Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poga-duś-ki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Stolik bomba, widac fascynację, skandynawskim stylem właścicielki. Noo i ściana w korytarzu fantastyczna. Lustro tez mi się podoba, chociaz zdjęcia nie oddają jego efektu (wyraźnie za dużo światla masz w mieszkanku cha cha).

A jak tam chlebek sie ma????

Pozdrowienia z Gdyni zostawiam, w niedzielę juz nie było takiej pogody przynajmniej wieczorem, burza to juz charakterystyczne w te wakacje dla Trójmiasta.

zdjęcia robiłam w sobotę, a sobota była cudna, cieplutka i słoneczna. niedziela też nie najgorsza... do południa.

u mnie wszystkie okna mam po zachodniej stronie i jedno północne (w kuchni), więc od południa mieszkanie zalewa się słoneczkiem, co ma również swoje minusy, np. gdy nie wieje wiatr a na zewnątrz jest upał. ale jak jestem piecuch, więc taka opcja zdecydowanie bardziej mi odpowiada niż gdyby miała się dogrzewać w środku lata ;)

za chlebek się jeszcze nie zabrałam. ponieważ chcemy jechać jeszcze w sierpniu na wczasy, w weekendy nadrabiam terminy na zaś. ale mama dostała zadanie zrobienia zakwasu (bo szefowa ma sklerozę hehe), więc może jednak podejmę się wyzwania nieco szybciej :)

Super wyszło. Szary przedpokój wygląda zdecydowanie lepiej niż jajkowy :yes: Śliczny ten stolik a zdjęcie ze stolikiem rewelacja! Co tam kable, wysyłaj do producenta! Jak bym zobaczyła taką fotę w katalogu od razu bym ten stolik kupiła ;)

Zazdroszczę słoneczka w mieszkaniu i takich cudnych widoków za oknem ;)

u mnie jest 15

na 6m ścianie taka zabudowa może wyglądać fajnie - najfajniej jeśli kawałki ściany pomiędzy oknami chciałabyś zasłonić firanką lub zasłoną, bo myślę, że jeśli miałyby tam być długie "puste" przerwy (czy lampy, obrazki), to chyba lepiej podzielić to na części. uważam, że rewelacyjny efekt wyszedł w sypialni i w moim gościnno-biurowym, natomiast na moim największym salonowym oknie (ponieważ po lewej mam zegar), takie coś by się nie sprawdziło (fragment za kanapą, nad kaloryferem czeka na zasłonę - sama oceń czy by ci to przeszkadzało, czy wręcz przeciwnie). przerwy natomiast będą na oknach północnych - tzw. francuski balkon zasłania jeszcze firanka, a ok. 70 cm dalej zaczyna się okno kuchenne, które kiedyś doczeka się rolety rzymskiej. po środku mam wypuszczony kabelek do kina domowego, a na tym fragmencie ściany chciałabym powiesić starą lornetkę lub ładny termometr, barometr i takie tam gadżety w morskim klimacie :)

ależ proszę cię bardzo, offtopy mi absolutnie nie przeszkadzają, tym bardziej że wcale nie są takie off, bo przecież budowlane jednak :)(u mnie jeśli chodzi o nowości, to kurier w pn będzie ostatnia lampa i czekam jeszcze na jedną przesyłkę i szklarza, a poza tym kupiłam sobie kolejne buty ;))

doskonale rozumiem o co ci chodzi. myślę, że odcięcie przed garderobą ton dobry pomysł. najlepiej cyknij foto tej ściany, wydrukuj i podorysowuj sobie firanki. zobaczysz, czy ci się nie gryzie, czy symetria okej. ale zdecydowanie jestem za nie robieniem na całej długości (po co taki karnisz w garderobie?)

tj żeby uściślić - 15 cm to wysokość od sufitu, grubość to rozmiar bodajże najmniejszego profilu czyli ok 4 cm. jeśli chodzi o miejsce na szynę sufitową, to jest to od 15-20 cm (tam gdzie mam okna do ziemi parapet wystaje mniej, więc odległości mogły być nieco mniejsze).

a butki… no cóż… poprzednie koturny kupiłam sobie w czasie majówki w 3 klasie lo. służyły dzielnie niemal dekadę, ale już patrzeć na nie nie mogłam hehe może letnimi butami zachęcę lato, aby jeszcze na chwilę wpadło? :)

Witaj duś. Przeglądłam wszystkie stronki i nie widziałam żadnych zdjęć a po opisach rozumiem, że jest co oglądać. Bardzo Cię proszę o jakieś zdjątka na priva czy coś, bo zaczynam remont i zbieram pomysły, aby wkrótce podzielić się efektami mojej pracy z koleżankami;) Dziękuję z góry to mój emaila jak coś;)

[email protected]

:D

w trójmieście wciąż czekamy na powrót lata, coś się cholerka rozkręcić nie może... a ja rano zamiast wybierać letnie sukienki nie mogę się zdecydować, który sweter. i żeby to jeszcze były dylematy z cyklu "czerwony - zielony", a nie "średnio gruby - całkiem jesienny"