnia co pokazałaś też fajna, ale Bruno mi leży najbardziej akurat.

Do wężowej łazienki zrobiłabym na szerokość wężowej wklejki na drugiej ścianie wklejane lustro, tak żeby ściany się łączyły - ale wiem za późno na to. Obstawiam jednak kwadrat, bo masz już okrągłą umywalkę i zawieszkę na ręcznik.

ah ah nie wytrzymam! radosc mnie rozpiera!

bedzie przezroczyste Cosmo!!! jednak nie Bruno, bo te 8cm na średnicy robi duża różnice, a w momencie kiedy lampa ma wisieć na wysokości (moich) oczu... omacalam dziś 2 takie same lampy w rozmiarze 40 i 48,5, i ta druga wymaga i wysokości, i przestrzeni, której mimo znacznych gabarytow salonu, u mnie nie ma.

w każdym razie 2 przemilych panow powoduje ta moja radosc - pan Bartosz z Poznania, od dystrybutora Azzardo rozwiał moje wszelkie wątpliwości co do skracania lampy, a jak namierzylam czarna Cosmo w komie, to panowie mi ja zdemontowali na chwilke i pokazali, ze Cosmo może wisieć i wyglądać bosko nawet na 50 cm ;D

ale najważniejsze - piękna jest!

i została właśnie zamowiona ;)

co to lustra, wycielam sobie to kółko z papieru i zdecydowanie za dużo tych kółek :)

nie chciałam wklejac lustra, żeby wszystko nie było takie płaskie. z moich wycinanek wynika, ze najlepiej by sie sprawdziło lustro kwadratowe 85x85 lub 90x90 (ale chyba nie chciałabym tak idealnie nad szafka) albo prostokąt.

doszłam do wniosku, ze super by pasowalo coś w stylu tego ikeowskiego lustra tj de facto bez ramy, ale to nie tylko zupełnie prosta tafla

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30034904

a znamy jakieś takieś w kwadracie? :D

Duś ;) Gratuluję zamówienia lampy, w końcu Ty wiesz najlepiej jaka średnica będzie u was dobra. Ile na realizację zamówienia będziesz czekać i my? :D

Mi się właśnie w tej wężowej łazience podobałoby wklejane lustro, no dobra ale nie o tym. To może zwykłe wieszane lustro bez ramki (czy koniecznie z? ) zamówione u szklarza z takimi...hmn...bokami trochę matowymi?

czekam na kontakt ze sklepu, no chyba ze dzwonili do m 'za dnia'. na www sklepu (kupiłam ta lampe za niecałe 600 zł w końcu :D, kocham google) zapowiadają, ze max 2 tyg, a biorąc pod uwage sezon urlopowy we wloszech w chwili obecnej, jeśli nie ma jej na stanie - połowa września powinna być osiagalna. i tak musimy czekać aż pan elektryk wróci z urlopu - podłączyć już jedna lampe własnoręcznie podlaczylam, ale my nie mamy nawet wiertarki, a mocowania ma być do podwieszanego sufitu, wiec niechaj pan Kazik weźmie za to odpowiedzialność ;)

co do tego lustra to mam serio zagwostkę - zupełnie nie wiem czy w ramie czy nie. jeśli w ramie, to bardzo prostej. ale jak sie wąż pojawił, to byłam przekonana, ze jednak takie lustro tylko z 'frezem' bedzie (zwal jak zwal).

wybieram sie do Niemców na kilka dni, może w tam znajdę coś ciekawego

Edytowane przez duś

hejo! :) BRUNO sie reguluje ale trzeba sie niezle pogimnastykowac zeby upchac wszystkie kabelki w rozecie na suficie :/ z linkami nie ma problemu bo mozna uciac, ale z ucieciem kabla/przewodu byl problem. zwlaszcza ze moj prawie przy suficie wisi ;) a co do ceny - to swojego 'bruna' kupilam o jakies 300zl mniej...nawet nie wiedzialam ze tak podrozal! wiec mialam farta :D tylko czekalam chyba z 7 tyg...wrr tak czy siak gratuluje wyboru i czekam(y) na zdjecia! :)

ta lampa bedzie na wysoksci mojego wzroku czyli ok 150 cm nad stolikiem, wiec nie powinna dawać po oczach. zreszta żarówek tez nie planuje dawać najmocniejszych możliwych, a mleczne nieco słabsze (byle takie duże kulki były ;)) z drugiej strony - potrzeba nam oświetlenia w salonie, które da jasność. podswietlenie sufitu sprawdza sie do tv, ale jak siedzimy w większym gronie, towarzysko bez tv, to jest trochę za ciemno.

stoliczki są mega oryginalne. mają w sobie coś, co nie pozwala mi oderwać od nich oczu.

te lampki podobają mi się bardzo, uwielbiam takie gadżety z duszą - stare młynki do kawy, maszyny do pisania i szycia czy żelazka z duszą...

ale wychowana przez tatę-kolekcjonera staroci (zwłaszcza lamp i zegarów) w tej materii nie zadowolę się byle czym. a prawdziwy staroć, niepowtarzalna perełka, niestety zazwyczaj kosztuje duże pieniądze. za duże w chwili obecnej, przynajmniej na naszą młodą kieszeń, która przecież przez tą całą wykończeniówkę i tak już została ostro pokiereszowana.

lampeczki pasowałyby mi do mojej wizji sypialni, choć gdzieś tam po drodze widzę, że koncepcja pierwotna i stan obecny się rozchodzą.

miało być tak:

244987114-L.jpg

a tymczasem - pewnie z uwagi na fakt, że sypialnia jest ciągle zostawiana na później, bo jej przecież nie widać, w akcie desperacji idę na łatwiznę i wybieram nowoczesność. łóżko jest więc klasyczne, we wnęce znalazła się zabudowa... reszty na razie brak, więc może jeszcze nie wszystko stracone :)

toteż korzystając z okazji - kto mi znajdzie tkaninę na zasłonę w takie kwiatki jak na tej ścianie (w rozsądnej cenie, żebyście się tu nie porozpędzały!), dostanie flaszkę dobrego wina :D

Mnie jakoś te stoliki razem z lampami średnio się komponują ... Osobno, każda z tych rzeczy jest fajna, ale widząc je razem odczuwam zgrzyt :( dużo lepiej przy tch stolikach wyglądałyby (wg.mnie ofkorz;) ) lampki minimalistyczne, bądź stylizowane na lata '70. Poza tym są zdecydowanie za wysokie do łóżka na tej fotce z aranżacji.

Znalazłam na all. taki stolik http://allegro.pl/planeta-design-stoly-hokery-krzesla-sofy-fotele-i1805215200.html

Może gdzieś Ci się przyda, gdyby zakup tamtych nie wypalił.

Noti ma tez coś podobnego, jeżeli lubisz tego typu kształty http://www.urzadzamy.pl/galeria/kuchnia-i-salon-aranzacja-wnetrza-w-nowym-mieszkaniu,5364/3692/17770/

Edytowane przez aricia