Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poga-duś-ki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

przecież musiał sprawdzić czy działa. no i się zaczęło....

właśnie mi napisał esemesa, że oglądamy dziś black hawk down :bash:

:rotfl::rotfl:

My mamy kolejkę lego, tory, mosty itd do rozłożenia na około 20 m2 może pozyczyć :lol2:

Przez przypadek znalazłam takie coś :)

http://www.youtube.com/watch?v=sdmmmVNCx8E

Edytowane przez emiranda

• 2 weeks później...

zajrzałam do galerii... gratki za czarne kontakty w kuchni - to efapel czy coś innego [coś mi się kojarzy że chyba beckers wypuscił w czerni serie co masz... gdzieś tak kiedyś ptaszki spiewały...] ? ja chciałam szkło, ale cena mnie pokonała!

a w ogóle ten stoliczek - to co to za firma?

pytanko - czy krzesła będziesz wymieniać czy docelowo takie zostają, żeby pasować do Gustava ? :D

jutro dzwonię do sklepu, bo wieszaka wciąż nie ma. kończą się rozjazdy i wyjazdy, więc teraz już nie ma co zwlekać z dostawą.

oprawki mam berkera - seria kwadrat w antracycie. dziwna historia z nimi, bo jak przeglądam www producenta, to wynika że na polskę ich nie wypuścili, a np. na niemcy tak. a ja z całą pewnością kupiłam w polskim sklepie (internetowym wprawdzie, no ale jednak polskim). no w każdym razie są. są z jakiegoś twardego plastiku - dopóki ich nie znalazłam rozważałam szklane, no ale cena za podwójną ramkę to jakiś koszmar.

"jadalnia" jest w całości do wymiany. zarówno stół jak i krzesła to darowany tymczas. są bardzo zniszczone (mają ponad 20 lat) i nie pasują mi do tego, co sobie wydumałam. zdecydowanie będzie bardziej nowocześnie :)

wybór krzeseł uzależniam od stołu. ten jest przedmiotem wahań. chciałabym czarny lakier, no ale paluszki i okruszki będą mnie irytowały. więc może mat - tylko w macie nie widziałam nic, co by mnie ujęło. drewniane są piękne, ale boję się, ze nie trafię kolorem ani w teak z kuchni. no to szukam sobie. na razie w ciemno, bo jestem bankrutem małym :)

krzesełka bym chciała nowoczene. miały być ghosty, ale w moma studio widziałam cała masę pięknych krzeseł i pewnie wybiorę coś mniej oklepanego. sama nie wiem jeszcze. to się okaże dopiero :)

ogłoszenia parafialne:

mój wieszak został w pt wysłany co oznacza że w pn dzwonię do panów fachmanów i umawiam termin wieszania reszty lamp, wieszaka i idę na randez-vous ze szklarzem. pewnie potrwa to trochę, bo stary już wyjechany, ja wyjeżdżam w połowie tygodnia, ale do końca października temat będzie zamknięty. jabadabadooooo :))

@venus - :hug:procedura wszczęta :)

@emiranda - humor dopisuje niezmiennie. strasznie mam dużo energii, buzia mi się cieszy i w ogóle tryskam radością, jak nigdy :)

Duś chyba nie ma sensu zazdrościć Mi takiej pracy, to się prędzej czy później znudzi, taka prawda. Mój brat pływa ostatnio miedzy Texasem a Tajwanem, pytam go czy mógły mi cos kupić, a on na to: nawet nie schodze na ląd :(

Mój P też czesto lata w różne miejsca i bywa tylko na lotnisku hotelu i restauracji, na zwiedzanie nie ma ani czasu ani chęci :(

zazdroszczę mu tego że lata po świecie negocjować różne śmieszne rzeczy, dogadywać dziwne sprawy, czasem konsultować jeszcze coś tam i przy okazji zawsze jest chwila żeby cokolwiek zobaczyć - tylko do wawki fruwa na zasadzie rano lot, wieczorem powrót (inna kwestia, że w europie w wielu miejscach ma znajomych, wiec zawsze planuje tak, aby znaleźć dla nich chwilkę). oczywiście on trochę na te rozjazdy psioczy, bo czasem chciałby po prostu móc "zerwać się z pracy" czy poudawać "ból zęba" (a ciężko się zerwać jak się specjalnie na 3h rozmowę zjeżdżają zewsząd oficjele), ale lubi to i nie zamieniłby na nic innego. więc mu kibicuję i zielenieję tylko trochę jak mi wysyła mmsa z wieżą eiffla czy jak dziś - mostem karola :)

Myślę, ze to kwestia wieku i charakteru, ale jak P juz cztery razy był ostatnio w Pradze to ostatnim, nawet do centrum nie dojechał. :lol2:

I jeżeli Mi się to podoba, to super, bo najwazniejsze lubic swoja pracę, to połowa życiowego sukcesu, tak sądzę :)

Kiedys opisywałam jak mój dobry znajomy i kolega z pracy zostal zaproszony przez kapitana statku i armatora na obiad do Acapulco, poleciał zjadł obiad i wrócił troche to trwalo :lol2:

Nawet nie miał czasu nic zwiedzić tak mu sekretarka dopasowała lot :lol2: