Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poga-duś-ki

Recommended Posts

póki jestem w klimacie: mam wyje... - kupuję, dziś mały casting na lampki nocne do sypialni. łóżko jest niskie, to vento e z beds.pl w orzechowym wybarwieniu (trochę jak ikeowski malm). stoliki też są maleńkie, więc lampka musi stać na ziemi. stąd celuję w podlogowe. ale do lamp

honorowe miejsce ma lybra, która wygląda dokładnie jak na zdjęciu katalogowym. elementy białe są śnieżno-białe, a błyszczące - chromowane.

italux-lybra-lampa-wiszaca-md10904-6a.jpg

ponieważ tak się nią zachwycam, nie chcę jej robić estetycznej konkurencji innymi lampami, toteż szukam czegoś dość neutralnego, prostego (i ze względu na wysokość łóżka - niewysokiego).

ikea brasa - rozważam chrom lub białą

Ikea+BRASA+lamp+chrome+black+white.jpg

ikea nyfors - tu koniecznie wersja z białym kloszem

972257564_260.jpg

marksjold - lysvik

markslojd-lysvik-lampa-podlogowa-czarny-chrom-101756-chrom-101755.jpg

lampgustafs - portland

1371220185_104210_portland_miljo.jpg

Edytowane przez duś

• Odpowiedzi 767
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No cześć Kochana! http://emotikona.pl/emotikony/pic/2dziura.gif Stawiam się z nieodrobionym zadaniem domowym, bo wciąż czytam wątek od początku (jestem na 13. str. i powoli dozuję sobie tą przyjemność), ale chciałam odmeldować swoją obecność, bo wyczytałam, że się znowu lampy tutaj będą działy :rolleyes:

kuźwa, zaraz uporządkuję załączniki z poprzedniego posta.

tymczasem jeszcze jedna

searchlight - libra

(za cholerę nie mogę wkleić - http://miviena.pl/libra_lampa_podlogowa_1_chrom_145_cm,71,3445.html#)

i tolomeo - floor 3

1740.jpg

oczywiście jeśli macie jakieś inne propozycje - jestem otwarta :)

Edytowane przez duś

Lybrę dałabym na ściemniaczu? Ty już ją masz? (boska! :D ) i w sypialni super jest asymetria czyli z jednej strony podłogowa z drugiej nocna stołowa :yes: mnie podoba się ta środkowa z abażurem - daje dobre klimatyczne światło no i do czytania też ok. Ja mam barometr z IKEA, kupiłam po okazji (ofc :D ) ale siedzieć to bym przy niej nie mogła ona chyba służy do oświetlenia przy operacji :lol:

spoko ~słoneczko~, tą twoją wyspę z chęcią obleję, choć ja mleko z miodem i czosnkiem dziś (jezu, zakicham się na amen)

@Venus

wisi, wisi (w picassie nawet foty są, choć nie oddają urody lampy). zamontowana bez ściemniacza (górne oświetenie ma służyć głównie szukaniu ciuchów w szafie, nastrój ma robić boczne światło tj. w przyszłości - stołowa lampa na mojej wymarzonej komodzie hehe). lybra daje bardzo ładne światło i jestem w niej absolutnie zakochana.

no pierwotnie miał być Barometer właśnie, ale ponieważ lampa ma stać przy ścianie - obawiam się, że ten pałąk wystający pokaleczy ścianę lub zwyczajnie nie będzie na niego miejsca (stoliki suwają się na ramie łóżka, między stoliczkami a ścianą jest jakieś 20-30 cm). te stoliczki są maleńkie, więc postawienie na nich czegokolwiek nie wchodzi w grę. kiedyś je pewnie wymienię na coś ładniejszego i praktyczniejszego, ale na razie muszą zostać (zresztą w obliczu mojego dzisiejszego zakichania kategorycznie stwierdzam, że potrzebujemy tv w sypialni hehe)

ze swoimi typami na razie się nie zdradzam, może jeszcze ktoś podpowie, co by w towarzystwie lybry widział albo przynajmniej w jakim stylu :)